Jump to content

closie1979

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Cowboytje spelen doen we zeker niet en we zullen nooit ergens in duiken zonder financiele zekerheid. Ik denk dat we een omzet van 60k per jaar gaan doen, met misschien een winst van 12k na aftrek van alle kosten ex het loon. Moeten we ons zelf dan 6k uitbetalen p.p? Of moet je dan nog meer betalen en ben je in 1x al je geld kwijt? Pffff, denk je leuk, ondernemen, maar je wordt niet echt gestimuleerd hierin. Bel. dienst is ook niet echt meewerkend. Die kunnen alleen maar zeggen, neem een accountant in de hand. Daar heb ik ook een paar offertes van opgevraagd maar een beetje advies kost je al tussen de 750 en 1000eu..... Blijkbaar moet je eerst academisch afgestudeerd zijn voordat je aan een onderneming kan beginnen. Creativiteit, ondernemersbloed, enthousiasme en passie zijn geen pijlers meer om een bedrijf te starten met alle wetten en regels van deze tijd. Is er wellicht een soort advies punt waar je terecht kan met je vragen, of iemand die samen met ons kan meedenken over welke stappen we moeten doen om een gezonde start te maken en te behouden ( denk aan stoppen BV en VOF oprichten, of BV overhevelen naar de VOF ( maar volgens mij is dat het meest lastige) Ik loop nu elke dag met pijn in me buik omdat ik het niet helemaal snap, terwijl ik zo graag de focus wil leggen op alle toffe dingen die op ons pad liggen......
 2. Puur op gevoel dat we niet aansprakelijk willen zijn voor evt schulden. Maar na 6mnd hebben we wel gemerkt dat we dit eigenlijk niet zullen tegenkomen. Winst die we behalen willen we eigenlijk gewoon in de onderneming houden om zo meer en beter werk te kunnen gaan leveren. We hebben op dit moment nog geen extra personeel nodig. Boekhouding doen we zelf en administratie ook.
 3. Beste, Ik ben samen met een vriend een evenementen buro gestart. Eerst voor de fun maar later bleek dat we er redeljik gedreven in waren en besloten om het naar een higher level te trekken. Om alles ook netjes te regelen voor de belasting e.d. hebben we de stap gemaakt naar een BV. De reden was dat we niet prive aansprakelijk gesteld konden worden in geval van incidentenn e.d. Echter vraag ik me af of dit wel de juiste keuze is geweest? Ik lees nu allemaal berichten dat we ons zelf ook een loon moeten uitkeren e.d. Nu beginnen de zaken goed te lopen maar kunnen we onszelf nog geen 40k per jaar uitkeren. De situatie: > allebei nog een FTE baan en dit doen we er naast > verwachte omzet voor 2013 60/70k, wellicht meer want de opdracht vliegen binnen > business is het organiseren van dance gerelateerde evenementen in NL > winst willen we graag in de onderneming laten zitten om nieuwe producties beter te kunnen maken en voor financiering mogeljik te maken > af en toe jezelf belonen met een klein % van de winst Wie kan ons helpen. Ik heb de bel. dienst al gebeld maar die geeft mij zoveel losse eindjes en uiteindeljik moet je het zelf maar weten zeggen ze eigenlijk. Dank, namens 2 jonge honden die van ondernemen houden maar hier geen kaas van hebben gegeten!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept