Jump to content

Mike2212

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dan zullen ze ongetwijfeld wel een keer uitgelegd hebben waarom ze je niet willen inschrijven. Dus...vertel! Omdat letterlijk ze niet van overtuigd zijn dat ik actief ben in Nederland. Aangezien ik via internet diensten lever kan het mogelijk zijn dat ik op het Belgische grondgebiedt mijn activiteit kan verrichten (zelfs wanneer ik kantoor heb in nederland en dit is dan de standpunt in belgie waarom zij me niet willen inschrijven in hun handelsregister). Maar u kunt zich waarschijnlijk zeker voorstellen wat de voordelen tegenover de nadelen zijn om geen belastingen en btw etc te hoeven af te dragen. (70% meer winst, concurrentie en zo nog 100den voordelen) En ja, waarom zou ik dit op het kvk forum vragen. Ik ben al persoonlijk 10maal langs geweest.
 2. Ik heb het letterlijk 10 keer geprobeerd en vergeet u niet dat ik van belgie moet komen. Ik heb het tot nu toe totaal anders bekeken dan nu (omdat ik een bijzondere statuur heb). Waarom naar de kvk voor de 11ste keer gaan als ik totaal geen belastingen zo hoef te betalen??
 3. Het is niet dat ik het niet wil betalen, integendeel? Ik verlies veel voordelen wanneer ik geen onderneming/kvk nummer heb. En het is niet dat ik het geld niet opzij heb gelegd. Maar ja, twee landen weigeren me als ondernemer en niemand herkent de onderneming in hun land. Dus hoe kan dan de Nederlandse of Belgische overheid mij iets vorderen???
 4. Nee, want de belastingen zul je sowieso moeten betalen. Absoluut niet, omdat geen van de overheden ervan overtuigd zijn dat ik actief ben in hun land??? En welke statuur heb ik dan?
 5. Maar de kvk heeft de bevoegdheid om mij te weigeren. En misschien hebben ze gelijk omdat het eigenlijk een internet bedrijf is en ze niet zeker kunnen zijn dat ik actief ben in Nederland. Dus ja, raar
 6. Ja, en dat weet ik duidelijk hoor. Dus kortom mijn fout is het niet en ik kan ervan profiteren. Of denkt u dat ik extra maatregelen moet nemen?
 7. Awel het is zo dat ik effectief een kantoor heb gehuurd in Nederland en vandaar mijn economische activiteit verricht (zoals ik zei, ik heb officiele documenten = huurovereenkomst) Ik kan verstaan dat de kvk mij weigert in te schrijven omdat zij van mening zijn dat ik mijn economische activiteit via internet ook kan verrichten in België aangezien de gehele activiteit via internet plaatsvindt. Maar de Belgische ondernemingsloket is tegengestelde van mening omdat ik overduidelijke bewijsstukken heb dat ik gevestigd (maatschappelijke zetel) ben in Nederland. Dus vandaar de gat in de wet
 8. En is inderdaad zo, maar aangezien ik geen ondernemer ben hoef ik geen btw af te dragen. Er bestaat een statuut van "geen ondernemer voor de belastingdienst" maar letterlijk geen ondernemer voor de KVK en belastingdienst bestaat niet. Btw kan alleen aankloppen als ik effectief een onderneming heb. Dus als de kvk (van Nederland en België) me weigeren moet ik in plaats van depressief te zijn alleen maar vieren voor een zo gezegde bijzondere statuut dat ik heb.
 9. Het is geen kwestie van gevonden maar de werkelijkheid. Ik ben langs geweest bij de kvk in Nederland en België en ik ben al meer dan twee maanden actief op de Nederlandse markt mer een (bruto) netto omzet van 30.000 euro. Dus ja, mogelijk is het zeker (living proof )
 10. hahah En toch is sacarsme de werkelijkheid. Voordat je bulletproof aanvalt wou ik u vriendelijke vragen om uw reactie even te verduidelijken.
 11. Geachte mensen Eerst wil ik zeggen dat dit een geweldige forum is waar ik op kan rekenen een passend antwoord te krijgen. Ik denk dat ik de jackpot heb gewonnen en graag met jullie mijn unieke idee wil meedelen. Het is nou eenmaal zo dat een belg die een onderneming in Nederland vestigt niet verplicht is om 1. kvk nummer aan te vragen en 2. geen btw, belastingen etc hoeft af te dragen, noch aan de Nederlandse als de Belgische overheid. Een belg zoals ik die een dienst aanbiedt op het internet enkel en alleen aan Nederlandse klanten en de maatschappelijke zetel gevestigd is in Nederland kan geen kvk nummer aanvragen. Niet een Nederlandse als een Belgische kvk/ondernemingsnummer. Omdat kvk (meer specifiek kvk zuid-west Nederland - Breda) van overtuigd zijn dat de economische activiteit niet plaatsvindt in Nederland. En weer de Belgische overheid tegengestelde van overtuigd zijn. Dus kortom: Een (onderneming) die een officiële maatschappelijke zetel (met officiële papieren) heeft in Nederland is niet verplicht om btw af te dragen, kan concurrentie hard aangaan, hoeft geen inkomensbelastingen te betalen en kan van alle sociale diensten (zoals werkloosheidsuitkering, kinderbijslag als student, studietoelage....) profiteren. Dus kan dat of niet??? Merci mensen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept