Jump to content

jirax

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Het bedrag wil ik graag investeren in een Nederlands bedrijf waar ik momenteel voor werkzaam ben. Het is overigens niet mijn eigen bedrijf. Kan je misschien toelichten wat je precies bedoeld met “maakt volgens mij niet uit”? 1) Onder welke box valt zo’n scenario eigenlijk in? Box 1 of 3? 2) Is het mogelijk om met een simpel rekensom te bepalen hoeveel ik kwijt ben aan de belastingdienst en hoeveel ik daadwerkelijk van de 100K kan houden?
 2. Goede avond Ron, Bedankt voor je snelle reactie. De grond is privé eigendom. Groet, Jirax
 3. Dames en heren, Ik weet niet zeker of ik in het juiste categorie zit, maar hopelijk kunnen jullie mij assisteren met deze vraag. 10 jaar geleden heb ik een stuk grond in het buitenland gekocht. De grond is vorige week eindelijk (op papier) verkocht. Het enige wat ik moet doen is een bankrekeningnummer doorgeven en het geld wordt daarop gestort. Nu wil ik eigenlijk met dat geld gaan investeren in het bedrijf waar ik momenteel voor werk. Enkele vragen: 1) wat is de beste optie om het geld zo optimaal mogelijk te kunnen beleggen. M.a.w. zo min mogelijk “verliezen” door aan de fiscus over te dragen. 2) wanneer het geld op mijn Nederlandse rekening wordt gestort, gaat hier vast en zeker belasting eroverheen. De vraag is dan ook hoeveel %? (als voorbeeld een bedrag van 100000) Groet. Jira
 4. Ik hoor het al. Zal eens een afspraak maken met de fiscus om het e.e.a. uit te zoeken. I.i.g. bedankt voor je tijd en reacties.
 5. Hoi Joost, Heb vanmorgen de fiscus hierover gesproken en wat mij is verteld, komt heel erg overeen met jouw advies. Bedankt voor je reactie! Diensten leveren in Nederland is tijdelijk van aard. Het uiteindelijke doel is ook om weer richting Azië te gaan, dus een B.V of EZ o.i.d. openen in Nederland is momenteel geen optie. Ik was gisteren al aan het googlen naar “buitenlandse bedrijven en BTW nummer”. Het interesse gedeelte is dan die “feitelijke leiding”. Daar zal ik i.i.g. helderheid moeten krijgen. Kan mij best voorstellen dat de fiscus liever ziet dat de “feitelijke leiding” in Nederland zit? Een dienst leveren is 1 ding. Het moet uiteraard ook voordelen opleveren. Wellicht is het mogelijk met een simpele voorbeeldje? Misschien is mijn voorbeeldje te simpel en daardoor niet realistisch hoor… --- Stel het buitenlandse bedrijf heeft nu een BTW nummer en klant XYZ wilt (1 maand) gebruik maken van de diensten van Jan. Jans uurtarief is E60,- p.u. Dus met een (hoogstwaarschijnlijk onlogische) berekening kom ik op E9600,- dat op de bedrijfsrekening wordt gestort in HK. Nu ben ik heel benieuwd wat belast wordt. (beiden situaties, dus leiding hier en niet hier) ---
 6. Als je het allemaal zo stelt dan moet je oppassen om niet van belasting ontduiking beschuldigd te worden later. Er is zover ik weet een overeenkomst tussen HK en Nederland mbt het uitwisselen van gegevens. De situatie die je stelt, ook in vorige post is wel erg kort door de bocht en hoewel ik de vraag begrijp denk ik dat meest voor de hand liggende oplossing is om gewoon in NL een BV of EZ op te richten. Hier de NL klanten mee te bedienen en financiele zaken af te wikkellen. Niet alleen eenvoudiger maar je staat ook sterker dan. Laat de HK Ltd gewoon lopen en doe er wat mee op het moment dat je er ook passend werk of business voor hebt. Of je gooit hem gewoon dicht natuurlijk. Hoi Paul, Het is wel goed om te weten dat de intentie van deze thread niet gaat over “iets illegaals doen”, maar meer “hoe hier legaal mee om te gaan”. Het bedrijf is namelijk in HK opgezet met als bedoeling om de Aziatische markt aan te vliegen. Echter de Aziatische markt is veel groter dan alleen HK. Om straks bijvoorbeeld in China, Australië, Singapore etc. diensten te kunnen leveren, moeten er ook werkvergunningen aangevraagd worden. Dat zette mij dus aan het denken: wat als Jan (namens zijn bedrijf) gewoon zijn diensten OOK in Nederland levert? Hij is een Nederlander, dus met zijn werkvergunning zit het wel goed. Zodoende is deze thread ontstaan.
 7. Ik gebruik hier een 2de persoon genaamd Piet, maar in realiteit zijn Piet en Jan uiteraard dezelfde mensen. Jan is directeur van het bedrijf maar eigenlijk ook een consultant in dienst van het bedrijf.
 8. Dag Joost, Laat ik de vraag iets anders stellen: Piet is een Nederlander die als consultant aangenomen is door dat bedrijf uit HK. Het is de bedoeling dat Piet vanuit Nederland diensten gaat leveren aan NL bedrijven. Piet woont en werk dus in NL, terwijl het bedrijf in Azie zit. Hoe zou in dit geval Piet belast worden en hoe zou het bedrijf in Azie belast worden? Ik zou bijna denken dat Piet als individu inderdaad wordt belast op zijn maandelijkse inkomen, maar dat de "consultancy kosten" van Piet direct doorgestuurd wordt naar Azie? Ik heb totaal geen financiele achtergrond dus laat mij weten wanneer ik rare dingen begin te zeggen ;-)
 9. Ik weet overigens niet of de HK limited hetzelfde is als die van Engeland.
 10. Dag Joost, Bedankt voor je uitleg m.b.t. TS. Het bedrijf is een limited. http://bedrijfsoprichtinginternationaal.nl/buitenlandse-rechtsvormen-of-bedrijfsvormen/hong-kong-limited-ltd-oprichten
 11. Heren, Bedankt voor jullie reacties. Ik besef nu pas eigenlijk dat mijn vraag voor veel verwarring en irritaties heeft bezorgt. Mijn excuses hiervoor… Allereerst waar staat TS voor? Ik zal mijn vraag zo goed mogelijk aanvullen: • Bedrijf is opgezet in Azië. (Hong Kong) • Het is een ICT Consultancy bedrijf initieel opgericht om Azië te bedienen. • Bedrijf is opgezet door een Nederlander (laten we zeggen Jan) met de ambitie om ook daadwerkelijk in Azië te wonen en werken. Het bedrijf bestaat momenteel ook maar uit 1 persoon. • Echter vanwege de hoge eisen vanuit HK komt Jan niet in aanmerking voor een (speciale) visa om vanuit HK te werken. M.a.w. het bedrijf staat er officieel, maar is niet operationeel in HK. • Omdat Jan een Nederlandse nationaliteit heeft (en ook momenteel in Nederland werkt) zat hij te denken om zichzelf als ‘consultant’ (van zijn eigen bedrijf in HK) aan te bieden bij Nederlandse bedrijven. • Feitelijke leiding zal, officieel gezien, in HK zijn lijkt mij. De vraag is nu: kan zoiets? Kan mij best voorstellen dat Jan dan geen BTW nummer heeft oid? Hoe zit het belasting technisch weer in elkaar?
 12. Beste Joost, Wat bedoel je precies met "de feitelijke" leiding? Directeur woont in Nederland, echter het bedrijf is een 100% buitenlands bedrijf.
 13. Hoi allen, Ik vroeg mij het volgende af. Stel de volgende situatie voor: - Je hebt een ICT consultancy bedrijf in het buitenland opgezet. - Omdat het een buitenlandse bedrijf betreft, heb je ook een buitenlandse bankrekening geopend. - Je hebt een Nederlandse nationaliteit. Hoe zit het belasting technisch wanneer je in Nederland gaat 'freelancen' onder de naam van je bedrijf dat in het buitenland zit? Groet Jirax
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept