Jump to content

Tos

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  financiering
  ondern
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dag Steven en Joost, Excuses voor mijn late reactie, zoals jullie kunnen begrijpen is het enigszins hectisch hier... We zitten nu inderdaad flink achter de curator aan. De offertes zijn zeker getekend en de eerste deelfacturen zijn verstuurd en zelfs al betaald. Steven, dank voor je heldere en logische overzicht. Dit maakt het voor ons makkelijker te begrijpen. Ik houd jullie op de hoogte en wellicht mag ik nog eens een vraag stellen hier als we weer een stapje verder zijn in het proces. Nogmaals dank allen!
 2. Dit is heel mooi kort en krachtig gezegd. Dat ga ik even op me laten inzinken.
 3. Van de 35k aan openstaande debiteuren gaat 60% naar de fiscus, en van het resterende kunnen wij de concurrente crediteuren 30% van hun gehele openstaande factuur bieden. Zo bedoel ik het. Die 12k telt niet mee voor de benodigde extra 35k, zegt de curator. Die 18k van de rechtszaak komt bovenop de 35k aan debiteuren en wordt ook pas binnengehaald door de curator als de financiering van het crediteurenakkoord rond is. Wat verder dan het probleem is, is dat we 35k binnen moeten halen... ???
 4. Ik bedoelde dat de 26 concurrente 30% krijgen. De fiscus krijgt uiteraard het dubbele: 60%. Huh? Nee, de schulden bedragen totaal zo'n €43.000,- incl. de fiscus Die orderportefeuille van 40k en 12k garantie zijn al binnengehengeld. :) Het gaat nu enkel om de 35k financiering crediteurenakkoord, pas als dat binnen is wil de curator de 35k debiteuren binnen gaan hengelen. En dat snap ik ook niet helemaal, waarom die curator niet nu al bezig is om die debiteuren na te bellen...
 5. En toch gaan we dat proberen, om zeker te weten dat we er in ieder geval alles aan gedaan hebben. Maar dat de kans laag is weten we, vandaar ook mijn vraag of we nog een instantie over het hoofd zien waar we nog een financiering zouden kunnen krijgen hiervoor (naast de banken, de BBZ en de 3Fen). :)
 6. Beste, Het bedrijf (installatiebranche) van mijn partner (samenwonend, ongehuwd) is onlangs in staat van faillissement gesteld. Nadat er hoger beroep was aangetekend en er binnen enkele dagen een garantiedepot van €12.000,- op de rekening van de curator gestort was, mocht het bedrijf gewoon doordraaien van de curator en officier. Nu is het zaak om binnen twee weken een bedrag van €35.000,- bij elkaar te krijgen ter financiering van het crediteurenakkoord. Dit bedrag komt op een derdenrekening van de advocaat en indien een akkoord wordt bereikt met de crediteuren zal dit bedrag enkel daarvoor gebruikt worden. Indien er geen crediteurenakkoord bereikt wordt dan gaat deze financiering linea recta terug naar de financierder(s). De openstaande crediteuren (afgezien van de belastingdienst), zo'n 26 stuks, kunnen nu 30% geboden worden. Naar hetgeen ik begrepen heb is dit aan de hoge kant. Daar het bedrijf zeer goede contacten met zijn crediteuren heeft, is de kans zeer groot dat dit crediteurenakkoord ook daadwerkelijk bereikt wordt. De openstaande debiteuren zijn ook aanzienlijk en dekken de gevraagde financiering van € 35.000,- voor de crediteuren. En daarbij heeft het bedrijf voor de komende maanden ook weer voldoende werk (getekende offertes t.w.v. €40.000,- en nog lopende offerteaanvragen). We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en advies hierin. Wat voor kans geven jullie deze zaak en waar zouden we nog meer op zeer korte termijn terecht kunnen voor een financiering crediteurenakkoord (naast de reguliere banken en de 3 F-en)? Inmiddels is het traject van een BBZ-krediet ook gestart. Overigens is de reden van faillissement een niet-betaalde factuur van een klant geweest waardoor er een vrijwel niet in te halen gat ontstond. Uiteraard is tegen deze klant een rechtszaak gespannen, welke enkele dagen voor de in faillissement stelling (deels) gewonnen is. Ook dat bedrag van ruim €18.000,- zal ten goede komen van de financiering voor het crediteurenakkoord. Alvast dank!
 7. Dag Steven en Theo, Hartelijk dank voor jullie antwoorden, ben zeker wijzer geworden dankzij jullie! :)
 8. Steven, Je bevestigt mijn theorie/vraag! Dus iemand kan alleen een BBZ-uitkering aanvragen indien deze persoon zelf zo goed als niets verdiend en de partner ook geen baan heeft. Want een baan betaalt altijd minimaal minimumloon. Dus kan je toch nooit onder bijstandsniveau uitkomen?
 9. Beste, Mijn partner (we wonen samen, ongehuwd) heeft een eigen bedrijf en wil een BBZ-krediet aanvragen. Nu heb ik her en der gelezen op dit forum dat als je partner een baan heeft, de aanvraag van een BBZ-krediet en/of uitkering bemoeilijkt kan worden. Wat ik begrepen heb ik dat als je partner een inkomen heeft wat boven de bijstandsnorm zit, dat je dan geen recht hebt op een BBZ-uitkering. Wat ik ook begrepen heb is dat de bijstandsnorm gelijk staat aan het minimumloon. Wat ik dan niet begrijp is hoe je dan überhaupt ooit bijstand kan krijgen? Want minimumloon is toch minimumloon? Daar kan je toch niet onder? (Ik werk nu 16 u/pw voor €850,- bruto per maand). Dus als de en partner nooit onder bijstandsnorm kan zitten, hoe kan de andere partner dan een BBZ-uitkering krijgen?
 10. Dag Paul, die service die jij aankaart m.b.t. de koeriersdiensten, daar ben ik het helemaal mee eens met je. Ik ga zelf binnenkort daarom ook al overstappen net binnenlandse zendingen naar UPS om die reden. Die € 140,- verschil tussen UPS en PostNL was al vanaf de Economy Service gezien! ;-) Maar je tip om te vragen naar het UPS-account van de ontvanger was briljant, heb het meteen gevraagd en ik kreeg vliegensvlug een reactie per mail met hun accountnummer! ;D Incoterms, met dank aan Wikipedia snap ik daar nu ook alles van. Klinkt best logisch allemaal. Dankzij jullie voel ik me steeds meer een echte baas worden m.b.t. exporteren, haha! ;) Ja, dit was zeker wat waard! Heb het nagekeken en de ZIP-code met 9 cijfers gevonden, thanks!
 11. Oh jeetje, sorry Paul! :-\ Dank voor jullie reacties Logic4l en Blous, fijn om te horen dat jullie er zoveel ervaring mee hebben inderdaad! :) De extra doorlooptijd die PostNL heeft (4-8 dagen) is geen probleem. Ik ben inderdaad voornemens om de verzendkosten op de factuur te zetten. Die 21% BTW die ik dan niet op de factuur zet, die betalen zij dan later? Daar krijgen zij dan nog een factuur van PostNL over? (Heb zelf nl. laatst iets geïmporteerd vanuit de VS, geen BTW op factuur, wel later van DHL factuur met BTW ontvangen.) Volgens mij geeft Paul-V daar al antwoord op: "De ontvanger betaalt dan alleen de invoerrechten en "local taxes" aan de vervoerder."
 12. Dag Paul, ik heb een beetje moeite met je antwoord ondanks dat het vast goed bedoeld is! :) Je antwoordt m.b.t. de BTW staat haaks op dat van je voorganger. Dus daar raak ik al van in de war... Tevens gaf ik aan om met de PostNL te willen verzenden. Ik had vooraf al geïnformeerd naar de koeriersdiensten, maar er zit een prijsverschil van € 140,- tussen vandaar dat al mijn vragen betrekking hadden op de PostNL omdat ik die keuze reeds gemaakt had...
 13. Dag Pieter, dank voor je reactie! Ik wil dus eigenlijk niet meer met een instantie bellen, omdat door de vele tegenstrijdige antwoorden die ik krijg, liever antwoorden krijg van mensen die al regelmatig naar Amerika geëxporteerd hebben. Over mijn eerste vraag: de verleggingsregeling is niet van toepassing zeg je, daarmee bedoel je dat ik gewoon 21% BTW op de factuur moet zetten en dat die betaald moet worden door het Amerikaanse bedrijf?
 14. Beste, Ik heb verschillende websites bezocht en telefoonnummers gebeld (Belastingdienst, Douane, KvK, etc), maar krijg antwoorden die vaak tegenstrijdig zijn. Vandaar dat ik het hier probeer wat meer duidelijkheid te vinden. (Heb ook andere topics doorgenomen, maar niet de antwoorden gevonden die ik zocht) Eigenlijk ben ik vooral op zoek naar persoonlijke ervaringen: mensen die al heel veel B2B-pakketten verzonden hebben naar Amerika. De kwestie: een bedrijf in Amerika wil mijn sieraden kopen. Mijn vragen: * Dien ik op deze factuur BTW te vermelden ja/nee? Sommige sites zeggen van niet, maar man aan douanelijn zei van wel omdat je alleen geen BTW binnen de EEG hoeft te rekenen, daarbuiten (dus ook Amerika) wel. * Ik wil het via PostNL verzenden. Nu lees ik in andere topics op HigherLevel dat bijv. de DHL bepaalde zaken m.b.t. invoerrechten etc. regelt. Doet de PostNL dat ook? * PostNL heeft het CN23-formulier wat ik moet invullen. Welke categorie (geschenk / documenten / handelsmonster / retourgoederen / overig) moet ik invullen? Het is toch raar dat "handelswaar" er niet bij zit? * De waarde die ik moet invullen op het CN-23 formulier, is dat mijn kostprijs (zoals iem. zei), wholesale price of verkoopprijs? * Hoe weet ik nou hoeveel die winkel in Amerika uiteindelijk als naheffing moet betalen? * Als ik de artikelen in een doos stop, er een pakbon en 3 facturen bij stop, het CN23-formulier volledig heb ingevuld en het afgeef bij het postkantoor, ben ik dan helemaal klaar of vergeet ik iets? Dank voor jullie antwoorden en het delen van jullie ervaringen! :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept