Jump to content

Coraline

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik zal het wat duidelijker omschrijven. Het is een doosje waar een rompertje en een boekje in zit. Mooi verpakt. Leuk om cadeau te geven en ook leuk om het op te sturen. Daarom vind ik het moeilijk om uit te zoeken hoe je dat uit kan geven. Een uitgever wil misschien alleen het boekje doen maar wie geeft zoiets totaal uit? Omdat ik een serie gemaakt heb wil ik het onder mijn eigen naam uitgeven en hoop ik dat ik de hele serie uiteindelijk in de winkel kan verkopen. Ik zou het wel zelf kunnen laten produceren enz. Dat is geen probleem maar ik weet niet zeker of ik het ook aan de winkelier kan doorverkopen. Of de winkeliers inkopen bij mij. Ik wil straks geen duizend cadeau doosjes op zolder hebben liggen:) Dat is ook mijn afweging.
 2. Super bedankt voor de reacties! Ik kan hier echt wat mee. Twijfel wel meer of ik het zal doen omdat het inderdaad zo is dat een goed idee door iemand die beter bekend is met deze sector makkelijker op de markt gebracht kan worden dan door iemand zoals ik die daar nog een beginner is en weinig tot geen connecties heeft op dit gebied. Ik heb je boek gelezen Karen:) Wij hebben dat als beginners ook meegemaakt. Op de borrel gevraagd door heel aardige collega's en hup al onze ideeën gooiden we zo op tafel. Zien we maanden later het hele gebeuren bij een collega op de website! Goeie les:) En nog steeds, wij hebben een eigen locatie met bedrijfsuitjes die uniek zijn in Nederland en die zijn al meermalen gekopieerd. Zelfs met onze eigen tekst hahaha. Het idee wat ik nu op de markt wil brengen is niet op zichzelf staand maar een serie die ik ook al behoorlijk uitgewerkt heb. Het is ook niet bedoeld als hobby voor erbij want om werk zit ik niet verlegen, ik denk dat dit echt succesvol kan zijn en daarom wil ik het goed in de markt zetten. Ik heb al contact gehad met een uitgever over een ander deel uit deze serie en die was erg enthousiast en had al aangegeven dat hij het uit wilde gaan geven. Hij was de eerste uitgever die ik benaderd heb. Ik kreeg binnen een uur, na toezending per mail, al een enthousiast telefoontje. Daarna volgde een gesprek. Hij had zelfs al aangegeven wanneer het in de winkels kwam te liggen. Ik heb hard gewerkt om alles persklaar te maken toen ik een mail kreeg dat het toch niet door ging. Nu heb ik geen idee of hij met mijn idee nog wat gaat doen, dat is wel een beetje mijn angst. Sorry voor het lange verhaal maar dan hebben jullie ook een beetje achtergrond informatie over wat ik gedaan heb tot nu toe.
 3. Dank jullie wel voor jullie snelle reactie. Echt heel fijn want ik kom er zelf niet uit. Ik heb daar nog wel een paar vragen/opmerkingen over. Mijn bedoeling is om het aan te bieden aan winkels als BabyMax of het Babypark. Het is echt een cadeautje voor iemand die zwanger is of net is bevallen. Wat bedoel je met het dicht timmeren als ik het aan Bol.com aan zou bieden? De Hema koopt volgens mij niets in omdat ze alles onder eigen naam verkopen. Anders zou ik het daar wel willen hebben:) Het zou mijn voorkeur hebben om het in babywinkels te verkopen. Het is ook wel een mooi product en dat zou ik het liefst ook mooi presenteren. Ik vraag me wel af of een concern als BabyMax bij mij in zou willen kopen of dat ze dat een te groot risico vinden omdat ik er nog maar net in start.
 4. Hallo allemaal, Samen met mijn man hebben wij al jaren een goedlopend bedrijf. Naast deze werkzaamheden heb ik op een heel ander vlak een nieuw concept(je) bedacht. Het gaat om een kraam cadeau. Het is iets heel nieuws en nu ben ik aan het afwegen of ik dit zelf in de markt ga zetten of dat ik een uitgever (zit een boekje bij) zoek die het misschien wil doen. Het liefst doe ik het zelf maar ik vraag mij af of de babywinkels zoiets bij mij dan inkopen of dat ze dat alleen via de groothandel of grotere leveranciers doen. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik hoop dat jullie mij daar wat advies en informatie over willen geven. Hartelijke groet, Coraline
 5. Goedemorgen, Ik zou graag advies willen hebben over het volgende: Een uitgever heeft aangegeven mijn boek te willen uitgeven. Nu is het mijn eerste boek en wil ik mij verdiepen in wat een 'goed' contract is. Dan bedoel ik mijn rechten en plichten. Kan ik bijvoorbeeld ook nog zelf met mijn boek 'de boer' op. Hoe wordt het percentage berekend dat ik ontvang bij verkoop. Daarnaast wil ik de illustraties van mijn boek ook zelf doen. Ik heb het totaal op papier hoe ik dat wil hebben maar kan zelf niet tekenen. Dat wil ik laten doen. Hoe zit dat dan met de rechten? Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Vast dank voor de moeite! Coraline
 6. Mbeunder, Dank je voor je reactie. Ik ga dat zeker doen. Ik sta echt achter mijn product maar twijfel heel erg of het een goed idee is om het echt te laten drukken omdat eigenlijk alles digitaal gaat tegenwoordig. Wat ik bedacht heb is digitaal veel minder leuk vandaar mijn twijfel. Eigenlijk vind ik het heel jammer dat ik het niet zo kan voorleggen aan jullie maar hopelijk begrijpen jullie dat wel.
 7. Hallo regina, Dank je voor je reactie, Begrijp ik goed dat je vindt dat ik het zelf moet uitgeven? Ik had het idee om het bij een uitgever te proberen. Buiten het geld is uitgeven van zoiets niet mijn dagelijkse werk.
 8. Bedankt voor jullie antwoord. Wat ik wil doen, eventueel, bestaat nog helemaal niet. Daarom wil ik het ook nog niet verklappen. Ik heb al prototypes gemaakt zeg maar en probeer nu te onderzoeken of het een haalbare kaart is. Misschien moet ik er mee naar een uitgever of onderzoeken of er aan andere mogelijkheid is om het in de markt te zetten. Het zou geschikt zijn voor de Bruna enz maar ja dat zijn wel hele grote jongens. Hebben jullie hier ervaring mee?
 9. Hallo allemaal, Ik hoop advies te krijgen van iedereen die van dit onderwerp verstand heeft of denkt te hebben ;D Mijn plan: ik wil op papier een map laten drukken dat lijkt op een vriendenboekje maar dan wat groter en met een ander doel. Heel jammer dat ik mijn idee niet duidelijker neer kan zetten maar ik wil het niet kwijt. Waar mijn vraag om advies over gaat: is het wel slim om tegenwoordig iets uit te geven op papier en niet digitaal? Mijn idee erachter is dat mensen deze map invullen en kunnen bewaren in een cassette (mooie hardkartonnen doos die tussen de boeken past). Dan kan men jaren later lezen hoe een bepaalde periode in hun leven is geweest. De vragen staan er gedrukt in en daar schrijven mensen dan hun eigen antwoorden achter. Veel bewaar je digitaal maar dat is ook wel heel koel en vaak niet met tekst. Enfin. Brand maar los ;) [titel concreet en specifiek gemaakt - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept