Jump to content

Vita

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Branch
  30
 1. Bestemmingsplan is een rommeltje. Het is officieel een winkelplein maar de één na de andere winkelruimte wordt verhuurd aan kantoren en zelfs woonruimte.
 2. "Van een indeplaatsstelling kan alleen sprake zijn als je opvolger jouw bedrijf in het pand voortzet. Verkoop je je bedrijf maar wil je opvolger een geheel andersoortig bedrijf in het pand starten, dan is een indeplaatsstelling dus niet mogelijk" Bakkerswinkel>Huisarts
 3. in-de-plaats-stelling is niet aan de orde. Anderssoortige ondernemer en het gaat om tijdelijke huur.
 4. Dit betekent dat ik op papier inkomsten heb, die ik in werkelijkheid niet heb. Dat heeft verstrekkende gevolgen denk ik voor mijn privé huurtoeslag en andere toeslagen en evt. aanspraak op een bijstand uitkering. Ik bel me suf, maar niemand die daarover uitsluitsel kan geven. Hier misschien iemand?
 5. Ik ga stoppen met mijn bedrijf, heb nog een huurcontract voor 14 maanden en een onderhuurder gevonden die het pand voor 7 maanden wil huren. Hoe ga ik dit regelen; wat zijn de valkuilen? (toestemming van verhuurder is er) * Stel ik zelf een contract op met onderhuurder op basis van het hoofdhuurcontract of laat ik dat de eigenaar doen? * Mag ik meer huur vragen dan in het hoofdcontract staat? * Kan ik overnamekosten vragen aan de onderhuurder? (Nieuwe tegelvloer o.a.) * Moet ik mijn bedrijf gedurende die 7 maanden laten bestaan om te kunnen factueren? * Wat gebeurt er als ik tussentijds mijn bedrijf officieel staak? * Mag ik een borgsom vragen? * Wie wordt de verantwoordelijke voor mankementen aan het gehuurde? * Zijn er nog andere attentiepunten die ik nu over het hoofd zie?
 6. 1 mei 2014 Ik ben de winkel aan het opruimen en inboedel aan het verkopen en zie tot mijn verbazing de potentiele kopers van mijn winkel. Ze huren vanaf vandaag het leegstaande pand op de hoek van een verhuurder die gewoon wil verhuren en niet zo zit te zeiken. Dit is dus één grote verlies-verlies-verliessituatie. Mijn verhuurder had gewoon zijn huur kunnen blijven opstrijken, de kopers hadden vrijwel gelijk kunnen doorstarten, en ik had mijn schulden kunnen afbetalen. Nu verliest echt iedereen door 1 persoon die mij liever failliet laat gaan. ??????????Rare wereld.
 7. eigenaar is private eigenaar van het totale pand. boven kamerverhuur, beneden winkel.
 8. Dennis, dank voor het nog eens op een rijtje zetten. * A.s. maandag tweede gesprek met kandidaat-kopers. Dan wil ik ook een voorlopig koopcontract klaar hebben liggen. * Mijn adviseur van OKB is steeds bij alle gesprekken aanwezig en neemt nu ook contact op met mijn contactpersoon van Qredits. * Vervolgens neem ik contact op met gemeente, is al gebeurd via BBZ contact, maar zal via schuldhulpverlening moeten gaan denk ik. Mijn adviseur van OKB wil dat middelingstraject zelf op zich nemen maar ik weet niet of dat verstandig is. * Tot slot vandaag aardig gedraaid en veel mensen blij gemaakt met de mededeling dat ik voorlopig open blijf en anders daarna ook nog wel...Fijn om te merken dat je toch gemist wordt...Heb wel als de rete nieuwe voorraad gehaald, want ik had niets meer besteld. Open blijven is belangrijk nu, voor de verkoop en de centjes. Maar ik was wel héél blij met de afgelopen 3 dagen vrijaf. Mijn huis is weer leefbaar, dat is ook wat waard. En de warme bakker kwam de kratten ophalen (i.v.m. laatste dag) en blijft me leveren hoewel hij precies op de hoogte is van de zaken. "Je moet nu aan jezelf denken" Al met al zou ik bijna denken...ik ga door. Maar dat is niet realistisch. 1000,00 huur p/mnd kan ik niet opbrengen.
 9. Het is de huisbaas die dreigt met failissements aanvraag. Voor die aanvraag zijn minstens twee (grote) partijen nodig, wil het voor hen rendabel zijn. Volop in gesprek met overname kandidaten, maar als ik de zaak niet verkocht krijg, dan zal ik toch van het huurcontract af moeten. Op de één of andere manier. Inderdaad een clausule pandrecht in de qredits overeenkomst. Maar hoe die te interpreteren?
 10. trouwens, wat doen die 32 sokken in alle kleuren toch steeds? :)
 11. Eigenaar wil mijn faillissement aanvragen; heeft me de mogelijkheid gegeven de zaak te verkopen aan een contact van hem; deze heeft zojuist 2000,00 geboden. Vanavond bellen met de andere geinterresseerden, die 8000 geboden hebben. Maar een in-de-plaatsstelling vereist goede garanties qua kredietwaardigheid. En de huurbaas is onverbiddellijk qua contract. (Hoewel hij voor zijn maat beter condities maakt, heb ik de indruk). Misschien willen ze mijn winkel overnemen uit faillissement? Ooit hebben beide heren al eens gesproken over het starten van een broodjeszaak op het plein. Morgen krijg ik een nieuw bod, van deze maat.
 12. Ik heb veel gedaan. Acties; Aanbiedingen; op Paaszondag open om écht verse croissantjes te leveren; Belegde broodjes; Brood leveren aan creches en buurthuizen; Catering voor Woningbouwverenigingen; Samenwerking gezocht; Bij goed weer buiten voor de winkel staan met producten, Geflyerd, Geadverteert, Kleurpaten voor de basisscholen, Schoentje zetten.... Wanneer heb je alles gedaan wat je kunt bedenken? Nooit denk ik. En natuurlijk is die website niet af. En natuurlijk had ik er nog meer op uit moeten gaan. Maar hoeveel uren zitten er in een dag? Toen ik startte raadde iedereen me af om dat samen met een compagnon te doen. "komt alleen maar ruzie van". Ik zou dat advies in mijn situatie nooit aan mezelf gegeven hebben. Het is gewoon teveel. 6 dagen per week open, 's avonds de administratie, een kind wat ook aandacht behoeft, vrienden/ familie die ik nog amper zie en 's zondags het huishouden. Als daar leuke inkomsten tegenover staan, dan kun je jezelf wat permiteren. En met de verwachting dat er groei in zit, houd je dat best wel even vol. Maar als die laatste twee ingredienten niet aanwezig zijn, dan houdt het op.
 13. Dank voor je reactie. Aansprakelijk voor mijn onderneming ben ik zelf en alle advies/ hulp die ik kan krijgen neem ik graag ter harte.
 14. 2 weken geleden heb ik met mijn adviseur van Okb en een juridisch adviseur van Okb om de tafel gezeten om de mogelijkheden door te spreken. Gekeken naar alle schulden en opties en hoe zelf een faillissement aan te vragen. Daarna verscheen er iemand die de winkel wilde overnemen wat me op het idee bracht, tegen advies in, de winkel op marktplaats te zetten, om te mikken op verkoop en middeling/ onderhandeling met de schuldenaars. Dus de route ter beeindiging veranderde van faillissement aanvragen in de optie om te gaan onderhandelen met de schuldeisers over een afkoopsom teneinde een WSNP te voorkomen. Maar alles gaat heel snel momenteel. In overleg met de versbroodleverancier, ga ik a.s. zaterdag voor de laatste keer open, om zo mijn voorraad afbakproducten nog ten gelde te maken. Overgebleven voorraad wil hij overnemen en in mindering brengen op de nog openstaande facturen. Serieus bod gekregen op overname van de winkel, mits de verhuurder akkoord gaat. En dat is het directe struikelblok. Verhuurder heeft me, afgelopen jaar, korting gegeven op de huur, vanuit mijn 3 maanden borgstelling. Die borg is nu opgebruikt en de verhuurder eist onmiddellijke betaling. Dit is de stand van zaken. En heel erg graag zou ik iemand bij het gesprek met de huurbaas willen hebben, want we liggen elkaar vanaf het begin al niet en dat is niet constructief om tot een bevredigende oplossing te komen.
 15. Bedankt voor de complimenten om de zaak tot een goed einde te brengen. Zaterdag a.s. draai ik nog een laatste keer de winkel. Aansluitend staat een gesprek gepland met mijn huurbaas om 16:00 Ik hoor zojuist dat mijn adviseur van ondernemersklankbord er niet bij kan zijn, terwijl dit een cruciaal moment is. Dit gesprek ga ik niet in mijn eentje redden. Wat te doen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept