Jump to content

Paulus80

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen
 1. @HappyLevel: je had helemaal gelijk, 3/4 van de schuldeisers zat hier inderdaad niet op te wachten. Een flinke domper op het moment, maar gezien ik overtuigd ben van mn plannen gaf je me ook direct een nieuwe richting. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. De situatie op dit moment is als volgt: Ik heb een investeerder gevonden die op zn zachtst gezegd enthousiast is over de plannen en hier samen met me in wilt stappen als er voor een ieder een win-win constructie ontstaat. De investering is niet echt hoog, en 90% van de schuldeisers zijn bereid akkoord te gaan met een eenmalige aflossing van 20% tegen finale kwijting. Waar ik nu op wacht is de houding van de investeerder mbt het meefinancieren van de schulden. Een opening dus, alleen we zijn er nog niet.
 2. Nou, we zijn een tijdje verder inmiddels en ik moet eerlijk bekennen dat ik na de (onofficiele) afwijzing bij zowel de BBZ alsmede QRedits even in een dipje heb gezeten. Echter al snel begon de gedachtestroom weer op gang te komen en zodoende zijn er zowel een aanvullend uniek product als een mogelijke oplossing naar boven gekomen om wellicht toch op termijn een eigen bedrijf te beginnen. Gezien de reden van afwijzing bij de BBZ het etiket schulden was, en dit de continuiteit van het bedrijf in gevaar zou brengen ben ik hier verder over na gaan denken. Uiteindelijk kwam ik op het idee om met mijn schuldeisers in gesprek te gaan en hen onder voorbehoud van doorgang een voorstel te doen. Dit voorstel zal inhouden dat ik maandelijks 15% van de netto winst evenredig verdeel aan de schuldeisers, maar dat hier geen vast bedrag aan vastzit. Goede maand betekend meer aflossen (maar altijd maximaal 15%), en een slechte maand betekend minder aflossen. Daarnaast zal ik niet meer dan het minimaal benodigde (bijstandsniveau) uit de zaak halen maandelijks tot de schulden zijn afgelost. De schuldeisers gaan daarentegen akkoord ermee dat ze buiten de 15% regeling van het bedrijfskapitaal afblijven zodat het bedrijf ook kan blijven groeien. Kort gezegd komt het erop neer dat ik boete doe door ook bij goede maanden op bestaansminimum te leven en zij hun schuld langzaamaan terug krijgen (na 5 jaar van minimum afloscapaciteit. Graag zou ik van jullie horen of hier kansen kunnen liggen om alsnog door de BBZ aanvraag te komen (het plan destijds zat goed in elkaar vonden ze na een eerste inzage) en of jullie nog tips hebben mbt de schuldeisers of BBZ
 3. Simpelweg omdat ik er niet van op de hoogte was. Daarnaast betaal ik netjes iedere maand m'n betalingsregelingen. Anyway, ik vind wel een weg :)
 4. Vandaag een telefoontje gehad van Qredits. Schijnbaar is de BKR notering toch wel belangrijk (a3) want ze gaan niet over tot verstrekking hierom. Zodra deze notering is opgelost was het geen probleem. Een flinke domper dus, maar goed het (ondernemers)bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik ga zoeken naar een zelfstandige oplossing om te kunnen starten. Dan maar vanaf de bodem beginnen. Bedankt voor de reacties.
 5. Dat gaat niet P.J, dit omdat mijn partner ook mijn vennoot is en we met dezelfde schulden zitten.
 6. Ik begin ook niet in mijn uppie Peter. Het was een voorbeeld, je kan immers samen met je partner ook beginnen. Dat zullen er heel wat zijn dan, daar doelde ik meer op :)
 7. Allereerst bedankt voor de reacties. Misschien moet ik eerst iets concreter zijn, ik wil een webshop gaan beginnen. Het product dat ik wil gaan verkopen is het best te koppelen aan de sieraden branche, het exacte product wil ik liever (nog) niet kenbaar maken. Dat de BBZ regeling in mijn gemeente (ergens in zuid-limburg) zo omspringt met schulden had ik ook niet verwacht, hierover is ook niks gezegd telefonisch alvorens we de afspraak gemaakt hebben. Gezien het gesprek met 2 personen was en we deze tijd hadden kunnen besparen als dit direct was aangegeven was het een aardige klap in het gezicht dat ze het hier direct op lieten klappen. Ik had me prima voorbereid, ondernemingsplan in 2 voud uitgeprint, kon overal antwoord op geven, en er waren na een half uurtje al geen vragen meer van hun kant. Hoe dan ook, dit is niks geworden. Vol goede moed verder, en in het achterhoofd dat ik in ieder geval een redelijk ondernemingsplan heb. Crowd funding, lening bij vrienden/familie zijn helaas geen opties. Aangezien ik ook geen opdrachten kan binnenhalen (kan alleen artikelen verkopen zodra ik kvk en btw nummer heb) blijven er 2 opties over naar mijn mening: - Hopen op een goed gesprek met Qredits en zodoende direct concurrerend kunnen beginnen (de helft van het krediet heb ik nodig voor een machine die alleen de grootste concurrent ook heeft.). - De ontslagvergoeding die ik ontvang (slechts € 500) investeren in de eerste producten en vanaf de bodem proberen ertussen te komen. Probleem hiervan is dat ik dan volledig ben aangewezen op alleen mijn eigen SEO (die is goed, maar ik sta nooit direct op de eerste pagina's de eerste tijd, dus lastig te vinden) en ik dus geen promotie in de vorm van Ad-Words kan opstarten. Daarnaast mis ik dan nog steeds een aanvullend product waarmee ik dezelfde service kan bieden als mijn concurrent. Het is niet onoverkomelijk, maar persoonlijk geef ik het dan weinig kans om direct een indruk te maken. Hoe dan ook, wat de uitkomst ook mag zijn, ik wil hoe dan ook gaan beginnen. Uit ervaring (vorige werkgever) weet ik dat hier goed geld mee te verdienen is (groeimarkt, marge gemiddeld 4.0), heb ik het hele proces van dichtbij meegemaakt en ben ik vastbesloten te slagen als ondernemer. Liefst met vallen en opstaan, daar leer ik het meest van. De enige vraag die ik nog steeds niet beantwoord krijg op internet: mogen prive schuldeisers aan mijn bedrijfskapitaal komen? Op de site van de KvK staat beschreven dat je prive beiden aansprakelijk bent voor schulden die de vof maakt, maar dat prive schuldeisers niet aan het vermogen van de vof mogen komen. Op zich een raar verhaal, dan zou iedereen met prive schulden een vof beginnen toch? Mijn doel is om naast de zaak parttime te blijven werken in het begin, op deze manier kan ik de verplichtingen aan mijn schuldeisers nakomen, wat de start van het bedrijf denk ik makkelijker zal maken.
 8. Zoals in mijn welkomstpost aangegeven wil ik een eigen bedrijf beginnen. De afgelopen tijd heb ik gestoken in het schrijven van een (naar mijn mening) goed ondernemings- en financieelplan. Omdat ik krediet nodig heb (naast een klein bedrag aan eigen geld) kwam ik tot 2 opties: - BBZ regeling via de Gemeente - Kredietaanvraag bij Qredits De eerste optie is niets geworden, ze vonden het plan goed maar toen we aankwamen bij de vraag 'heb je schulden?' hield het direct op. Ik heb inderdaad schulden, en helaas bedragen die o.a. door het in 2007 door problemen openbaar moeten verkopen van mijn woning zo'n 50k. Iets om niet trots op te zijn, maar goed de situatie is hoe die is. Gezien Qredits er niet direct een probleem van maakt als je BKR getoetst staat volgens de site heb ik het daar maar gewoon geprobeerd. Na 2 dagen netjes een reactie volgens plan. Het plan is van voldoende kwaliteit, en de aangeleverde stukken zijn compleet. Nu volgt er binnen 10 dagen een reactie van een bedrijfsadviseur en zal hij/zij er kritisch naar kijken. Mijn vraag: heeft het zin om zenuwachtig te zijn en er met positieve spanning op te wachten, of is er met een schuld als de mijne eigenlijk al een afkeuring aanstaande? Het krediet bedraagt een kleine € 6000. Ik begrijp dat niemand de rol van bedrijfsadviseur kan invullen, maar misschien zijn er wel leden hier die aan de hand van ervaring of beroep kunnen aangeven of er kansen liggen
 9. Bedankt voor je reactie. Kortom zou het dus volstaan om de verwachte inkomsten en uitgaven weer te geven met daaronder de totalen? Gezien dit de laatste stappen van mijn ondernemingsplan zijn zou ik graag weten of ik voldoe aan de meest gevraagde criteriums van een goed plan als ik het op de manier van hetzelfde voorbeeld heb gemaakt?
 10. Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Paulus en ben woonachtig in het zuiden, 31 jaar oud en samenwonend. Al langere tijd speel ik met het idee om iets voor mezelf te beginnen. Nu ben ik aanbeland in de fase van het schrijven van een goed ondernemingsplan, maar loop tegen iets aan waar ik niet zo snel een antwoord op kan vinden. Aan de hand van onderstaande link probeer ik de liquiditeitsbegroting te maken. Onderaan komt men in het voorbeeld tot de liquiditeit, alleen ik kan niet plaatsen hoe ze aan het getal komen? http://www.ondernemingsplan-maken.nl/kledingzaak-liquiditeit.html Zou iemand mij dit misschien uit willen leggen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept