Bedankt voor je reactie!
Ik heb absoluut nog niet aan aansprakelijkheid gedacht, dat is een goed punt! Ondanks hygiënisch werken is zoiets natuurlijk nooit 100% uit te sluiten.
De keuken waarover ik zeer waarschijnlijk zal kunnen beschikking is voor langere tijd beschikbaar. Het gaat om een keuken in een horecabedrijf (denk aan iets conferentie-achtigs) die niet dagelijks wordt gebruikt. Meestal wordt er op deze locatie alleen koffie en broodjes gemaakt, de echte keuken wordt maar weinig gebruikt en op de momenten/seizoen dat ik het zou willen gebruiken nog minder dan normaal. Qua vergunningen en controles is alles daar OK, voor zover ik weet. Ik werk zelf al lang met enige regelmaat op deze locatie en ken de eigenaars goed. Ik denk dat die alleen maar blij zijn dat ze zo toch iets kunnen verdienen aan een leegstaande keuken.
Ik ga er vanuit dat ik zelf mogelijke klanten zal moeten gaan benaderen, zeker de eerste tijd. Ik heb wel wat zijdelingse contacten in de organisatiekant, maar ik weet niet of dat veel op zal leveren. Het is toch vooral een wereld van jezelf bewijzen, laten zien dat je goed draait, en teruggevraagd worden. De grootste uitdaging zal zijn om er in eerste instantie tussen te komen. Ik heb inmiddels gezien dat er maandelijks een kleinschalig evenement in mijn stad is, niet helemaal in dezelfde richting maar toch wel grotendeels, ik overweeg om daar contact mee op te nemen. Het is een soort markt die vooral gericht is op lokale kraamhouders, waarbij er ook een aantal mensen met eten aanwezig is. Dit zou een kleinschalige manier zijn om mijn idee uit te testen en wat aandacht te krijgen.
Het idee dat ik nu heb zal niet voor een volledig inkomen kunnen zorgen. Op dit moment is dat ook nog niet nodig, want ik studeer nog. Ik doe een juridische opleiding, wat natuurlijk nooit weg is als achtergrondkennis, maar ik verwacht niet dat ik ook daadwerkelijk in die sector aan de slag zal gaan. In de loop van mijn studie ben ik wel achtergekomen dat ik veel meer heb met de horeca/catering, waar ik altijd bijbaantjes in heb gehad, dan met mijn eigen 'vakgebied'. Ik heb wel verschillende ideeën in welke richting ik het na mijn studie zou kunnen uitbouwen tot een bedrijf waar wel van te leven is.
Ik heb dus inderdaad plannen voor de langere termijn: ik vind zelf dat ik een goed idee heb, en de paar mensen met wie ik het gedeeld heb waren ook (oprecht) enthousiast. Waarom ik me in mijn plannen vooral op dit ene evenement richt, is omdat ik me nog helemaal geen voorstelling kan maken van hoe het verder gaat lopen. Misschien blijkt mijn plan wel helemaal niet zo briljant als ik denk, misschien bevalt het mij zelf wel niet, is er überhaupt wel geld te verdienen? Op papier is alles natuurlijk zoveel anders dan in de praktijk. Ik vind het moeilijk om verder vooruit te denken omdat alles nog zó onzeker is.
Ik wil dit ene evenement vooral gebruiken als een test: is het ondernemerschap iets voor mij? Vanuit de werknemerskant zie ik het helemaal zitten, maar het is toch wel heel iets anders om ineens zelf 'de baas' te zijn. Dat gaat met een hoop onzekerheden en risico's gepaard. Het is overigens niet zo dat ik hier diep over aan het piekeren ben, ik heb er vooral veel zin in, maar ik wil ook realistisch/kritisch nadenken. Ik kom ook absoluut niet uit een ondernemersfamilie, dus wanneer ik hardop plannen zoals deze uitspreek, dan krijg ik alleen maar negatieve reacties, ik hoop hier vooral goede feedback te krijgen.