michael1964

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door michael1964

  1. Ok bedankt, maar klopt het dat dan het resultaat van de P&L zowel in het eigen vermogen van de dochters als de moeder is verantwoord?
  2. Of dien ik de winst van de dochters als kapitaalstorting te verantwoorden?
  3. Hallo, Ik heb de volgende vraag, stel ik heb een holding met twee werkmaatschappijen. De holding heeft de werkmaatschappijen opgericht met 100 Aandelenkapitaal elk. Holding (H) heeft de deelneming op de balans staan (fiscaal) voor 2 x 100 =200 In het jaar wordt er div uitgekeerd door de werkmaatschappijen van bijv 400, waardoor de deelneming op de balans -200 wordt, correct? Bank 400 aan deelneming 400 Op het einde van de jaar maakt de werkmaatschappij 300 winst en de andere 100, hoe verwerk je deze laatste twee, zo:? deelneming 400 aan overige reserves 400 waardoor de deelneming in waarde stijgt en de overige reserves van de holding ook toeneemt?
  4. Bedankt tot zover! In eerste instantie is de balans als volgt als je het zelfstandig uitwerkt met alleen een bank en kapitaal 1 euro. Werkmij 1: bank 9 Aandelenkap 1 Overige reserves 8 (10- 2 vpb) Werkmij 2: bank 1 Aandelenkap 1 Overige reserves 0 (geen toevoeging) Moeder: bank 3,5 Aandelenkap 1 deeln1 9 Overige reserves 2,5 (5-2,5 vpb) deeln2 1 Overige reserves deeln 10 Klopt dit? Op het FE niveau heb je een winst van 10, verlies van -6 en een winst van 5. Te betalen vpb is dan 9 *20% = 1,8. De moeder draagt deze af en dan kan je onderling regelen wie wat krijgt. Werkmij 1 zal de moeder 2 moeten betalen (10*20%) en de moeder moet werkmij 2 1,2 vergoeden (-6*20%). Hoe boek je deze journaalposten en klopt dit zover? Verandert er nog wat aan de balansen met name de overige reserves- aangezien nu intern direct verlies is verrekend? Of ga je voor het volgende jaar gewoon weer uit van de bovenstaande balanssen?
  5. Een managementfee nota van de moeder aan de werkmij elimineer je niet toch?
  6. Dus oorspronkelijk staat er dan kwa vpb in: werkmij 1: 10 *20% =2 Werkmij 2: -6 = 0 Moeder: zelfstandige winst van 4+1=5 (niet aftrekbare boete) =1 Moet ik dan naar rato het tarief aanpassen dus 2/3 *1,8 = 1,2 bij werkmij 1 en bij de moeder 1/3=0,6? En dan moet ik dat dan in de balans van de BV's aanpassen en dus het toe te voegen deel aan de overige reserves van de BV dus ook? Mvg, Michael
  7. Hallo Peter, dank voor je reactie. Naar mijn mening maakt de FE een winst van: werkmij 1: 10 Werkmij 2: -6 Moeder: zelfstandige winst van 4+1=5 (niet aftrekbare boete) De fiscale eenheid heeft naar mijn mening dan een winst van 9 in de vpb aangifte?? Vraag: 1) Laat je dit zo in de balans en v&w staan, is de aangifte VPB voor de FE puur een fiscale aangifte welke geen effect heeft op balans. Dus stel dat er nog een niet-aftrekbare boete is bij de moeder van 1. Dan is de winst eigenlijk 5, 2,5 vpb (20%) dus 2,5 toevoegen aan de overige reserves --> komt dit op de balans van de moeder tot uiting? 2) Hoe vindt de FE vpb aangifte plaats is dat alle winsten en verliezen optellen dus 10+ -6 + 5 = 9 dus te betalen Vpb is 1,8 (20%) voor de fiscale eenheid dien je nu dit in de afzonderlijke administratie van de BV's door te voeren of verandert er niets aan de balans en w&v door de aangifte VPb vd FE. Mvg, Michael
  8. Ik had een paar vragen voor mijn simpele holding bv en 2x een werkmaatschappij bv. Dit jaar gestart. Ik zit met de verwerking in de administratie en de aangifte. Stel de winst bij een werkmij is 10 voor belastingen. Dien je de vpb dan te journaliseren dus gaat die dan als kosten ten laste van de winst en dan heb je dus 2 vpb (kosten) en dan hou je 8 over als onverdeelde winst, deze staat dan op de balans. Klopt dit? Stel dan een andere werkmij verlies maakt, deze betaalt dan geen vpb en het verlies bijv. -6 komt dan als onverdeelde winst op de balans t.l.v. de overige reserves. De moeder maakt 4 winst bijv. dan heeft de 2 vpb aan kosten (20%). Laat je dit zo in de balans en v&w staan, is de aangifte VPB voor de FE puur een fiscale aangifte welke geen effect heeft op balans. Dus stel dat er nog een niet-aftrekbare boete is bij de moeder van 1. Dan is de winst eigenlijk 5, 2,5 vpb (20%) dus 2,5 toevoegen aan de overige reserves --> komt dit op de balans van de moeder tot uiting? Hoe vindt de FE vpb aangifte plaats is dat alle winsten en verliezen optellen dus 10+ -6 + 5 = 9 dus te betalen Vpb is 1,8 (20%) voor de fiscale eenheid dien je nu dit in de afzonderlijke administratie van de BV's door te voeren of verandert er niets aan de balans en w&v door de aangifte VPb vd FE. Alvast bedankt.
  9. Hallo, Ik heb het volgende, de aangifte over 2011 is gecorrigeerd tot een negatief inkomen. Dit heeft de belastingdienst verrekend met 2008 in een beschikking, waardoor het inkomen in 2008 lager uitvalt (?). Kan ik mijn loon gaan middelen (loonmiddeling binnen 36 maanden na defintiieve aanslag) , aangezien er als het ware een nieuwe aanslag over 2008 is, dus kan ik dan het loon gaan middelen over 2008 2007 2006, terwijl de laatste gewone defintiieve aanslag over 2008 op 2010 is opgelegd? alvast bedankt
  10. hoe verwerk je dat in de administratie, aangifte en jaarrekening dan?
  11. Ok, dus de werknemer geeft gewoon hetzelfde salaris als voor de wbso aan en hetzelfde bedrag aan ingehouden loonheffingen.
  12. en op het niveau van de werknemer, moet hij het verschil van ingehouden loonbelasting weer terug betalen via de aangifte IB?
  13. Maar betekent dat de werknemer een hoger loon krijgt uitbetaalt en dat in zijn aangifte IB moet aangeven en dan wordt dat recht getrokken. Welke lastenverlichting is dan waar te nemen voor de werkgever alleen een liquiditeitsvoordeel toch. bijv. ik ben loon verschuldig aan een werknemer van 10 normaal gaat daar aan loonheffing en premies 4 af en betaal ik 6 aan de werknemer, nu loon van 10 en 2 aan loonheffing en premies en betaal ik aan de werknemer 8? Wat is dan het voordeel? Ik doe zelf mijn eigen boekhouding - hoe verwerk ik de WBSO in de aangifte en administratie/jaarrekening?
  14. Ik zag een groot aantal posts over wbso maar een aantal dingen zijn mij niet duidelijk: 1) de wbso is dat je minder loonheffing afdraagt als onderneming, maar de werknemer moet dan in zijn aangifte IB toch gewoon de inkomstenbelasting (bij betalen), wat is dan het voordeel? 2) hoe moet je dat in je administratieverwerken of aangifte vennootschapsbelasting? moet je dan een vakje aankruisen in de aangifte? Alvast bedankt!
  15. Hallo, Ik ben dga van de holding en de holding houdt weer 100% van beide bv's. Ik verricht arbeid voor zowel de bv met vrijgestelde prestaties als voor de bv met belaste prestaties.
  16. Hallo, Ik heb de volgende vraag: Stel dat er een holding BV is en twee werkmaatschappijen. 1. Levert nagenoeg belaste prestaties (BV1); 2. Levert nagenoeg vrijgestelde prestaties (BV2). Beide BV's betalen een managementvergoeding aan de Holding. De holding betaalt het salaris van de DGA. Ik neem aan dat over de managementvergoeding BTW betaalt moet worden. Dit kan worden voorkomen door een FE eenheid BTW aan te gaan. Echter, dan moet het btw regime hetzelfde zijn tussen de vennootschappen. Stel dat de holding met BV1 een FE BTW aangaat dan levert dat nog geen oplossing op voor BV 2 die betaalt dan een managementvergoeding aan de holding en kan de btw daarop niet verrekenen. Mag je ipv de managementvergoeding ook enkel en alleen dividend uitkeren naar de Holding als een soort van management fee? of: Is het verstandig BV2 een FE BTW aan te laten gaan met de holding. BTW probleem speelt daar dan niet op. Maar als de holding een managementfactuur aan BV1 stuurt, moet zij dat dan excl. btw of vrijgesteld van btw doen- aangezien aangenomen wordt dat de holding en BV2 hetzelfde btw regime volgen, neem ik aan dat ze dan een factuur vrijgesteld van btw moet versturen - echter de prestatie (management taken) die ze verricht is een belaste prestatie. Of: Zou je gewoon moeten zeggen dat BV2 zowel belaste als onbelaste prestaties verricht en de holding met BV1 en BV2 op laten nemen in de FE BTW?
  17. Laatste keer :) Dus je bedoelt om gewoonweg het gestorte AK te verhogen bijv. 1 x 90.000 aandelen = 90.000 Eigen vermogen (geplaatst aandelen kapitaal). Aan kas 90.000. Vervolgens bijv. 50.000 lening u/g aan Kas 50.000 en als je het geplaatste kapitaal wil verminderen, dan moet je de uitkeringstoets doen en langs de notaris om het geplaatste aandelen kapitaal (af te stempelen/verminderen). Als bovenstaande klopt, snap ik het :)?
  18. Hoe bedoel je dit het uit te geven aandelen vergroten bij oprichting bijv. 50.000 x 1? Dan dit door lenen aan de dga als lening u/g, is dat geen schijnhandeling? Hoe werk je dit op de balans geplaatst kapitaal 50.000, kun je dit inde toekomst zomaar af laten stempelen en uitkerem (onbelast) aan je zelf.
  19. Dus het kan bijv. als volgt? 1) oprichten flex bv (holding) en daaronder werkmij 2) storten van 1 euro in de holding- uitgifte van 1 aandeel + bijv. storten 50.000 euro agio uit privé (zit er een max. aan wat zakelijk is) 3) uitgifte lening u/g aan dga welke zal worden aangewend voor de hypotheek, zakelijk rentetarief (normaal +1% opslag risico), vestigen hypotheekrecht op woning 4) als je agio weer onbelast terug wil: het gestorte agio wordt omgezet in nominaal aandelenkapitaal; de algemene vergadering van aandeelhouders moet besluiten tot teruggaaf van nominaal aandelenkapitaal; de nominale waarde van de aandelen moet bij statutenwijziging worden verminderd met een bedrag gelijk aan de teruggaaf. Klopt bovenstaande?
  20. Hallo, Ik heb de volgende vraag: Kan een DGA privé kapitaal storten in een nieuw op te richten X BV = holding (zijnde een informele kapitaal storting) om Box 3 heffing te besparen. En dat deze gelden vervolgens als EW-lening (lening u/g) worden verschaft aan de DGA door de BV. De DGA kan de hypotheekrente aftrekken in Box 1 (tegen 52%); de rentebaten worden ontvangen door de eigen BV. [spatie verwijderd in kop - mod]
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.