Jump to content

Aureo

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Wat ik doe wordt hier door niemand anders gedaan. Ik ging ervan uit dat we in een open Europa leven: ich bin ein Europeër (dixit Europees President Van Rompuy). Dus bedrijfje in NL, wonen in Spanje = Nederlands BTW nummer en belastingen. Blijkbaar zijn we dan nog niet zo ver ? Waarom weigert de Nederlandse belastingdienst dat ik omzetbelastingen betaal in Nederland ? Want daar komt het op neer.
 2. Volgens mijn boekhouder is het mijn vennootschapsbelastingnummer.
 3. Het gekke is dus dat ik wel een omzetbelastingsnummer heb, maar geen BTW-nummer. Of is dat hetzelfde?
 4. Tja, die distributeurs hebben zo ook hun regels. En eentje ervan is dat ze enkel zaken doen met bedrijven gevestigd in NL met NL BTW nummer. Heb hen al gevraagd om dit om te zetten naar Spaans BTW nummer, maar dat gaat niet. OK, dus als ik ook voor de bedrijven factureer aan 6% BTW ipv 0% (zoals bij B2C) is de kans groter dat ik toch een BTW nummer krijg !?
 5. Dat is het gekke. Ik krijg wel melding dat ik sta ingeschreven om omzetbelasting aan te geven/betalen, maar heb geen BTW-nummer. Aangiftenummer is gewoon RSIN/Fi-nummer ... Ik sta niet in VIES ;-(
 6. Reactie van de desbetreffende inspecteur die mij weigert een BTW nummer te geven: "U woont in Spanje en komt niet voor de activiteiten naar Nederland. Hoogstens voor een keer overleg op het adres xxx, een virtueel kanoor c.q. postadres. De activiteiten worden verricht vanuit uw Spaans woonadres. Dat uw leveranciers en afnemers zich in Nederland bevinden doet hieraan niet af. Evenmin als de plaats van hosting van de website (NL) en de wijze van transport (NL). Er is in Nederland geen sprake van een vaste inrichting, nodig voor het toekennen van een BTW-nummer."
 7. Samengevat: Ik ben Belg en Spaans resident en huur een (gedeelde)kantoorruimte in NL. Ik koop Hollandse tijdschriften aan bij de distributeurs in NL (hiervoor MOET je een vestiging in Nederland en BTW nummer hebben) en verkoop deze aan winkels in Spanje. De notaris heeft mijn Flex BV ingeschreven bij KvK. Ik heb een KvK en RSIN/Fi-nummer. Dienst omzetbelasting (Goes) heeft mij geregistreerd en alle documenten toegestuurd om omzetbelasting aan te geven. Belastingdienst NL weigert BTW nummer te geven.
 8. De documenten tot uitnodiging van betaling van de omzetbelasting (Goes) heb ik reeds gekregen. Ik koop dus tijdschriften/boeken aan in NL, die ik dan via NL verkoop aan Spaanse winkels. De distributeurs factureren mij in NL. Betalingen gebeuren via NL bank. Een Nederlandse transporteur vervoert die dan tot in Spanje. Dus is er omzet/kosten/winst. De meeste winkels hebben een intracom BTW-nummer, dus factureer ik die aan 0% BTW.
 9. Die ene inspecteur van BD NL zegt dat hij geen reden ziet om mij een BTW nummer toe te kennen. En geeft aan om een bezwaarschrift in te zenden ... Wat is de slaagkans van zo'n bezwaarschrift ? Wat als het toch bij dezelfde inspecteur terecht komt !? Distis = distributeurs van tijdschriften (Aldipress/Betapress). Zonnige groeten, Michel
 10. Dag allemaal, Ik ben Belg en ben Spaans resident. Om Hollandse tijdschriften te kunnen inkopen bij de distis moet ik een Nederlands BTW nummer hebben. Dus op aanraden van boekhouder en op advies van Notaris dus een Flex BV opgestart. Alles verliep super vlot ... alleen weigert de Belastingdienst NL mij een BTW-nummer te geven. Weet dat alles via Nederland verloopt (aankoop/verkoop/facturatie/kosten/belastingen/...). Wie weet raad? Dank. Michel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept