Jump to content

mMaarten

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • Gender
  Male
 1. Alles werkt weer naar behoren. Ik bleek per vergissing een verkeerd bestand te hebben teruggezet. Heb gelijk de rewriterules verbeterd. Voor wie hetzelfde probleem heeft; deze regels in je .htaccess plaatsen en zowel semalt.com als kambasoft.com als savetubevideo.com, alledrie met alle variaties, worden geblocked. ## BLOCK SEMALT.COM RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?:\/\/(.*\.)?semalt\.com.*$ [NC] RewriteRule .* - [F] ### BLOCK KAMBASOFT.COM RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?:\/\/(.*\.)?kambasoft\.com.*$ [NC] RewriteRule .* - [F] ### BLOCK SAVETUBEVIDEO.COM RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?:\/\/(.*\.)?savetubevideo\.com.*$ [NC] RewriteRule .* - [F]
 2. damn... ik zie nu dat het toch weer semalt.com en semalt.semalt.com zijn en ook nog een kambasoft.com. Vind het vreemd, want het staat toch echt geblocked in de htaccess en dat werkte voorheen ook maandenlang goed. Geen idee waarom dat nu niet meer werkt. Ik ga maar eens expirimenteren. thanks!
 3. Dank voor de reactie. Semalt is bij mij bekend en heb ik al enige tijd geblokkeerd in de .htaccess d.m.v. een rewrite rule. Dus ik ga er vanuit dat het ergens anders vandaan komt
 4. Hopelijk is deze vraag niet eerder gesteld. Anders mijn excuses. Ik merk de laatste weken en groeiend aantal bezoekers op mijn website uit zuid-amerikaanse landen. Bezoekers die 0 minuten op de website zijn volgens analytics en ook geen specifieke pagina's bezoeken. Oftewel, het zijn geen mensen, maar bots. Op dit moment begin ik me af te vragen wat de consequenties zijn van deze 'bezoekers' en ik begrijp niet wat deze bezoekers als doel hebben. De bezoekers lijken geen zoekmachines te zijn. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn en of ik hier nadelen van kan ondervinden / me ertegen moet wapenen? Dank!
 5. Dank voor jullie adviezen zover. De voorwaarden van ICT Nederland vind ik wel een goede tip, al vind ik het wel een behoorlijk pak papier. Heb nog niet echt de tijd gehad er goed in te duiken, dus kan nog niet echt meepraten over klantonvriendelijkheid. Inmiddels moet ik het helaas even naar de achtergrond schuiven i.v.m. andere bezigheden, maar ik wilde alvast even tussendoor reageren. Ben ook benieuwd hoe mensen met gelijkende functies (creatief, grafisch en developers in één functie) dit hebben aangepakt.
 6. Graag wil ik mijn algemene voorwaarden opstellen. Mijn werkzaamheden zijn een overlap tussen het programmeren van webapplicaties/-sites en het ontwerpen van grafische vormgeving/animaties waar auteursrechten e.d. op van toepassing zijn. Ik merk dat ik hier wel wat ondersteuning in kan gebruiken en graag spreek met mensen die hierin als ondernemer ervaring hebben. Graag zou ik in contact komen met ondernemers die me hierbij verder kunnen helpen / advies kunnen geven / sparren.
 7. okee, hartelijk dank voor uw informatie. Bij deze is het topic voor mij gesloten.
 8. Dank voor uw antwoord. Je kunt je met terugwerkende kracht bij de kvk inschrijven. Is wel handig om zo vanaf de eerste van een maand ingeschreven te staan i.p.v. bijvoorbeeld de vierde. Ik ben eigenlijk meer benieuwd naar het de liquiditeitsprognose. Ik begrijp eerlijk gezegd de toegevoegde waarde ervan niet heel erg. Maar ik ben ook geen kenner op dit gebied. Het gaat om een eenmanszaak zonder voorraden en ik start vanuit huis als zelfstandige. Ik heb ook geen financiering nodig en de uitgaves zijn klein en investeringen al haast allen gedaan. De drie jaren, die worden beschreven in de exploitatierekening zijn verschillend, omdat ik van groei uitga, dus welk jaar wordt verwacht dat ik hier invoer? Of is voor ieder jaar een liquiditeitsprognose nodig?
 9. Op dit moment ben ik bezig met een financiëel plan voor in het ondernemingsplan. Het is nu 1 september, dus nog maar enkele maanden tegaan voor het einde van het kalenderjaar. Ik hoop per 1 oktober of evt. met terugwerkende kracht vanaf 1 september te kunnen starten met een nieuwe onderneming. Nu vraag ik mij het volgende af: 1) Investeringsplan / Financieringsplan (samen heet dit 'openingsbalans' neem ik aan?) --> een balans is een momentopname. ik ga er dus vanuit dat dit moment de dag van vandaag is 2) exploitatiebegroting a) dit gaat over 3 jaar. maar gaat het hier om de eerste 3 kalenderjaren van de onderneming? dus het eerste jaar bestaat uit maar enkele maanden? 3) liquiditeitenprognose in het ondernemingsplan van de Rabobank staat een liquiditeitsprognose voorgedrukt. deze bestrijkt echter maar één kalenderjaar (van jan t/m dec). maar over welk jaar gaat het hier? het startjaar is namelijk geen volledig jaar en het tweede en derde jaar zullen niet aan elkaar gelijk zijn. Of moet ik deze staat voor alle drie de jaren uitwerken? Graag wil ik natuurlijk alles weten over boekhouden en ik zal gaandeweg steeds meer oppakken, maar dat is vooralsnog niet mijn vak (en de kans is klein dat het dat gaat worden ;)) en is dit plan belangrijk, dus hopelijk kan iemand me met deze vragen helpen! Waarvoor hartelijk dank! [mod edit: typo in titel gecorrigeerd]
 10. Dank voor jullie antwoorden en fijn om hier ook te lezen dat Windows Home ook gewoon zakelijk gebruikt mag worden.
 11. Voor de start als eenmanszaak ben ik diverse software aan het aanschaffen. Hieronder bijvoorbeeld ms Office en ESET Smart Security. Nu ben ik zelfstandige, heb ik één pc waarop ik werk en dus is het mij niet geheel duidelijk hoe de regels zijn aangaande softwarelicenties. Een pakket als ms Office heeft namelijk een 'HOME'-versie en een 'zelfstandigen'-versie, dus dat is redelijk duidelijk. Maar ESET Smart Security heeft een HOME-versie en een BUSINESS-versie, waarvan de BUSINESS-versie wel erg lijkt te rekenen op een bedrijf met meerdere gebruikers (endpoints) en dus voor mij een stap te ver is, gezien ik maar één pc gebruik. Ook het ms Office pakket, waarvan ik inmiddels de zelfstandigen-versie heb aangeschaft, maar eigenlijk de HOME-versie ook prima had volstaan, is aanzienlijk duurder dan het HOME-pakket. Verder gebruik ik ook gewoon WINDOWS8 HOME en geen PRO. En dat is, naar mij is verteld, gewoon legaal. Dus kom ik steeds meer uit op dezelfde vraag: In hoeverre is het legaal of illegaal als ik als zelfstandige een HOME-versie van een softwarepakket aanschaf? Dus gaat het hier om 'het beestje heeft een naam' en de software als hapklare brokken in hokjes in te delen, dus HOME of BUSINESS, al dan niet met meer functionaliteit, of zit er meer achter en ben je in overtreding als je een HOME pakket aanschaft als zelfstandige met een eenmanszaak en één pc?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept