Jump to content

BartvanB

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Bij de eerste keer hoef ik er niet aan te verdienen. Als deze beurs echter druk bezocht wordt en men (de bezoekers en standhouders) vindt het leuk, zou ik het wel vaker willen organiseren. Maar dan wil er natuurlijk op een gegeven moment wel iets aan over houden. Dus dan wordt de intentie wel om er aan te verdienen.
  2. Beste allen, Ik woon in een grote nieuwbouwwijk met heel veel kleine kinderen (waaronder 2 van ons zelf). Nou wil ik samen met m'n vriendin in de lokale sporthal een beurs organiseren voor het kopen en verkopen van 2e hands kinderkleding. Als het succesvol is wil ik het wellicht nog vaker organiseren. Ik zou dan ongeveer 50 standhouders verwachten. Winst na afloop zal niet spectaculair zijn verwacht ik (paar honderd euro). Nou vraag ik me af of ik mezelf hiervoor moet inschrijven bij de KvK en een en ander moet opgeven als omzetbelasting? Hopelijk kunnen jullie mij hier antwoord op geven?
  3. Bedankt voor je antwoorden Norbert. De fiscale consequenties tussen een BV of eenmanszaak zal ik me echt nog verder in moeten verdiepen om daar een gegronde keuze in te kunnen maken. Bij de DGA loopt ik dan echter weer tegen het feit aan dat je een minimaal salaris van €43.000,- op jaarbasis moet krijgen. Vooral in m'n eerste jaar zou ik zelf toch liever minder salaris ontvangen om meer geld te hebben om aan het bedrijf te besteden. De hobby speciaalzaak die ik wil gaan starten vereist helaas nogal wat ruimte. Er zit niet één concurrent in de nabije omgeving (minder dan een half uur rijden) met een groter winkeloppervlak dan 250 - 300 m². Binnen deze straal van 30 minuten rijden zijn het vooral de kleinere zaken waarbij het aanbod vrij beperkt is. Om in de regio onderscheidend te kunnen zijn zou ik toch richting de 400 m² willem om in de regio meteen de grootste te zijn. Wellicht wat overmoedig maar vooralsnog is dat het uitgangspunt. Als ik m'n cijfers van begin tot eind ga doorrekenen zal ik hier misschien op terug moeten komen, echter wil ik niet starten in de wetenschap om slechts 1 van de 4 te zijn in mijn direct omgeving. Als je namelijk kijkt in de regio van 30 tot 45 minuten rijden vanaf mijn locatie zitten er ook dergelijke grote spelers (Op 35 minuten rijden de grootste concurrent met zelfs een oppervlakte van1200 m²).
  4. Goedemiddag, Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn ondernemingsplan voor een op te starten onderneming. De onderneming betreft een fysieke winkel die een hobby speciaalzaak zal worden. Een onderdeel waar ik nu veel over aan het lezen ben, is de rechtsvorm die ik zal gaan kiezen. Waar ik echter niet duidelijk uit kom is het verschil tussen de prive aansprakelijkheid van een eenmanszaak en een BV. Als ik een BV opricht zal het een 1-persoons BV worden. Hiermee heb ik uiteraard dus meer dan 5% van de aandelen in bezit. Dit zou mij dan de DGA van de BV maken. Wat ik dan lees is dat je als DGA ook prive aansprakelijk bent. Eigenlijk, in mijn ogen, dus net zoals in een eenmanszaak. Terwijl ik op andere fora/websites weer lees dat je met een BV juist niet prive aansprakelijk bent. Nou vraag ik me dus af hoe dit precies zit en wat dan de reden zou zijn om voor een BV te kiezen in plaats van een eenmanszaak? Is een BV dan alleen aantrekkelijk als je zelf niet de DGA bent? Of is een BV pas interssant vanaf een bepaalde nettowinst? Info over mijn op te starten zaak: - Branche: Hobby speciaalzaak (geen extreem dure producten) - Gewenst winkeloppervlak: 300 tot 400 m² - Personeel: starten met 4 of 5 personen - Ik verwacht het eerste jaar een netto winst van vrijwel €0,- of zelfs een klein verlies. De opstartkosten zullen namelijk redelijk hoog liggen (kopen van voorraden, inrichten van winkelpand). - Na 3 tot 4 jaar is het doel om te groeien naar een netto jaarwinst van tussen de €50.000,- €75.000,-. Ik zie jullie reacties/adviezen graag tegemoet.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept