Jump to content

AFW

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Als ik het goed begrijp kan je maximaal op 0 uitkomen? Als je een negatief belastbaar inkomen krijgt is het dus gewoon 0? Er is dus geen mogelijkheid dat je geld terug krijgt als ondernemer. En dit is dan waarschijnlijk omdat iemand in loondienst de werkgever Dit voor deze persoon inhoudt/regelt?
 2. Het is een oud topic maar om even te reageren op TS en ook voor mijzelf om te kijken of dit wel klopt?? En voor de gene die hier ook niet uitkomen. Ik ga even uit van een winst van 20.000 euro ( winst is omzet minus kosten) Hier kan vervolgens zelfstandigenaftrek af te weten 7.280 euro Het gaat hier om een starter dus startersaftrek eerste 3 jaar 2.123 euro Hier blijft dan over 10.597 euro. Daar mag vervolgens de MKB winstvrijstelling vanaf getrokken worden: Die betreft 14 % dus dan is je belastbaar inkomen 9.113 euro. Daar betaal je dan 33% inkomstenbelasting over te weten 3.007 euro. Het volgende ben ik zelf nog niet helemaal uit ( correct me if im wrong met bovenstaande). Mocht je een hypotheek hebben heb je recht op hypotheekrenteaftrek. Naar mijn weten werkt dit als volgt?? Stel je betaald 700 euro per maand aan rente dan betaal je 8.400 euro Per jaar aan rente. Deze mag je dan aftrekken van je uiteindelijk belastbare inkomen of voordat alle aftrekposten er af zijn getrokken? Of werkt dit geheel totaal anders??
 3. Toppie bedankt (ja had ik zelf ook kunnen doen)
 4. Ik had nog even iets over het urencriterium: Ik kan toch wel ophoiden met het bijhouden van mijn uren voor de belastinhdienst zodra de schoenmaker bij de eenmanszaak is ingeschreven? Want ik heb gewoon openingstijden van 9 tot 6 dus dan is het toch bewezen? En mocht ik personeel in dienst nemen en ik hoef zelf maar 2 dagen te werken per week dan redt ik het urencriterium niet, wat dan? ( is niet tersprake maar ter Puur ter informatie)
 5. De EMZ die ik al had is geen schoenmakerij maar totaal iets anders en is word pas actief vanaf 1 januari 2014. Hier ben ik wel constant mee bezig maar hier is nog geen omzet alleen nog maar een aantal inkopen, maar dat is een Paar honderd euro het afgelopen jaar. Uiteraard doe ik hier wel gewoon mijn belastingaangiftes van elk kwartaal. Ook hou ik netjes bij hoeveel uur ik met deze eenmanszaak bezig ben. En wat betreft de advertentie zal je gelijk hebben. Kan ik hiervoor gewoon een Kleine advertentie in de trouw plaatsen (goedkoopst) met naam van de winkel in liquidatie per die en die datum?
 6. Ik kan niet uitvinden hoe ik quotes moet plaatsen via mijn mobiel. Bedankt voor het meedenken dennis: Als ik mijn aandeelhouders op hun blauwe ogen moet geloven blijft er straks niks of hoogstens een beetje geld over aan schuld maar in ieder geval niet noemenswaardig. Het bedrag wat zo is opgelopen aan mij is dat de afgelopen 7 jaar bijna elke maand niet genoeg "loon" aan mij uitbetaald kon worden en dit is dus behoorlijk opgelopen. Waarom we toen gekozen hebben voor een BV is mij ook een raadsel. Ik was toen net 19 geworden en had toen alleen maar in mijn hoofd: eigem baas Eigen baas, eigen baas. Alles werd verder geregeld voor me. Wat betreft het urencriterium ben ik al ondernemer voor de belastingdienst want Ik heb ook al dik een jaar een eenmanszaak en deze schoenmaker word hier Als nevenvestiging bij geschreven. (Wat inmiddels in behandeling is). Mijn huurcontract is ook overgezet per 2 september. Enige wat ik nog moet regelen voor de EMZ is een mobiele pinautomaat. Kan ik trouwens een mobiele pinautomaat verifone xv 670 2e hands kopen en laten koppelen Met de ING? Ook moet er naar mijn weten een advertentie in nationale krant geplaatst worden voor de Liquidatie. We hebben geen schuldeisers, is dit wel echt nodig?
 7. Je hebt helemaal gelijk hoor Joost. Het is alleen zo dat de accountant van de BV 1 is met mijn aandeelhouders. Dus het zal altijd 3 tegen 1 zijn. Heb inmiddels contact met een eigen accountant. Joost bedankt.
 8. Ik heb de afgelopen 7 jaar alleen als schoenmaker gewerkt en de administratie overgelaten aan mijn aandeelhouders ( toendestijds erg goede vrienden). Nu ik zelf de EMZ begin ben ik dus eigenlijk gewoon een starter kwa ondernemen. Afgelopen weken ben ik als ondernemer dan ook erg gegroeid en begin ik alles wat te snappen ( alleen de inventaris was mij dus nog niet duidelijk). Mijn aandeelhouders zeiden dus tegen mij dat hun nog een schuld hebben Aan de BV en dat ze die afbetalen en dat dan alles in de winkel van mij is. Dat klonk een beetje raar in mijn oren dus vandaar deze vraag op dit forum. Echter blijkt het dat ik nog zoveel geld van de BV moet krijgen dat ik bij wijze van mijn geld gewoon krijg en dat dus direct met de EMZ investeer. Dit zit dus wel snor lijkt me. Klopt het nu wat meer of zie ik nog wat over het hoofd? En wat voor gevolgen Heeft dit nu dan voor de EMZ? Want ik heb dan dus 40.000 euro aan inventaris ingekocht. ( bedragen zijn schatting , balans moet nog)
 9. Hallo zoekende ondernemer, Na het afwegen van het belastingtechnische aspect is het voor mij voordeliger om met een EMZ verder te gaan dan een BV. Alsmede zijn er in de afgelopen 7 jaar tijdens de BV vele vele discussies en irritaties ed. Tussen mijn aandeelhouders en mij geweest dat ik ook echt een volledig nieuwe start wil hebben. Dus een EMZ met nieuwe naam en de BV helemaal afgesloten. E.
 10. Hoi Joost, Allereerst bedankt voor de reactie. Hier had ik dus nog niks over gehoord hoe dit werkt en schrik er zelfs een beetje van haha. De EMZ heeft nog geen geld en kan dus ook niet 40.000 euro betalen als dit marktconform is. Ik zal iig even de situatie voorleggen voor een duidelijker beeld. Het betreft een schoenmakerij. Dit is dus een BV. Deze BV word geliquideerd waarbij 1 van mijn medeaandeelhouders als vereffenaar optreedt. Vanaf 2 september as. Zal er geen BV meer bestaan. De 40.000 betreft verkoopartikelen plus machines, kassa, toonbank ed. Dan ga ik naar de KvK en schrijf mezelf in met een (nieuwe) schoenmaker en begin per 2 september met een volledig ingerichte winkel. Gr E.
 11. Sinds 2005 heb ik een BV met 2 mede aandeelhouders. Nu hebben we gezamenlijk besloten dat ik alleen verder ga met hetzelfde bedrijf. Ik was ( ben tot 02-09-2013) DGA van deze BV en mijn aandeelhouders hebben nog een schuld aan de BV die word ingelost. Dan ga ik schuldvrij en met een nieuwe start verder maar wel heb ik de gehele inventaris mee ( afbetaald al in de BV en geheel afgeschreven machines en dergelijke). Mijn vraag is eigenlijk : Wat moet ik met deze inventaris ( waarde ongeveer € 40.000 )? Moet ik hiervan een balans opmaken? Moet hier enige belasting over betaald worden? Wat heeft dit tot (fiscaal) gevolg in mijn eenmanszaak? Misschien zijn het domme vragen maar kon hierover niets vinden. BVD voor de reactie (s)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept