Jump to content

kyrenca

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Top, dankjewel! Vandaar dat ik het niet kon vinden!
 2. Ik wil voor 2013 graag gebruik maken van de Fiscale Oudedagsreserve. De boeking is mij duidelijk 05.. Kapitaal a/... Voorziening FOR Hoe geef ik dit aan bij mijn aangifte IB? Heb stiekem al even gekeken bij mijn aangifte van vorig jaar, maar kan geen rubriek hiervoor vinden? Of boek ik de dotatie dan toch in mijn winst- en verliesrekening?
 3. Heel logisch ;) Maar...hoe ver gaat deze regel. Nu heb ik het over deze ene grote contante opname. Maar er worden veel meer kleinere prive opnames gedaan. Moet ik deze in de berekening zakelijk / prive allemaal meetellen?
 4. Hallo Peter, Bedankt voor je reactie! Duidelijk wat je zegt. Nu is dit jaar de helft van de lening afgelost en kan ik niet zeggen...probleem opgelost. Want dat zou eigenlijk het onttrokken geld vanuit privé weer terug moeten worden gestort naar zakelijk? Wat ook nog door mijn hoofd speelde...eenmanszaak...zakelijk is privé dus geen probleem, maar dat gaat hiervoor niet op zeker? :-\ En hoe boek ik dan de rente die ik niet af mag trekken?
 5. Hallo, Ik wilde vragen in hoeverre rente van een zakelijke lening aftrekbaar is indien hieruit vervolgens een privéopname is gedaan voor bijna de helft van het leningbedrag? Dit heeft plaats gevonden in 2012. Inmiddels is er in dit boekjaar al de helft van de lening afgelost. Alvast bedankt voor reactie!
 6. Een klant waar ik de administratie voor verzorg, heeft onlangs een alcoholslot opgelegd gekregen. Niet echt handig :-\ Hij heeft een BV, rijdt alleen een bedrijfsauto. Nu moet dat ding worden ingebouwd. Boetes kun je zakelijk betalen, kan dat met dit slot ook. Dus niet-aftrekbare kosten? Het kost niet zo weinig namelijk >;( Ook zit er BTW op deze kosten, mogen deze teruggevorderd worden?
 7. @Daan, ik heb een aanvullende vraag op je reactie. Misschien een kromme gedachte, maar is het reeel als je begin boekjaar 2013 de post die ik heb geboekt 3... voorraad a/7...inkoopwaarde weer tegenboekt? En dan eind van het boekjaar 2013 weer dezelfde handeling doe? Het is in principe niet de bedoeling dat kleding onder inkoopprijs wordt verkocht. Of mis ik iets in deze gedachte? Want hoe moet ik anders handelen als voorraad 2012 nog wordt verkocht en de lijn van boeken voortzet zoals jij voorstelt?
 8. Bedankt voor de reacties! Hier kan ik zeker wat mee!
 9. Dat bedacht ik me later ook. Ik was echter in de veronderstelling dat grootboekrekening in de 7 ook balansrekeningen waren. Dan rijst bij mij gelijk de vraag hoe ik de voorraad moet boeken. Deze facturen boek ik op de voorraad. Per kwartaal boek ik dan de inkoopwaarde van de omzet? 8... Inkoopwaarde omzet a/3... voorraad Of is het handig dat ik dit bij elke verkoopboeking doe? De kleding die per 31-12 op de balans staat zal ws tegen een veel lagere verkoopprijs verkocht gaan worden, niet via de standaard formule die wij hanteren. Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel? Ik heb nu een vast percentage van de omzet geboekt als inkoopwaarde, maar dat gaat bij uitverkoopjes niet meer op.
 10. Goedemiddag, Ik ben nieuw lid op Higherlevel, nadat ik al veel berichten hier heb gelezen. Ik heb nu echter een ding waar ik niet precies uitkom. Sinds gisteren ben ik gebruiker van Snelstart. Ik heb een administratie aangemaakt voor een Webshop. De inkopen van de kleding boek ik in de 7-rubriek voorraad. Het is de bedoeling dat de niet verkochte voorraad op de balans komt per 31-12. Nu zie ik dat de grootboekrekeningen in rubriek 7 onder V&W staan. Natuurlijk kan ik dit aanpassen, maar kom ik hier niet mee in de problemen? Ik heb een belletje gepleegd naar Snelstart maar zij beginnen over functies waar de rekening aan is gekoppeld. Daarom heb ik het idee dat ik dit niet zomaar kan aanpassen? Ik hoop dat hier gebruikers zijn van Snelstart die een antwoord kunnen geven op mijn vraag. Mvg, Renate
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept