Jump to content

starter80

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Loop ik nog risico dat de subsidie pot leeg als ik hem de laatste week van het jaar aanvraag anders laat ik alvast een koop contract opstellen om het nu aan te vragen.
 2. De auto word bij de dealer dit jaar op kenteken gezet en op mijn naam alleen de aflevering word tweede week januari. Moet ik de factuur dan op 2019 zetten ivm de nu geldende MIA of kan de factuur op 2020 indien dezelfde MIA voordeel geldt?
 3. Zijn de tarieven en budgetcap al bekend van de MIA voor 2020 van de electrsiche auto. Ik heb een electrische auto besteld die wel dit jaar op kenteken komt maar waarschijnlijk volgend jaar word afgeleverd. Indien grote wijzigingen zal ik de factuur toch echt op 2019 moeten hebben i.p.v. 2020 hoor graag kan er op itnernet niets over vinden. Voor de 4% bijtelling maakt het toch niet uit als ik een 2020 factuur krijg het gaat op het kenteken datum afgifte.
 4. Duidelijk. Maar is het wel toegestaan de auto na 5 jaar te verkopen aan de dealer inlc. btw factuur en dan prive een andere auto terug te kopen bij dezelfde dealer of mag dat ook niet! En dan weer de 19 cent/km te gaan declareren.
 5. Ik blijf het raar vinden , als ik de auto verkoop aan de dealer incl .BTW draag deze af , geef de evt. boekwinst op schrijf hem over dan mag ik daarna deze auto toch gewoon van hem weer kopen incl BTW en opnieuw overschrijven wat is hier fout aan? Ik houd op deze manier zakelijk en prive toch gescheiden? en draag de BTW af en koop gewoon prive terug met BTW die hij op zijn beurt weer afdraagt. Veel ondernemers met een BV doen niet anders een BV is een rechts persoon ja me hoela wezenlijk doen ze gewoon de auto aan zichzelf verkopen. Dat zou dus betekenen
 6. Ik ben in onderhandeling over de aankoop van een bmw i3. Ik wil deze kopen op naam van onze VOF (2 eigenaren) en dan de bijtelling 4% gaan betalen. Welke mogelijkheden zijn er voor mij als de auto na 5 jaar is afgeschreven naar de dagwaarde. Er is niemand die dan nog bijtelling gaat betalen lijkt mij dan is het economische voordeel weg. De dealer zei met factuur verkopen aan mij en dat ik de auto weer terugkoop van de dealer alleen weet ik niet of deze constructie mag (volgens een eerder topic niet). Zo nee? Welke keuze heb ik dan wel mag je wel
 7. Het is dus mogelijk om de afschrijving van de auto alleen mijn winstdeel af te halen? Dat maakt het dan een stuk eenvoudiger ja. Ik dacht dat de afschrijvingen van de gezamelijke winst afging maar is dus mogelijk deze af te splitsen. De overige kosten waren voor mij wel duidelijk dat kan allemaal met het winst aandeel verrekend worden.
 8. GM. ik krijg mijn boekhouder even niet pakken dan alvast hier mijn vraag. Ik zit samen in een VOF en rijden beide de autos prive omdat we zakelijk heel weinig km maken. Nu wil ik een electrische auto op de zaak kopen en dan de bijtelling gaan betalen. Het aanschaf bedrag ex BTW stort ik als kapitaal in de VOF om zo de auto kunnen betalen. Alleen nu krijg je wel een scheve kapitaals verhouding doordat de afschrijving wel door ons tweeen gedaan word. De bedoeling is de auto 5 jaar te rijden en dan over te nemen uit de VOF (
 9. ik maak met 2 andere venoten deel uit van een VOF. Wij rijden alle 3 onze auto prive en declareren div kosten zakelijk.Nu komt het feit dat ik na 14 jaar wel eens een andere auto wil maar begin steeds meer te twijfelen om een electrische auto te kopen ivm de fiscale aantrekkelijkheid. Nu zag ik een een BMW i3 consumentenprijs 41.994,- fiscale waarde 40.793,- netto catalogusprijs 33.713,- BTW 7.080 Als ik deze auto nu prive zal kopen moet ik consumentenprijs 41.994,- betalen maar is het toch voor mij veel aantrekkelijker om de netto catalogusprijs
 10. Het is een complexe materie en zal ook naar een adviseur/specialist stappen bedankt voor alle hulp tot zover!
 11. We nemen een reeele werkelijke/vervangings waarde maar die valt hoger uit dan de boekwaarde dat is duidelijk. Wij kunnen dus het 1/3 aandeel van de stille reserve in termijnen uitbetalen aan de erven/echtgenote? Dit aandeel word dan dus niet gezien als stakingswinst van de overleden venoot? De activa en FOR is het probleem niet dat is voorhanden.
 12. Ja dat is de clu van het verhaal het is nogal een lastige materie voor mij. We hebben wel een oplossing in gedachten maar is dat ook voor de fiscus akkoord hopelijk kan ik hier een antwoord in de goede richting krijgen.
 13. Wij zijn een VOF met 3 venoten. En hebben een aanzienlijk deel stille reserve opgebouwd in de loop der jaren door afschrijvingen. Nu is een van de venoten overleden nu komt alles hem toe zoals in de boeken staat alleen is er ook nog een deel stille reserve.(verschil boekwaarde en werkelijke waarde) Het gaat dus om de stille reserve mogen wij die aan de hand van wat in het VOF contract staat gefaseerd uitbetalen want dat geld zit in de spullen. We dachten door de echtgenote van venoot de zaken dan deels door te laten zetten en aan de hand van het winstaandeel zo in de loop d
 14. Het geld (stille reserve) zit in de spullen en verkopen van spullen om hiervan het aandeel van de stille reserve te kunnen betalen is voor de onderneming niet gunstig. Het gaat er ook om wat fiscaal gunstig gunstig is voor de echtgenoot. Omdat in het VOF contract staat dat alles binnen de VOF moet blijven hoopte we dat we gefaseerd het aandeel van de stille reserve te kunnen betalen maar als ik het goed begrijp moet er alsnog een stakingswinst worden berekend wat voor beide ongunstig dan is. Het kapitaal aandeel en de FOR is geen probleem om uit te betalen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept