Jump to content

max81

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Belastingdienst en K
 1. Hm ik zal dan eens met mijn boekhouder in overleg want ik zie in alle stukken niks over de boekwaarde. Wat ik mij wel kan herinneren is dat ik toentertijd een overzicht heb gekregen van de ABN waar ik lease. Daarin A4-tjes met de termijnen en als ik mij goed herinner de termijnen en ook boekwaarde ernaast. In de fiscale rapporten zie ik niks... Dank je wel voor de antwoorden.
 2. Ik denk dat je bezit en financiering een beetje met elkaar verwart. Als je de auto echter wel in de boeken hebt voor een veel te laag bedrag (dat wil zeggen, je hebt er meer op afgeschreven dan de daadwerkelijke waardevermindering), dan maak je uiteraard wel een winst. En die telt mee in je belastbare winst voor de inkomstenbelasting. Voor de omzetbelasting maakt dát overigens weer niet uit, want in dat geval moet je ook daar rekening houden met die 2.100 euro. Maar goed, die breng je natuurlijk in rekening bij de klant en hoef je niet zelf te betalen. Ja daar heb je een punt. Ik denk dat daar mijn verwarring zat. Voor wat betreft het tweede punt. Hoe bereken je de afschrijving t.o.v. de waardevermindering? Dat laatste zul je uit een boekje kunnen halen of naar "de markt" kunnen kijken denk ik zo maar de afschrijving ??? Het is een BTW auto. Dus als ik het aan een bedrijf verkoop, dan kan ik die 10.000,- ex BTW verkopen en aan een particulier 12.100 in de BTW. Moet ik dat zo zien? Dank je wel voor de antwoorden. Het is mij wat duidelijker geworden.
 3. Omdat ik in Google "boekwaarde" intikte en daar onder andere las dat wanneer je een auto leaset, je een boekwaarde hebt zolang je leaset. Ik lease dan niet meer dus vandaar mijn aanname.
 4. Van boekwaarde is dan toch geen sprake meer aangezien de auto niet meer in de lease zit? Ik ben in de veronderstelling dat alleen van boekwaarde sprake is wanneer je nog leaset, of zie ik dat fout? In mijn geval denk ik dan boekwinst te hebben omdat de boekwaarde 0 is en de marktwaarde hoop ik niet :-)
 5. Wauw, ik gok dat de auto nog een marktwaarde heeft van 10000,-. Kun je mij daar een zinnig antwoord op geven wat ik dan privé moet betalen? Hier schrik ik wel van. Een van de redenen dat ik stop is dat de verdiensten zo laag zijn en dus niet even een paar duizend euro over heb om mijn eigen auto terug te kopen >;( Is het dan verstandiger om het als bedrijf zijnde al te verkopen en dan wel het derde kwartaal in ga?
 6. Goedenavond, In de planning staat dat ik in juni stop met mijn rijschool. Dan heb ik ook mijn auto volledig afbetaald (financial lease) en is de auto van de zaak, van mij. Ik run een emz. Hoe zit dit dan wanneer ik met mijn bedrijf stop? Is de auto dan automatisch van mij privé? Ik wil de auto direct verkopen wanneer dit mogelijk is en de bank heeft natuurlijk mijn overschrijvingsbewijs. Als ik de auto dan verkoop, wordt dit dan gezien als omzet van de zaak en krijg ik dan nog een naheffing of kan ik het geld gewoon op mijn privérekening storten? Oké, veel vragen in een keer maar ik ben benieuwd of ik mij rijk reken als het gaat om de verkoop van de auto of dat ik nog een vervelende naheffing krijg. Dank jullie wel alvast voor de moeite.
 7. dennis dank je wel! ik ben weer wat wijzer. nee, ik zal dat tripje zeker niet besparen. daar heb ik het om mij heen al te vaak voor mis zien gaan. nogmaals dank, max
 8. hoi mmint, het handboek heb ik, dank je. ik ken de zoekfunctie en weet dat er heel veel op het forum is te vinden. de zoekfunctie gebruik ik dan ook geregeld en nu komt de maar... je krijgt onnoemelijk veel hits. nee ik ben niet lui maar er is toch een makkelijkere manier om antwoord te krijgen. vandaar mijn vragen hier. ik hoop dan ook antwoorden te krijgen en niet de verwijzingen naar ergens in het forum. die zijn vaak toch net even wat anders. wellicht dat er ergens in die topics mijn antwoorden staan maar dan heb ik nog 1.000.000 berichten te gaan 8) in het handboek vind ik o.a. dat prive en zakelijk bij elkaar horen. ook heb ik hier op het forum al gelezen (berichten 2005) dat wanneer je een schuld hebt je geen financiering zult krijgen, thans niet makkelijk. nu is mijn situatie zo dat ik geen financiering nodig heb. ik heb een flexibel krediet en kan dus starten "zonder schuld". wel ik prive dan een schuld open staan. kan ik dan wel starten en hoe zit het dan met de winst. die heb ik dan toch niet? wat zul je dan aan moeten geven? tevens heb ik op een site gelezen dat je aan het urencriterium moet voldoen. prima, geen probleem. wel wanneer je halverwege een jaar begint. je moet dan alsnog 1225 uur draaien?! ofwel, als je een bedrijf begint altijd vanaf januari als je twijfelt of je dat haalt. tenzij je geen aanspraak wilt doen natuurlijk op de voordelen maar ja...
 9. ja dank je. ja, ik ga niet op basis van alleen het internet een onderneming starten maar ik kan zo al wel wat huiswerk verrichtien natuurlijk. ik wacht rustig af... (en onderneem natuurlijk :) )
 10. hoi wouter dan kje wel. alleen hoopte ik eigenlijk dat ik dat tripje kon besparen en zo hier antwoorden te krijgen...
 11. Beste allemaal, Heel wat informatie heb ik al gezocht en gevonden maar dit zijn vaak beschrijvingen. Graag zou ik concrete antwoorden willen op de volgende vragen. 1) wanneer ik een eenmanszaak start dan is prive en zakelijk niet meer gescheiden als ik dat goed begrepen heb. hoe zit dit dan met een schuld dat ik prive al heb? Is dat dan ook al meteen een schuld van de zaak? Daar vloeit vraag 2 uit voort... 2) is dit dan gunstig voor mij? zoals ik het lees kun je geen omzetbelasting (of inkomstenbelasting ???) wanneer je geen winst hebt. stel dat ik 10000 schuld heb en een omzet van 5000, dan hoef ik geen belasting te betalen? >;( 3) ik lees overal dat je geen salaris hebt als zelfstandige maar dan lees ik ook weer dat als je loon uit de zaak wilt halen, je aan het gas gaat voor de belasting. Hoe zit dit dan? 4) wat een beetje met vraag 3 te maken heeft, hoe zit dit dan met mijn vaste lasten (prive)? ik moet ook gewoon huur betalen, mijn g/w/l/ en zorgverzekering enzo. kan ik dat dan uit de zaak betalen? is dat boekhoudkundig te verantwoorden? en een dagje naar de efteling, waar gaat dat dan vanaf? prive dan he, niet zakelijk :P 5) wat als ik een prive auto heb die ik nu zakelijk ga gebruiken. is dat dan ineens een auto van de zaak of blijft die prive? of moet ik dan mijn auto aan mezelf (de zaak) verkopen? 6) ik wil een rijschool beginnen. even heel simpel gezegd. stel ik vraag 40 euro per uur. wat gaat er dan vanaf? kan iemand mij een berekeing geven van de vedragen die ik NIET in de hand heb? ik weet dat het afhangt welke auto ik heb, hoeveel brandstof, visitekaartjes ja dan nee enzovoorts. ik neem aan dat iedere ondernemer in ieder geval een aantal zelfde afschrijvingen heeft. dus in ieder geval die 21% eraf. het gaat er mij om wat ik ongeveer van die 40,- overhoud. als dit namelijk minder dan 15 euro wordt ga ik huilen :'( ik hoop dat jullie me kunnen helpen en alvast bedankt! Max!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept