Jump to content

michael1964

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ok bedankt, maar klopt het dat dan het resultaat van de P&L zowel in het eigen vermogen van de dochters als de moeder is verantwoord?
 2. Of dien ik de winst van de dochters als kapitaalstorting te verantwoorden?
 3. Hallo, Ik heb de volgende vraag, stel ik heb een holding met twee werkmaatschappijen. De holding heeft de werkmaatschappijen opgericht met 100 Aandelenkapitaal elk. Holding (H) heeft de deelneming op de balans staan (fiscaal) voor 2 x 100 =200 In het jaar wordt er div uitgekeerd door de werkmaatschappijen van bijv 400, waardoor de deelneming op de balans -200 wordt, correct? Bank 400 aan deelneming 400 Op het einde van de jaar maakt de werkmaatschappij 300 winst en de andere 100, hoe verwerk je deze laatste twee, zo:? deelneming 400 aan overige reserves 400 waardoor de deelneming in waarde stijgt en de overige reserves van de holding ook toeneemt?
 4. Bedankt tot zover! In eerste instantie is de balans als volgt als je het zelfstandig uitwerkt met alleen een bank en kapitaal 1 euro. Werkmij 1: bank 9 Aandelenkap 1 Overige reserves 8 (10- 2 vpb) Werkmij 2: bank 1 Aandelenkap 1 Overige reserves 0 (geen toevoeging) Moeder: bank 3,5 Aandelenkap 1 deeln1 9 Overige reserves 2,5 (5-2,5 vpb) deeln2 1 Overige reserves deeln 10 Klopt dit? Op het FE niveau heb je een winst van 10, verlies van -6 en een winst van 5. Te betalen vpb is dan 9 *20% = 1,8. De moeder draagt deze af en dan kan je onderling regelen wie wat krijgt. Werkmij 1 zal de moeder 2 moeten betalen (10*20%) en de moeder moet werkmij 2 1,2 vergoeden (-6*20%). Hoe boek je deze journaalposten en klopt dit zover? Verandert er nog wat aan de balansen met name de overige reserves- aangezien nu intern direct verlies is verrekend? Of ga je voor het volgende jaar gewoon weer uit van de bovenstaande balanssen?
 5. Een managementfee nota van de moeder aan de werkmij elimineer je niet toch?
 6. Dus oorspronkelijk staat er dan kwa vpb in: werkmij 1: 10 *20% =2 Werkmij 2: -6 = 0 Moeder: zelfstandige winst van 4+1=5 (niet aftrekbare boete) =1 Moet ik dan naar rato het tarief aanpassen dus 2/3 *1,8 = 1,2 bij werkmij 1 en bij de moeder 1/3=0,6? En dan moet ik dat dan in de balans van de BV's aanpassen en dus het toe te voegen deel aan de overige reserves van de BV dus ook? Mvg, Michael
 7. Hallo Peter, dank voor je reactie. Naar mijn mening maakt de FE een winst van: werkmij 1: 10 Werkmij 2: -6 Moeder: zelfstandige winst van 4+1=5 (niet aftrekbare boete) De fiscale eenheid heeft naar mijn mening dan een winst van 9 in de vpb aangifte?? Vraag: 1) Laat je dit zo in de balans en v&w staan, is de aangifte VPB voor de FE puur een fiscale aangifte welke geen effect heeft op balans. Dus stel dat er nog een niet-aftrekbare boete is bij de moeder van 1. Dan is de winst eigenlijk 5, 2,5 vpb (20%) dus 2,5 toevoegen aan de overige reserves --> komt dit op de balans van de moeder tot uiting? 2) Hoe vindt de FE vpb aangifte plaats is dat alle winsten en verliezen optellen dus 10+ -6 + 5 = 9 dus te betalen Vpb is 1,8 (20%) voor de fiscale eenheid dien je nu dit in de afzonderlijke administratie van de BV's door te voeren of verandert er niets aan de balans en w&v door de aangifte VPb vd FE. Mvg, Michael
 8. Ik had een paar vragen voor mijn simpele holding bv en 2x een werkmaatschappij bv. Dit jaar gestart. Ik zit met de verwerking in de administratie en de aangifte. Stel de winst bij een werkmij is 10 voor belastingen. Dien je de vpb dan te journaliseren dus gaat die dan als kosten ten laste van de winst en dan heb je dus 2 vpb (kosten) en dan hou je 8 over als onverdeelde winst, deze staat dan op de balans. Klopt dit? Stel dan een andere werkmij verlies maakt, deze betaalt dan geen vpb en het verlies bijv. -6 komt dan als onverdeelde winst op de balans t.l.v. de overige reserves. De moeder maakt 4 winst bijv. dan heeft de 2 vpb aan kosten (20%). Laat je dit zo in de balans en v&w staan, is de aangifte VPB voor de FE puur een fiscale aangifte welke geen effect heeft op balans. Dus stel dat er nog een niet-aftrekbare boete is bij de moeder van 1. Dan is de winst eigenlijk 5, 2,5 vpb (20%) dus 2,5 toevoegen aan de overige reserves --> komt dit op de balans van de moeder tot uiting? Hoe vindt de FE vpb aangifte plaats is dat alle winsten en verliezen optellen dus 10+ -6 + 5 = 9 dus te betalen Vpb is 1,8 (20%) voor de fiscale eenheid dien je nu dit in de afzonderlijke administratie van de BV's door te voeren of verandert er niets aan de balans en w&v door de aangifte VPb vd FE. Alvast bedankt.
 9. Hallo, Ik heb het volgende, de aangifte over 2011 is gecorrigeerd tot een negatief inkomen. Dit heeft de belastingdienst verrekend met 2008 in een beschikking, waardoor het inkomen in 2008 lager uitvalt (?). Kan ik mijn loon gaan middelen (loonmiddeling binnen 36 maanden na defintiieve aanslag) , aangezien er als het ware een nieuwe aanslag over 2008 is, dus kan ik dan het loon gaan middelen over 2008 2007 2006, terwijl de laatste gewone defintiieve aanslag over 2008 op 2010 is opgelegd? alvast bedankt
 10. hoe verwerk je dat in de administratie, aangifte en jaarrekening dan?
 11. Ok, dus de werknemer geeft gewoon hetzelfde salaris als voor de wbso aan en hetzelfde bedrag aan ingehouden loonheffingen.
 12. en op het niveau van de werknemer, moet hij het verschil van ingehouden loonbelasting weer terug betalen via de aangifte IB?
 13. Maar betekent dat de werknemer een hoger loon krijgt uitbetaalt en dat in zijn aangifte IB moet aangeven en dan wordt dat recht getrokken. Welke lastenverlichting is dan waar te nemen voor de werkgever alleen een liquiditeitsvoordeel toch. bijv. ik ben loon verschuldig aan een werknemer van 10 normaal gaat daar aan loonheffing en premies 4 af en betaal ik 6 aan de werknemer, nu loon van 10 en 2 aan loonheffing en premies en betaal ik aan de werknemer 8? Wat is dan het voordeel? Ik doe zelf mijn eigen boekhouding - hoe verwerk ik de WBSO in de aangifte en administratie/jaarrekening?
 14. Ik zag een groot aantal posts over wbso maar een aantal dingen zijn mij niet duidelijk: 1) de wbso is dat je minder loonheffing afdraagt als onderneming, maar de werknemer moet dan in zijn aangifte IB toch gewoon de inkomstenbelasting (bij betalen), wat is dan het voordeel? 2) hoe moet je dat in je administratieverwerken of aangifte vennootschapsbelasting? moet je dan een vakje aankruisen in de aangifte? Alvast bedankt!
 15. Hallo, Ik ben dga van de holding en de holding houdt weer 100% van beide bv's. Ik verricht arbeid voor zowel de bv met vrijgestelde prestaties als voor de bv met belaste prestaties.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept