debuurman-assen

Junior
  • Aantal berichten

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

debuurman-assen's trofeeën

  1. Op zich heb ik wel een (beperkte) buffer ingebouwd, ik heb mijn planning ook zo dat ik in principe twee maanden niet heel veel winst hoef te maken om wel alles te kunnen betalen. Het pandje is deels een doel aangezien er in Assen naar mijn mening animo is voor een koffie/thee huis (denk aan de Coffee company) iets wat we tot op heden niet hebben, ik denk hier ook mee mijn winst behoorlijk uit te kunnen breiden en daarmee (naast de taart) een andere markt aan te boren. Ik heb mijn zinnen op het huidige pand gezet omdat dit pand een aantal erg grote voordelen heeft,, waaronder de ligging naast de drukste kapsalon van Assen. Als dat zou kunnen graag! wat houd het precies in?
  2. Nee, een angel investor leent je geen geld, die neemt deel aan je bedrijf, dwz je verkoopt aandelen aan zo iemand, die dan medeeigenaar van je bedrijf wordt. Maar voor een bedrag van 10.000 euro gaat dat niet, dan zou je meer moeten investeren zodat de angel investor ook meer kan investeren. Heb je geen vrienden die willen deelnemen in je bedrijf? Als je 20 vrienden hebt die allemaal voor 500 euro willen meedoen, dan ben je er toch ook? Nu ik je beginpost herlees, je komt 10.000 euro tekort in je begroting. Betekent dat dat als je 10.000 euro extra hebt, je dan precies uitkomt? Dan mag je geen enkele tegenslag hebben, en die ga je natuurlijk wel krijgen. Het is veiliger om wat meer geld te reserveren, en ook te plannen dat je b.v. een jaar te weinig inkomsten hebt, dat moet dan ook van het beginbedrag betaald worden. Ik denk dat je al gauw op een wat groter bedrag komt dat je nodig hebt. En dan kan het handig zijn met een investeerder te praten. In jouw geval zou dat iemand moeten zijn die geld heeft verdiend in de horeca, of in de bakkersbranche of zoiets, die verstand heeft van wat je doet, en van de markt, die kan beoordelen of wat je gaat doen gaat slagen, die op basis daarvan kan beslissen om te investeren en dan veel geld terug te verdienen. Zo iemand loopt net als jij risico: als het niks wordt ben je allebei alles kwijt. Als het heel goed gaat, koop je zo iemand na een aantal jaren uit, maar dat kun je je dan veroorloven, en die investeerder heeft dan een heel goed rendement gemaakt. Er zijn diverse mensen hier op HigherLevel die contacten hebben onder angel investors, die kunnen je ermee helpen. Klopt, ik heb m op een absoluut minimum staan ook omdat ik het eerste jaar mijn inkomen heb afgedekt, zal ik er ook geen prive opnames van hoeven doen, als dat met een Angel Investor wel zou kunnen, dan natuurlijk graag! Ook heb ik op een aantal andere zaken erg beknibbeld. dus als er mensen zijn die met angel Investors samenwerken hoor ik daar graag van. Wat is in die situatie een minimum bedrag?
  3. In een ander topic wat ook vandaag gestart is heb ik deze tip ook geplaatst. Al een aantal jaren oud maar steeds actueler nu financiering nauwelijks te verkrijgen is. samen met FFF of crowdfunding denk ik dat je een heel eind kan komen. Kijk ook eens op marktplaats, online veilingen en kringloopwinkels. Er is genoeg op de markt en door de crisis vaak voor weinig geld. terug naar de tekentafel met je plan en probeer dat benodigde bedrag lager te krijgen en de rest via andere kanalen binnen te harken. En gaat dit pandje aan je neus voorbij, geen nood er staat of komt genoeg leeg. Ik snap je plan hoor en het zou in principe echt heel goed werken alleen : het pand is nu niet in een erg goede staat en een espresso machine is eenmaal duur. Ook moet er van de gemeente twee toiletten geinstaleerd worden en is het donker door een aantal dichtgetimmerde ramen. omdat ik met niets begin, de huur en bankgarantie moet betalen en ook wat tafels en stoelen nodig heb voor de gasten,(wat ik al van MP ga afhalen) is die 10.000 euro helaas al een uitgekleed bedrag. toch bedankt voor de tip. Ik heb m ontvangen, stuur je er ook wel een terug.
  4. zou je zeggen maar nee, ik heb door omstandigheden rondom mijn geaardheid geen contact meer met mijn familie. Mijn Partner zit net boven de grens van 1330 euro netto en dus we houden niet veel over. doordat ik geen uitkering krijg en er geen werk te vinden is hebben we zelf ook geen reserves kunnen opbouwen. maar hoe zit dat met wat jij noemt een angel-investor? zijn die niet te vinden om 10.000 euro te lenen en er rente voor te krijgen (plus natuurlijk een leven lang lekkere taart)
  5. Ik ben geloof ik niet helemaal duidelijk in de 14 taarten, de taarten zullen naast de nu al bestaande bestelmogelijkheden, ook in de zaak per punt verkocht worden naast een lekkere kop koffie, dat zal de populariteit alleen maar ten goede komen, mijn (voorzichtige) prognose van 14 taarten per week in het eerste jaar is dan ook gebaseerd op de verkoop van de hele taarten alleen, dus zonder drank of de verkoop per punt uit de zaak. ik heb gebaseerd op de aanloop in de straat en na gesprekken met mensen die daar liepen en navraag aan andere bedrijven een prognose gemaakt van de minimale inloop per dag, deze heb ik voor mijn bedrijfsplan nog wat afgezwakt om mezelf goed in te dekken en op basis van de huur gwe,verzekeringen en bijkomende kosten kan ik binnen 2 jaar de lening terugbetaald hebben en kan ik er binnen een jaar voldoende aan overhouden om goed van te leven. Ik snap uiteraard dat het erg lastig is een idee te krijgen zonder de cijfers.
  6. Ik heb dit niet direct gevraagd maar vind heel eerlijk dat ik dat ook niet kan maken, we leven nou niet bepaald van een vetpot op het ogenblik, en na twee jaar wil ik gewoon ook echt iets van mijzelf hebben, ik vind het nu al erg vervelend dat ik als ik naar de film ga met een vriend of vriendin dat ik dat op zijn kosten doe. Ik heb het idee dat ik dan dadelijk eigenlijk in "zijn"zaak werk, en niet in die van mijzelf. Dat is inderdaad nog een idee waar ik nog niet aan heb gedacht, niet geschoten is altijd mis toch! bedankt, Danny Hallo Highio, Ik snap niet goed wat je met B2B oplossing bedoelt, zou je dat wat meer kunnen uitleggen? Ik heb op het ogenblik eigenlijk al een soort webshop, maar denk dat als ik mijn bedrijvigheden uitbreid met koffie en thee op een locatie ik er een normaal salaris aan over kan houden. Op het ogenblik verkoop ik gemiddeld genomen 7 taarten per week, mijn prognose met de koffietent gaat al naar 14 taarten met daarnaast nog de verkoop van de koffie en thee. Ik heb prognoses op basis van het aantal gasten dat ik per dag binnen ga krijgen in de eerste drie jaar (eventueel per werkdag berekend) mocht je daar interesse in hebben? ik heb de liquiditeitsprognose en buisnessplan, maar die zet ik liever niet openbaar op een site.
  7. hallo Mikky Vrolijk, Alvast bedankt voor je snelle reactie, daar ben ik mee bezig, maar aangezien die gemiddeld tussen een maand en twee maanden duren ben ik bang dat ik dan al mijn pandje kwijt ben. de huurovereenkomst die ik heb getekend heeft een clausule dat ik of op 1 october betaal voor de huur en de borg, of dat ik dan de sleutel weer inlever. (ik heb de sleutel aangenomen om met een aannemer en instalateur rond te kijken en ook om een goede inschatting te maken van de ruimte ivm aansluitingen en plaatsing meubilair. het is echt een beetje krap allemaal nu
  8. Hallo lezers, Mijn naam is Erwin en ik ben inmiddels 35 jaar. Ik ben helaas door de ingestorte huizenmarkt al twee jaar werkeloos (ik ben HBO-binnenhuis architect van opleiding) Uiteraard heb ik in deze tijd erg veel gesolliciteerd op diverse banen tot MBO niveau toe,maar aangezien er geen vraag is in mijn sector en ik voor andere banen verkeerd/ te hoog ben opgeleid (of te oud word verklaard) is dat tot op heden helaas op niets uitgelopen. door dat mijn partner bovenmodaal verdient, heb ik ook geen recht gehad op een uitkering. en heeft hij mij de afgelopen twee jaar de hand boven het hoofd gehouden en gezorgd voor alles. dat was de inleiding, nu komt de vraag ; In de twee jaar dat ik niet heel veel om handen had heb ik mijn hobby uit kunnen zetten tot een leuke bijverdienste, die hobby is het maken en bedenken van taarten, waarin ik een specialisatie heb ontwikkeld in paleo bereidingen (gluten,suiker en lactose vrij) Door dit, mijn 13 jaar ervaring in de Horeca, waaronder de ervaring als bedrijfsleider en het feit dat er in assen weinig leuke koffie tentjes te vinden zijn, besloot ik om een eigen koffie-thee en taarten tentje op te zetten. Inmiddels heb ik een pandje op het oog, de helft van het te investeren bedrag bij elkaar en ben ik ingeschreven bij de KVK en heb ik ook al heel veel vooronderzoek gedaan voor de haalbaarheid en op basis van alle gegevens een bedrijfsplan en financiële prognose opgesteld. dan nu de vraag; Ik kom 10.000 euro te kort in mijn kostenbegroting en wilde dit graag gaan lenen, Omdat ik de laatste twee jaar geen inkomen heb gehad, en vijf jaar terug een rekening te laat heb betaald ook een (uiteraard ingetrokken) BKR registratie heb gekregen, zijn er geen banken die mij dat bedrag willen lenen. zij zien ook liever geen horeca als klant al weet ik 1000% zeker dat dit wel gaat werken. ik heb ook al contact opgenomen met Qredits maar die willen dat mijn partner ook zijn handtekening zet en zichzelf hoofdelijk aansprakelijk maakt. Persoonlijk vind ik dat ik al te veel heb gevraagd aan mijn partner die mij nu al twee jaar heeft onderhouden en daarnaast in zijn enthousiasme over mijn idee heeft aangeboden mij nog een jaar vrij te houden zodat ik elke euro die ik verdien kan storten op de aflossing van het geleende bedrag. zijn er mensen die een oplossing weten waar ik alsnog dat geld kan lenen, zodat ik mijn dromen waar kan maken? (dromen zijn zelfstandig zijn, eigen inkomen creëren en uiteraard een TOP-koffietent neer te zetten waar Assen trots op kan zijn) Ik heb een voorlopig huurcontract getekend voor een pandje, maar dat verloopt op 1 October, de dag dat ik open wilde gaan.. ik hoop dat er mensen zijn met goede ideeen, ik ben een beetje de wanhoop nabij. mvg, Erwin
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.