Jump to content

frankR20

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  financiering
  juridi
 1. Geld de meldingsplicht ook bij over realisatie? Als er meer uren worden verricht aan S&O dan dat er is aangevraagd vindt er dan ook een correctie plaats? (dat het toegekende subsidie bedrag over het totale aantal uren wordt berekend en dus niet alleen over de aangevraagde S&O uren)
 2. Weet iemand de in en outs van de onderrealisatie regel? Ik lees namelijk dat onderrealisatie tijdig gemeld dient te worden,anders kan het Agentschap een boeten opleggen.
 3. wordt er bij een controle eigenlijk alleen naar de administratie van het afgelopen jaar gekeken of ook naar de daar voor afgaande jaren?
 4. weet iemand nog waar de uren administratie aan moet voldoen naast de volgende onderdelen: - urenregistratie mag niet meer dan 10 dagen achterlopen - uren dienen onderveldeed te zijn in uren soorten - uren dienen op deelprojecten geschreven te worden -..?? ??? En nog een vraag wat zijn de meestvoorkomende problemen bij de urenregistratie?
 5. dan gaat het met name om bijvoorbeeld het testen van camera's,verlichting ,lenzen met de ontwikkelde software
 6. vallen het testen van de hardware om de software optimaal te laten functioneren ook onder de WBSO subsidie?
 7. Stel bij een organisatie waar alle medewerkers hun uren netjes invullen, maar een medewerker(hoofd R & D!) verzaakt al bijna een half jaar zijn uren staatjes in te vullen . Omdat dit een struikelpunt kan zijn een eventuele WBSO controle wat voor tips kan hebben jullie voor deze situatie? En het invullen van de uren is niet eens zo moeilijke handeling want het R&D team verzorgt hun taken wel netjes.
 8. Tuurlijk is het financieel aantrekkelijk om gebruik te maken van deze regeling. Waarom maken er anders bedrijven gebruik van deze regeling. Het bijhouden van een administratie stelt niet zoveel bijzonders voor als je er duidelijke richtlijnen voor hebt. en wat al gezegd werd het is misschien 15 min per dag.
 9. Ik heb geen contact gehad met het Agentschap, maar omdat ik een organisatie ken die de laatste jaren gebruikt maakt van de WBSO regeling voor activiteiten als het ontwerpen software/hardware en het coderen van softwar en en het vooronderzoek naar nieuwe technieken. Ik heb trouwens de handleiding van het agentschap gelezen en daar staat overigens niet vermeld dat het ontwikkelen van vernieuwende software buiten de WBSO regeling valt.
 10. wanneer de software vernieuwend en dus ook innovatief is lijkt mij van wel
 11. Dat idee van een logboek bij te houden, dat is in het verleden ook gebeurt maar omdat teveel tijd kosten is men ervan afgestapt. Dankjewel voor de tip van het bijhouden van de knelpunten ! :) Ik ben een leek als een het gaat over het ontwikkelingsproces van software. Ik denk dat het vooronderzoek en analyse van wat er mogelijk is en de codering van het programmeren de belangrijkste informatie is die aantoont welke werkzaamheden er verricht zijn. Heeft iemand hierop nog aanvulling?
 12. dankjewel voor je reactie! :) Ik zit nog met het volgende dilemma: Wat betreft de urenadministratie heb ik geen vragen, maar juist bij de voortgangsrapportage kan je wat voorbeelden geven wat er in die rapportage map wordt bijgehouden als bewijs van de verrichte werkzaamheden? Volgens mij weten moet de rapportage map juist een koppeling bieden om de urenregistratie te bevestigen. En bij de een controle wordt er ook verwacht dat je documenten kan laten zien wat je hebt gedaan.
 13. Ik ben redelijk bekend met de eisen van de administratie die geld om gebruik te maken van de WBSO regeling. IK zit alleen met de vraag of iemand tips heeft om vorm te geven aan voortgangsrapportage van de verschillende projecten bij te houden in verband met een mogelijke controle van het Agentschap. Ik zou graag wat tips willen om voor het ontwikkelingsproces van software een voortgangsrapportage op te stellen. alvast bedankt! frank
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept