Jump to content

Trommel

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  belastingdienst
  kvk
 1. Ja, dat weet ik allemaal. Ik heb daar uren op gestudeerd. Dat niet alleen, ik heb er in het verleden een bedrijf voor ingehuurd, dat dat voor 200 euro per maand deed. Later heb ik hun campagne overgenomen en die zou dus helemaal picobello moeten zijn. In de nieuwe website heb ik ook tientallen landingspagina's met juist die long tail keywords die je noemt. Maar er landt niemand. Volgens mij is de markt gewoon verzadigd. De concurrentie werkt onder de prijs. Veel beunhazen op dit gebied. Ik moet andere activiteiten ontplooien, maar heb voorlopig dus geen inkomsten.
 2. Bedankt voor je suggesties. Bij het vernieuwen van de website heb ik veel aandacht besteed aan het schrijven van SEO teksten. Ook sta ik op enkele portals die me vroeger veel werk bezorgd hebben. Ik vermoed dat de markt inmiddels verzadigd is. Van Adwords heb ik echt mijn buik vol. Ik heb er fortuinen aan uitgegeven, omdat de keywords steeds duurder zijn geworden. Vroeger kostte een klik op een bepaald woord 5 eurocent, nu enkele euro's. Adwords is een van de redenen dat mijn verlies zo groot is, want het heeft echt niks opgeleverd.
 3. Ik leef van mijn spaargeld en eet uit de moestuin. Heb gelukkig een lage hypotheek. Dank voor je antwoord. Ik heb voor 2013 mijn uren geteld en zit ruim boven het gewenste aantal. En het werk dat in al die markten gaat, is ook niet mis. Dus ook voor 2014 zit ik goed.
 4. Ik geef teambuildingworkshops en heb het teruglopen van het volume geweten aan de crisis. Die zou nu voorbij zijn. Ik heb mijn website helemaal vernieuwd zodat die ook op tablet en smartphone te lezen is, en het blijft oorverdovend stil. Mijn inkomsten uit de workshops zijn momenteel een tiende van wat ze in 2010 waren. Uiteraard ben ik op zoek gegaan naar andere inkomsten. Ik heb met sieraden, tasjes en etenswaar op diverse markten gestaan. Daarvoor heb ik veel investeringen gedaan, maar het is een heel grillige branche. Op dit moment zie ik het somber in. Ik blijf zoeken, maar maak me ook zorgen over hoe lang de belastingdienst dit nog toelaat.
 5. Ik heb in 2013 voor de derde keer op rij een negatief inkomen (oftewel verlies) gehad, en 2014 wordt nog erger. Waar ik nu bang voor ben is dat de belastingdienst gaat vinden dat ik geen ondernemer meer ben, omdat ik geen winst maak. Ik wil wel de ondernemersaftrek behouden. Ik weet niet of het nog uitmaakt dat ik sinds 1994 ondernemer ben en tot en met 2010 altijd met winst heb gedraaid. O ja, ik ben een eenmansbedrijf.
 6. Ha Mmint, Bedankt voor de suggestie. Ik heb de privéopnamen aangepast en nu klopt het.
 7. Ik doe voor het eerst zelf aangifte, ipv door mijn consulent. Ik dacht alles goed te hebben ingevuld, maar krijg steeds een foutmelding. De situatie is als volgt: Aan de activa- en passivakant moet hetzelfde bedrag staan. Maar vervolgens gaat het programma de fiscale winst berekenen door het bedrag van de activakant te nemen, daar de privéonttrekkingen bij op te tellen en het ondernemingsvermogen aan het begin van het jaar eraf te halen. Dat levert dus een ander bedrag op. En dan krijg ik een foutmelding, want de fiscale winst moet gelijk zijn aan de winst- en verliesrekening (activakant). Ik kom hier niet uit en kan de aangifte daardoor ook niet opsturen. Waar ga ik de fout in?
 8. Bedankt voor de tip. Het gekke is dat de aangifte 2012 wel is klaargezet voor me. Ik ben nu helemaal uit de brand.
 9. Helemaal te gek! Bedankt!
 10. Rové, De belastingdienst moet dat formulier voor mij klaarzetten. En dat hebben ze niet gedaan. Ze zouden het gaan doen, maar ondertussen is mijn deadline verstreken. Ik wil hier niet lang meer op wachten en het contact loopt zeer moeizaam. Zo kan ik geen afspraak maken met mijn belastingkantoor en moet ik steeds wachten tot ze mij een keer terugbellen.
 11. Ik vind de reacties van de belastingdienst en de belastingtelefoon ook erg verwarrend. Maar verschillende mensen hebben me daar gezegd dat het te laat is voor een elektronische aangifte. Vervolgens zeggen ze dat ik het formulier moet downloaden. Als er iets te downloaden valt, lijkt het me dat het ook in te dienen is. Ook hebben verschillende mensen me gezegd dat ik dan maar het particuliere formulier moet invullen, dat kan nog wel elektronisch. Maar dat ben ik niet van plan. Het hele misverstand gaat erover dat de belastingdienst me opeens als particulier beschouwt. Aan de telefoon is gezegd dat ze dat gaan rechtzetten, maar als ik dan toch een particulier formulier ga invullen, lijkt het alsof ik akkoord ga. Ik vertrouw dus absoluut niet op wat me verteld wordt. Al met al weet ik niet waar ik aan toe ben. Maar wel is diverse keren gezegd dat ik het formulier moet printen en op papier moet insturen. Vandaar dat ik naarnaar op zoek ben.
 12. Ik ben sinds 1994 ondernemer en liet de aangifte altijd door een belastingconsulent doen. Vanwege de kosten wilde ik dat nu zelf doen. Ik moet nog aangifte doen over 2011. Echter, door een misverstand heeft de belastingdienst geen online aangifteformulier voor mij klaargezet. Sowieso blijkt het onmogelijk te zijn om nog elektronisch aangifte over 2011 te doen. Mijn consulent kon dat altijd wel na zo lange tijd, omdat hij zijn eigen software daarvoor heeft. Ik heb heen en weer gebeld met belastingtelefoon en mijn plaatselijke belastingkantoor. Het misverstand gaat rechtgezet worden, maar ik moet op papier aangifte doen. Het formulier kon ik downloaden van de openbare belastingsite en moest ik uitprinten. Echter, dat formulier, het gaat dus over W-aangifte 2011, kan ik nergens vinden op de belastingsite. En het staat dus ook niet klaar in mijn persoonlijke pagina. Weet iemand hoe ik aan een aangifteformulier W voor 2011 kom, op papier of te downloaden? Volgens mij is er geen Elsevier almanak voor ondernemers, alleen voor particulieren. De belastingdienst zei dan wel dat ze dit gingen rechtzetten, maar het duurt allemaal vreselijk lang en het is heel moeilijk om in contact te komen met het plaatselijke belastingkantoor.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept