santacruz

Newbee
  • Aantal berichten

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

santacruz's trofeeën

  1. Iedereen bedankt voor de input. Ik had gedacht dat er iets eenvoudigs op te stellen zou zijn. Iets met waarde van het pand, en hoe hoog je je eigen salaris inschat. En daar dan een formule op gooien. Ik zal me er verder in gaan verdiepen.
  2. Ik snap inderdaad dat als de eigenaar niet meewerkt, het niet logisch is dat zijn inkomsten stijgen als de zaken beter gaan. Dus zijn deel zou eigenlijk niet variabel moeten zijn. En de eigenaar heeft wel enige zeggenschap over de bedrijfsvoering en de kosten die gemaakt dienen te worden. Het lijkt mij in ieders interest dat er een zo hoog mogelijke nettowinst wordt gemaakt.
  3. De eigenaar heeft n.a.v. ervaringen in het verleden besloten het pand niet te willen verhuren. Te veel wisselingen van huurder. De eigenaar wil zelf een thema/style van restaurant langdurend vasthouden, en wij zouden daar voor een bepaalde periode instappen. Wij liggen op 1 lijn qua invulling van dat thema.Wij zelf denken dat dit een goedkope manier voor ons is om een restaurant te runnen zonder al het risico ( van de huur, inkoop etc.) zelf te dragen. Het lijkt mij dat wanneer het restaurant goed loopt - en wij dus harder moeten werken- , we met een variabel loon ook meer zullen verdienen, en dus niet gefrustreerd zullen raken als de eigenaar daar ook de vruchten van plukt. De eigenaar wil een gezond bedrijf creeeren waarin wij tevreden zijn zodat wij het lang zullen runnen, en waarin zij ook krijgt waar zij recht op heeft ( voor het opzetten van het restaurant) Een vaste huur zien we dus allebei niet zitten.
  4. Hallo, Mijn vriendin en ik hebben de mogelijkheid een klein restaurant te exploiteren. Er is een eigenaar van een volledig ingericht restaurant die ons heeft gevraagd het te gaan runnen. Ik ben een gediplomeerd kok en mijn vriendin zal alle front of house taken op zich nemen. De eigenaar van het pand zal geen arbeid verrichten. Verder zal er zo goed als geen personeel werken. Het restaurant bevindt zich in het buitenland. De eigenaar/wij willen het liefst een omzet-gerelateerd inkomen er uit halen en niet een vast maandloon. Mijn vraag is: Hoe kom je tot een goede verdeelsleutel van de winst tussen ons en de eigenaar? Alvast bedankt,
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.