tstle

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door tstle

  1. Bedrijven hebben momenteel geen interesse om iemand over de vloer te halen in ruil voor een kleine vergoeding. Het geld klotst tegen de plinten bij veel bedrijven. Voor veel geld valt er best te praten. Voor een kleine vergoeding hebben ze geen zin in hoofdpijn of risico's. Daarnaast wil ik ook graag zelf een bedrijfskavel kopen. Niet huren, maar kopen. Huren heeft simpelweg mijn interesse niet. Hopelijk is hier iemand die ervaring heeft met het kopen van een kavel.
  2. De schuur heb ik gedaan en het is een doffe ellende want de hele buurt baalt van de overlast. Klussen voor je eigen huis mag wel in de schuur. Maar tegenwoordig willen mensen niet vaker dan incidenteel een zaagmachine huren. Ik wil ook helemaal niet iemand zijn die in een woonwijk overlast gaat geven. Meubels maken voor derden tegen vergoeding is een commerciële activiteit en dat mag niet in een woonwijk, zeker niet met geluidsoverlast. Een bedrijfsruimte of schuur huren waar je wel lawaai kunt maken kost al gauw 500,- per maand. Dat is 6k per jaar. Dat geld ben ik voor altijd kwijt. Als ik grond koop dan kan ik het later altijd weer verkopen. Ik denk dat de kans klein is dat ik daar 6k per jaar op ga afschrijven.
  3. Voor 50k incl. btw is weinig te koop. Maar zo af en toe duikt er wel iets op. Het is dus zeker haalbaar. Evt. spaar ik nog een paar jaar door tot ik wel genoeg heb. Ik weet dat er bedrijven zijn die ruimte verhuren maar dat is nu juist waar ik geen interesse in heb. De uitgaven voor nutsvoorzieningen wil ik liever pas later doen. Ik hoef de grond niet gelijk in gebruik te nemen. Het gaat om de aanschaf en de verplichte kosten die daar bij komen. De rest is van later zorg. Ik zoek niet het beste of slimste om te doen, ik doe het graag op een manier die bij mij past. Ondertussen werk ik gewoon dus er is totaal geen haast bij het snel uit de grond stampen van een fabriek.
  4. Mijn plan is om een klein bedrijfje te hebben om dingen te doen zoals meubels maken. Parttime naast m'n parttime baan. Winstgevendheid is van minder belang. Lage maandelijkse kosten hecht ik wel aan. Daarom wil ik een eigen zeer sobere bedrijfsruimte hebben. Een eigen bedrijfskaveltje kopen dus. Daar zet ik dan een 2dehands loodsje op of een paar zeecontainers. De winst zal ik da na verloop van tijd gebruiken om dit op te waarderen. Lenen wil ik niet, alles moet met 50k spaargeld. Meer heb ik niet, de btw moet daar ook van. Het geld staat nu stof te happen en ik wil er niks anders mee doen. Nu vraag ik mij dus af wat de totale kosten zijn van het kopen van een stukje bedrijfsgrond van de overheid. De kale grondprijs is duidelijk te vinden. Maar wat komt daar nog allemaal bij, overdrachtsbelasting? btw? En over welke bedragen gaat die btw, is alles belast? Dus alle kosten wil ik graag weten waar ik bij aankoop niet onderuit kan. Welke verplichtingen zijn er allemaal bij aankoop? Is het bijv. verplicht om gelijk nutsvoorzieningen aan te leggen en dus te betalen? Of is dat iets wat later naar eigen inzicht kan? Pas later komt het sparen voor een loodsje/zeecontainers, bestraten, etc. Ik wil voorkomen dat ik 50k uitgeef aan het kavel en dan ineens voor andere kosten kom te staan die voor de overheid logisch zijn maar die ik niet zag aankomen.
  5. Mijn advies is om ver weg te blijven uit deze sector. Ze betalen 'matig' in tijden van grote tekorten aan koeriers. Zodra ze er genoeg hebben gaan de tarieven keihard omlaag. Hoe ze jou binnenhalen zegt niks. Ze sturen je mee op de drukste routes met veel stops en een 'redelijk' tarief. Jij gaat rekenen en denkt dat het allemaal heel leuk is. Zodra je een bus hebt uit aankoop of lease dan weten ze dat jij geïnvesteerd hebt. Ze weten dat jij dan niet zomaar zult weglopen want dan blijf je met je bus zitten. Vanaf dat moment ligt de macht bij hun. Ze kunnen je tarief omlaag doen of je routes geven met minder stops en meer rijtijd(dus hogere brandstofkosten). 'zzp pakketbezorger' is een van de slechtste ondernemingen die je maar kunt hebben in Nederland. Een en al uitbuiting. Probeer iets beters te vinden. Liefst iets waar ze jou een goed vak leren. Ga meelopen bij een bedrijf die warmtepompen installeert oid en vraag of je voor hun kunt zzp'en.
  6. Dit jaar zijn de uren loondienst - zzp ongeveer gelijk. Maar als ik die ruim 600 corona uren zou kunnen meetellen dan is het ondernemen ruim meer dan loondienst. Maar op de site van de belastingdienst staat "Door de coronacrisis kunt u hier in 2021 misschien niet aan voldoen." Door alle corona onzekerheid heb ik lang gewacht op m'n vaste baan op te zeggen en hield ik het ondernemen parttime. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/veranderingen-actueel-jaar/coronacrisis-versoepeling-urencriterium-2021 Tja, ik heb dus geen flauw idee. Moet ik nu denken, mooi, ruim 600 uur in de pocket. Als de Belastingdienst dat zo ruimhartig aanbied dan zou ik gek zijn om er geen gebruik van te maken toch? Of moet ik denken, mwah, die zelfstandigenaftrek kan ik beter laten schieten. Want wie weet vinden ze dat corona geen invloed heeft op mijn uren?
  7. Dilemma, ondernemer ben ik al jaren. Maar kleinschalig en dus geen zelfstandigenaftrek. Nu wilde ik dit gaan uitbouwen maar door corona ben ik langer in loondienst gebleven waardoor ondernemen een kleine rol speelde. De laatste maanden van het jaar maak ik toch flink wat ondernemersuurtjes. Niet genoeg om de 1225 te halen. Maar als ik jan tm juli erbij zou tellen voor 24u per week dan zou ik het wel halen. De Belastingdienst lijkt daar een soort vrijstelling van te geven. Wat ik me nu afvraag. Mag ik dit in mijn geval ook toepassen? Of is dit alleen voor ondernemers die voor corona al uren maakten en die dit door corona zagen inzakken? Kijk, was er geen covid geweest dan was ik eerder gestopt in loondienst om meer te gaan zzp'en, en had ik het urencriterium ruim gehaald. Maar ondanks covid heb ik wel gewoon prima in loondienst m'n brood kunnen verdienen.
  8. Lekker doorrijden op lpg. Kleine auto en erg zuinig. 5 minuten bij het tankstation en kan weer een paar honderd km vooruit. Elektrische auto's zijn gewoon te duur. Opladen kan hier niet voor de deur. Stroom is nu nog betaalbaar maar de vraag is hoelang nog. Verder staat de groene leugen me nogal tegen. Het is allemaal nogal hypocriet.
  9. Mag je iets wat je hebt gekocht en waarvan je in het verleden de btw het afgetrokken nu verkopen als marge als je inmiddels met de nieuwe Kor meedoet? Gaat om een aanhanger in mijn geval.
  10. Youngtimer kopen sommigen om een auto te rijden die anders erg duur zou zijn. Bijv. een oude Jaguar. Oude bmw's zijn niet goedkoop in onderhoud. Maar koop je bijv. een Audi A4 met 1.9 tdi motor of een eenvoudige benzine met weinig km's en keurig onderhouden dan kan je daar heel lang mee doen. Verzinkte carosserie dus roesten doen ze ook niet. Bekleding is van heel slijtvaste stof. Natuurlijk gaat alles ooit kapot maar het totaalplaatje onderhoud afschrijving zal voordeliger zijn dan een vergelijkbare nieuwere auto. Maargoed het is voor elk wat wils en de kans om Cosara naar een oude amerikaan te 6 liter v8 te praten lijkt me niet heel erg groot:)
  11. Moedwillige overtreders hou je altijd omdat het hun individuele beslissing is. Voldoende controleren kun je als land voor kiezen. De realiteit zoals ik het veel zie gebeuren is dat wetten en regels systematisch worden overtreden en dit ook nog eens economisch rendabel is als je dankzij de lage pakkans slechts eens in de vele jaren een relatief lage boete krijgt.
  12. Youngtimers zijn ook alweer 15 jaar oud. Dat is wel even goed rondkijken om geen bak ellende te kopen.
  13. Die grotere bedrijven(en ik ook) hebben vooral last van de sjoemelaars die helemaal niks afdragen en zoveel mogelijk zwart doen. Regelmatig verbaasde klanten bij mij dat ik een mobiele pin heb omdat het meestal contant gaat. De grotere bedrijven hebben inderdaad last van mij. Maar alleen kleine ondernemers betalen minder btw en het is ook nog eens alleen voor particuliere klanten interessant. Dus heel veel maakt het niet uit. Het probleem is nu de geleidelijkheid weg is. Het is ofwel flink groeien buiten de kor. Of expres klein blijven. Zeker als je dan voor 3 jaar de pineut bent als het niet lukt om door te groeien of de groei weer afzwakt. Eerst was het eerlijker, meer geleidelijk. Dan kreeg je iets meer of iets minder btw terug.
  14. Ik geef het alleen ter overweging mee voor de kleine groep mensen die dit wel kunnen organiseren. Maar meestal is inderdaad de youngtimer regeling, zeker als je je niet laat verleiden om een klasse auto te gaan rijden die je prive niet zou kunnen betalen. Maar goedkoop autorijden kan wel. Een kleine auto op lpg g3. Wegenbelasting 35,- per maand. 1 op 15 tot 1 op 17 rijden a 0,73 per liter. Bijv. Een gebruikte Up/citigo of een Chevrolet Spark(af-fabriek lpg). Dacia's zijn er ook goedkoop gebruikt met betrouwbare lpg af fabriek. Zelf rij ik een japans koekblikje op lpg. Gemengd verbruik 1:18 dat komt op zo'n 5 cent per km en slechts 15,- wegenbelasting. Of inderdaad een afgeschreven dieseltje. Nu zou ik dat niet iedereen aanraden die veel zakelijke km rijdt. Maar een Up/citigo is gewoon een prima hedendaagse auto. Het is gewoon eventueel een optie. Zelf had ik die lpg auto al dus dan is het handiger om deze af te rijden dan gelijk iets anders te kopen ook al gaan de zaken nu wat beter. Het kan ook zijn dat er een prijsverschil is in de verzekering.
  15. Ik heb 4 jaar gewerkt in een bedrijf waar schijnzelfstandigheid zo'n beetje het verdienmodel is. Dit bedrijf werkt zelfs in opdracht van de overheid. Ik moest zelfs op de factuur liegen dat ik daar schoonmaakwerk deed. Het is best een groot bedrijf. Toen ik daar kwam deden ze het al vele jaren en ik ben er al jaren weg en het gaat daar nu nog steeds zo. Ik heb het zelfs proberen te melden bij de Belastingdienst maar die sturen je van het kastje naar de muur. Wiebes zei nog dat ze niemand gingen aanpakken behalve de echte kwaadwillenden. Ooit al iemand in het nieuws gelezen dat ze een kwaadwillend bedrijf hebben aangepakt? Ik niet. Terwijl die bedrijven echt wel bestaan. Dus de controle schiet dusdanig tekort dat het een simpele rekensom is dat fraude loont in Nederland. Arbeidsinspectie doet ook al bijna niks. Inspectie leefomgeving en transport is ook een lachtertje. Mocht er interesse zijn dan kan ik de voorbeelden gaan aandragen. Er is maar een iemand die last heeft van de Belastingdienst, dat is een eerlijke ondernemer die het volgens het boekje wil doen en hierdoor niet meer kan concurreren met de rest.
  16. Je zou zeggen, kijk uit voor excessief privegebruik. Dus niet op de zaak zetten als je eigenlijk altijd prive rijdt. Maar controle is bijna nihil dus je schiet jezelf in de voet als je er geen gebruik van maakt. Alleen als je goedkoper dan 0,19 per km kunt rijden en vooral zakelijk rijdt is een prive auto voordeliger. Tenminste dat is de indruk die ik krijg.
  17. Wat maakt het allemaal uit als de Belastingdienst al minimaal 10 jaar lang amper of geen controles doet. De Belastingdienst zou voor de rechter moeten komen doordat ze simpelweg hun werk niet doen. Eerlijke bedrijven worden al jarenlang compleet kapot geconcurreerd door het lakse gedrag van de overheid. We hadden de VAR. Dat gaf genoeg handvatten om actie te ondernemen. Hebben ze zelden tot nooit gedaan.
  18. Nieuwe kor is een ellende. Sterker nog het houdt sommige bedrijven klein. Zelf heb ik dan particuliere klanten. Dan is de KOR ideaal. Ik heb amper inkoop en wat ik koop is zoveel mogelijk 2dehands. Dus btw betaal ik toch bijna niet. Maar nu heb ik een zakelijke klant. Geen idee alleen of ik die de komende jaren ook nog heb of dat dat wegvalt en ik weer alleen particulieren heb. Nu kom ik dit jaar boven de 20k en dus de kor kwijt. Dan moet ik de komende jaren ondanks lage omzet toch btw rekenen bij de particulieren. btw teruggaaf zoals vroeger kan ik ook op m'n buik schrijven. Voor die zakelijke klant heb ik ook geen inkoop dus er valt geen btw af te trekken. Het is alleen maar een nadeel omdat de omzet nu te hoog wordt. Flinke achteruitgang. Dit houdt bedrijven klein. Want nu overweeg ik om m'n zakelijke klant maar minder te leveren. De vorige regeling was beter. Volgens mij is de belastingdienst gewoon te lui om te controleren. Maargoed, Wat je kan doen is een paar dure dingen aan particulieren verkopen. Gewoon handel, makkelijk inkoop en verkoop. Evt met een beetje verlies maar wel om snel een paar duizend omzet te draaien. Wat misschien ook een idee is om een andere ondernemer erbij te betrekken die geen KOR heeft. De klant doet de betaling aan die ondernemer. Die doet de inkoop en al het bewerken etc wordt aan jou uitbesteed. Jij stuurt je factuur naar die ondernemer. Dan heb je alleen omzet over je daadwerkelijke winst en werk en niet over de materialen. En voor het idee krijgt de ondernemer die het inkoopt en facturen naar de klant stuurt marginale winst over de materialen. Voor de kor-vrije ondernemer maakt het weinig uit. Het is meer omzet maar door de kosten van inkoop zal z'n belastingaanslag niet omhoog gaan lijkt me. Zo kun je met 2 ondernemingen makkelijk de zakelijke en particuliere klanten scheiden en zo het btw voordeel voor de particulieren behouden. Maargoed ik snap dus het doel van de belastingdienst niet. Luiheid en daarom mensen benadelen? Of de aanname dat kleine ondernemers met particuliere klanten toch niet hun omzet eerlijk doorgeven? Teveel gevraagd omdat daadwerkelijk te gaan controleren? Hierdoor duwen ze bedrijfjes in een bepaalde richting. Het is ofwel flink groeien en inkopen en zakelijke klanten bedienen. Of juist groei gaan tegenhouden, klein blijven. Wat ook telt is verlies van bijv. huurtoeslag. Dat gaat ook rap naar beneden boven de 20k inkomen. Zo min mogelijk belasting betalen is misschien niet het beste uitgangspunt. Maar waarom dan gelijk voor 3 jaar de pineut zijn? Wat ook kan is iemand die je het gunt een eenmanszaak laten beginnen. Dan geef je je particuliere klanten gewoon aan hem/haar. Verdien je zelf niks daaraan maar maak je wel iemand blij. Familie ofzo. Diegene start dan een kor eenmanszaak en zelf stop je met de kor en richt je je op zakelijk.
  19. Bedankt, dit is het antwoord wat ik nodig had. Kan ik het dan ook zo zien dat de waarde van de aangekochte grond met geld waarover ik belasting heb betaald dan als prive inbreng wordt gezien? Dus bij verkoop hoef ik over de initiele aanschafprijs niet nogmaals iets te betalen maar kan ik zonder problemen terugzetten naar m'n prive rekening?
  20. Ik wil een werkplaatsje maken met een buitenterrein. Pachten is een uitgave waar je nooit meer iets van terugziet dus daarom wil ik gewoon grond in eigen bezit hebben. daar komt bij dat ik een gruwelijke hekel heb aan vastgoedbobo's die niet alleen huur vangen maar ook nog eens gaan bepalen wat ik allemaal wel en niet mag op het gehuurde. Huren is ook nogal duur. In 10 jaar tijd betaal je net zoveel wanneer je het gewoon zelf zou hebben gekocht.
  21. Het gaat mij niet om fiscaal voordeel. Maar het is raar om eerst belasting te betalen over geld wat ik later zakelijk ga gebruiken. Dat gaat later weer zorgen voor omzet en dus belasting. Stel ik koop een stuk gereedschap onder de 450,-, dan gaan die kosten dat zelfde jaar van de winst af. Als ik er 100 koop dan loopt dat in de tienduizenden euro's. Stel ik koop een machine van 45000,-. Dan kan ik die in 5 jaar aftrekken. Dan heb ik ook een flinke aftrek. Maar als ik 50k uitgeef aan grond, dan moet ik dus eerst steeds belasting betalen om uberhaupt die 50k bij elkaar te sparen. Vervolgens haal ik daarna winst uit de activiteiten die ik op dat stukje grond doe. Dus daar betaal ik dan belasting over. Maar over de investering mag ik niks aftrekken? Dat is toch raar of ben ik nou gek? En stel dat ik die grond na 10 jaar weer verkoop, kan ik de verkoopprijs dan wel belastingvrij weer naar prive halen? Het gaat mij niet om fiscaal voordeel, maar het zou raar zijn dat je kosten voor een voertuig ofzo wel mag aftrekken maar voor de grond die je nodig hebt niet.
  22. Momenteel ben ik aan het sparen voor een stukje bedrijfsgrond. Dat zal zo'n 45.000 tot 75.000 kosten. Ik ben zzp'er dus betaal elk jaar belasting terwijl ik nog aan het sparen ben. Is daar iets aan te doen om het als reservering voor toekomstige investering te boeken? Dan het jaar waarin ik die grond daadwerkelijk zou kopen, stel ik heb in dat jaar 30k winst. Kan ik de aankoop van de grond dan direct opvoeren als kosten zodat ik dat jaar weinig tot geen belasting betaal?
  23. Met een gelikte site en een mooi verhaal is het Snappcar gelukt om een zeer bijzonder verzekeringsproduct te krijgen. Toevallig weet ik hoe moeilijk het is om een autoverzekering voor verhuur te krijgen en ook wat zoiets kost dus ik was destijds vol verwondering hierover. Snappcar kwam met woorden als 'leen de auto van je buren'. Hoezo lenen? Er staat geld tegenover dus dan heet gewoon huren. Ook is het hip en duurzaam. Maar het is ook mogelijk om te verhuren aan onbekenden. Bij verhuur aan onbekenden horen gewoon de oude waarheden van de ouderwetse verhuur. Alle ellende die daarbij komt kijken is gigantisch en niks nieuws. Er is een hele waslijst aan manieren om te frauderen met huurauto's. Een kwestie van tijd dus dat niet alleen de wereldverbeteraars maar ook fraudeurs Snappcar en hun polis zou ontdekken. Autoverhuurbedrijven vechten al eeuwen tegen fraude. Ze proberen mensen te screenen, zien de klant bij afgifte, hebben training gehad om legitimatiebewijzen te controleren. Bijv. lijkt de persoon op de foto, komt de handtekening overeen, klopt het rijbewijsnummer etc etc. Ook weten verhuurmedewerkers te letten op verdacht gedrag, alcoholgebruik(stinkt iemand naar bier) etc. Daarnaast moeten verhuurmedewerkers dusdanig sterk in de schoenen staan om bij vermoedens van fraude de verhuur terplekke te annuleren. Ook als er een klant tegenover ze staat die fysiek en verbaal hun meerdere is. Dus stel er staat een oudere directeur met een sterke persoonlijkheid bij de balie die overduidelijk een biertje heeft gedronken dan moet de bijv. jonge mbo geschoolde baliemedewerker die klant wel weigeren. Aangezien die directeur gewend is om altijd z'n zin te krijgen vergt het dus heel wat om de verhuur te weigeren. Bij Snappcar hebben ze verzonnen dat iedere doorsnee burger ook wel deze uitgifte kan doen. Meestal gaat dat goed, maar als je zo groot bent dan gaat iedere vorm van fraude een keer gebeuren. Snappcar heeft gedaan alsof autoverhuur niks voorstelt. Verhuurbedrijven die bijv. een forse borg vragen staan hierdoor in hun hemd. Want vergeleken met Snappcar zijn andere bedrijven nu argwanende zeurders. Nu denkt Snappcar het op te lossen door bij de eerste huurperiode het eigen risico te verhogen. Ik vraag me af of er dan niemand bedenkt dat fraudeurs simpelweg een fictieve boeking doen en daarna hun fraude uithalen bij de 2e huurperiode? Verder vind ik het apart dat er niks te vinden is over BTW bij Snappcar. Terwijl er overduidelijk een aantal bedrijfswagens op worden aangeboden. Ik vraag me ook af of die ondernemers investeringsaftrek hebben toegepast op die bedrijfswagens. Bij verhuur mag dat volgens mij niet. Met die aftrek en zonder BTW is het natuurlijk makkelijk concurreren met verhuurbedrijven die het volgens de regels doen. Verzekeraars zijn natuurlijk niet gek zo blijkt wel weer. Ze willen best eens een nieuw product verzekeren maar na een beginperiode komt vanzelf het juiste plaatje eruit van de premie die bij het risico hoort. Snappcar had natuurlijk de risico's veel meer moeten indammen dan hadden ze minder fraude gehad en wellicht nu nog een redelijk interessante verzekering. Ook voor de verhuurders zijn er risico's. Van een klassieke auto kan iemand zo de sleutel laten namaken tijdens de huurperiode. Een maand later is de auto verdwenen en wordt gesloopt voor de onderdelen... Een auto kan schade krijgen aan de onderkant. Wie gaat eronder liggen bij het inleveren door die amicale Snappcar klant? etc etc. Ondanks alles blijft WA fraude mogelijk. Stel vriend A heeft een dure auto met schade. Vriend B heeft een goedkoop barrel. Huren, ongeval in scene zetten. Voor het barrel krijgen de frauders dan niks maar de dure auto kan gewoon claimen.
  24. Af en toe heb ik behoefte aan een goede werkplaats om wat aan auto's te klussen van mijn autoverhuurbedrijfje. Helaas zijn die bedrijfsruimtes veelste duur voor die paar keer dat ik het zou willen gebruiken. Nu zat ik eens rond te struinen op internet en het blijkt dat er best wat geschikte loodsen zijn die tegenwoordig niet meer de hoofdprijs hoeven te kosten. In m'n eentje kan ik het niet bekostigen, maar met meerdere gebruikers zou ik er zelfs wat aan kunnen verdienen. Het idee is dus, ik huur een loods op mijn naam. In die loods is plek voor 3 á 4 hefbruggen om aan auto's te werken. Vervolgens verhuur ik 2 werkplekken door aan vaste huurders. Hiermee zijn de huurkosten voor de loods gedekt. Dan heb ik de mogelijkheid om de laatste 1 á 2 werkplekken sporadisch zelf te gebruiken en de rest van de tijd te verhuren, bijv aan mensen die klussen aan hun auto doen die meerdere dagen in beslag nemen. Deze opbrengsten zijn dan een beetje mijn winst. Ik verwacht 100 - 300 euro per maand minimaal. Ik verhuur mijn eigen brug in die loods dan dus veel goedkoper dan DHZ garages. Maar het is nog niet zeker dat het ook echt gaat lopen dus ik wil als het even kan niet gelijk teveel regelen. Mijn vraag is nu wat moet ik officieel regelen, welke risico's loop ik. Zelf heb ik een kvk inschrijving dus ik zou het zakelijk kunnen huren, maar ook prive. In beide gevallen komt de loods op mijn naam te staan. De onderhuurders zijn waarschijnlijk beunhazen, hobby mensen etc. Misschien hebben die een uitkering, schuldsanering etc dat weet ik niet zeker. Maar zij gaan dus wel aan auto's werken in dat pand en er zelf een hefbrug plaatsen. Mijn vraag is dus, gaat dit goed en mag dit zomaar? Het is op een industrieterrein een beetje achteraf dus de omgeving zal er geen last van hebben. De loods is omgeven door veelal leegstaande panden van dezelfde verhuurder. Ook is er toestemming van de verhuurder om aan auto's te werken. Kan ik vierkante meters doorverhuren als 'werk/hobbyruimte' als ik het zo kleinschalig hou met vaste mensen? Is hier een vergunning voor nodig? Kan ik hiernaast actief reclame maken om mijn eigen brug volgeboekt te krijgen met dagjesklussers? Vermarkten als DHZ garage dus? Moet ik hier een vergunning voor hebben? Is er een risico als ik een vergunning aanvraag en afgewezen wordt dat ze vervolgens in die loods komen controleren en ik gelijk een probleem heb als er de minste activiteit is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.