Jump to content

Belasting-stud

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Pennywise-pundfoolish ??? Achteraf, is 't mooi wonen. Dat wel. Boete komt niet boven 750 gezien hoogste sanctie van 50%. En ja belastingdienst was sowieso gekomen aangezien het een steekproef betreft. Gezien de financiële situatie van vorig jaar heeft hij een aantal maanden in zijn auto gewoond, neem aan dat het niet erger kan worden dan dat ::) Ze doen maar, kale kip kun je nog steeds niet plukken ::)
 2. Klopt helemaal. Wij zijn ook geen slachtoffers, we moeten gewoon afwachten wat er staat te gebeuren. Ik had ook een boekhouder en die heb ik op de hoogte gesteld dat we op dit moment niet de financiële middelen hadden om het te kunnen betalen. Ik begreep hem dan ook goed dat hij dan ook vroeg om een voorschot voor deze man ook maar iets ging doen. Wanbetalers hebben wij vorig jaar en dit jaar veel mee te maken gehad, dus wij weten zelf ook hoe dat is.
 3. Dank je wel. Ik hoop zelf ook dat de boete achterwegen blijft. Ik geloof ook dat ze dan kijken naar zijn vermogen mbt de boete. Zo niet dan ga ik heel veel ervaring opdoen en ga ik het wel bij de belastingrechter laten voorleggen. :) Ik weet dat het eigen schuld is maar als je geen geld hebt om het te laten invullen door een gerenommeerde fiscalist moet je wat. Verzuimboete konden we niet gebruiken dus insturen moest. Ik heb contact gehad in mei met de belastingtelefoon waar gezegd werd dat het geen enkel probleem was het later dit jaar de aangepaste versie in te sturen. Bleek dus wel problemen op te leveren. Binnen 1,5 maand kregen we al een boekencontrole aangekondigd. Ik heb in ieder geval nog genoeg te leren dus ik probeer het maar te zien als een gratis adviseur. Ik heb het in ieder geval liever nu als over 5 jaar, kan er nu veel van leren om het voortaan goed te doen. ;) de fout zat hem in de onttrekking en het bedrag wat pas volgend jaar binnen is gekomen. Waarschijnlijk had ik het bedrag wat nog te ontvangen was als ev moeten invullen en dan kon ik hem misschien wel juist kunnen versturen. Ook een gedeelte wat niet betaald is door de debiteuren had ik ook geen idee mee wat ik daar mee moest. Ik ga het in ieder geval allemaal zien en ik hoop dat ze het me allemaal willen uitleggen. Overigens is er in 2011 ook al iemand geweest van de belastingdienst die facturen die facturen heeft nagekeken mbt btw verlegd en dat klopte volgens haar. In het eerste jaar had hij wel maar 3 opdrachtgevers dus ik hoop dat ze daar geen problemen van maken. In 2012 waren er wel meer maar dit jaar ook maar 3. :-\
 4. Daarnaast stond er net onder je bericht dat het geen ondernemersvraag is ::) kijk dat geeft mij te denken ;D nu heb je het inmiddels weggehaald zie ik. ;)
 5. Waarom geeft dat jou te denken? Als ik alles al kon hoefde ik ook niet meer naar school. En ben in opleiding om het te leren. Als ik gesprekken voer met een belastingadvieseur dan hoor je ook dat ze in het begin nog niet wisten hoe of wat. De praktijk is nog altijd anders dan de theorie. Zelfs bij belastingadviesbureaus worden fouten gemaakt?! En als je bekent met de hulp bij aangifte die gedaan wordt door studenten voor particulieren met lage inkomens dan weet je vast ook dat daar heel wat fouten gemaakt worden ;)
 6. Ohja en heb het onder kopjes gezet Omzet Kosten Materiaal Gereedschap Autokosten Printerkosten etc Wat kan ik verder nog doen? De overeenkomsten liggen klaar uit dat jaar? Als iemand een idee heeft over wat meer te doen dan hoor ikhet graag!
 7. De vraag wat ga je nu concreet doen, afwachten? Ja wat moet ik dan? Opnieuw insturen hoefde niet volgens hen. In excel heb ik de netto kosten gezet en ob.
 8. Ja ik heb de facturen op een rijtje daar zit de fout ook niet in. Kasboek en bankboek heb ik inzichtelijk gemaakt maar heb ook geen weet hoe ik het precies moet doen. Er zijn meer inkomsten binnengekomen zoals loon. En ik wist daardoor ook de onttrekking niet. Ook is er geld binnen gekomen,kleine bedragen van zijn ouders en ik weet ook niet of ik daar iets mee moet doen. Ik heb nu als privé onttrekking; ontvangsten-uitgaven. En dan is er een kleine 3000 wat het jaar erop betaald is. Nog te ontvangen bedragen. Het is een klein bedrijfje in dat jaar is er een privé auto gebruikt en de kosten daarvan heb ik 19 cent à km gerekend als autokosten.
 9. Heb gebeld, waren heel aardig. Volgens hen was het geen probleem. Er kwamen dan correcties tot een juist bedrag. Ik hoefde verder ook niet naar een belastingadviesbureau voor een nieuwe aangifte? Als er opzet in het spel was dan zou het anders zijn omdat het te wijten is aan onwetendheid gebeurd er volgens hen niets.
 10. Beste allemaal, Sinds 2011 heeft mijn partner een eenmanszaak gestart. Nu is het zo dat ik besloten heb om de aangifte winst zelf te doen. Ik ben zelf student fiscaal recht en het ging om een enigszins simpele aangifte, dacht ik. Hij had geen zakelijke rekening dus alles liep door elkaar heen. Nu probeerde ik het te versturen en dit lukte niet. Nu heb ik het op 31 mei van dit jaar verstuurd op een manier dat het niet juist is. Om te voorkomen dat er een verzuimboete zou komen. Mijn idee was om het zodra school begon aan mijn leraren advies te vragen of alsnog een adviseur om hulp te vragen. Nu is er inmiddels een brief binnengekomen van de belastingdienst dat er een steekproef plaatsvind bij hem over de aanvaardbaarheid van de aangifte. Ik ben me ten einde raad want ik voel me nu verantwoordelijk voor de foute aangifte en foute keuze om het niet uit te besteden. De keuze om het niet uit te besteden is gemaakt omdat er totaal geen financiële middelen waren om een adviseur te betalen. En dit jaar vanwege de crisis zo weinig is binnengekomen. Zal de belastingdienst nu een boete opleggen? Overigens is er nog geen voorlopige of definitieve aanslag vanwege het korte tijdsbestek. Heeft dit gevolgen voor mij als nog niet afgestudeerde? Ik ben van plan de bd te bellen om situatie uit te leggen, zitten hier consequenties aan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept