loading
Ga naar inhoud

MarcoK

Junior
  • Aantal berichten

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Karma

0

Recente activiteiten

  1. Bedankt voor de antwoorden alvast! Het is inderdaad een bedrag dat betaald wordt als de onderneming een bepaalde omzet/winst maakt. Als ik dus @Marco goed begrijp, gewoon de hele ton in de openingsbalans nu al opnemen, waarvan dus 60.000 goodwill met een goede omschrijving. Die earn-out is sowieso achtergesteld aan de bank inderdaad. Alleen zit ik dan nog met het volgende, maar ik weet niet of dat op dit forum thuis hoort of dat jullie daar ideeën over hebben. Wat nu betaald moet worden is 50k, waarvan ik 30k. zelf ga betalen en 20k. als bankfinanciering probeer binnen te halen. Dat is natuurlijk een veel aantrekkelijker plaatje dan wanneer we het omzetten in 100k. koopprijs, waarvan 30k. zelf betalen 20k. bank en 50k. vorige eigenaar als het ware. Het gaat me dus puur om de openingsbalans ten opzichte van de bank. Iemand nog aanvullende tips?
  2. @Rik Inderdaad, dat is dus ook mijn vraag. Hoe ik dit moet verwerken. En de deelnemingsvrijstelling is überhaupt bij verkoper niet van toepassing. Die (na)betalingen komen gewoon in hun VOF terecht zeg maar. Dus dat maakt geen verschil.
  3. Hallo, even een vraagje, heb al gekeken maar kan daarop geen antwoord vinden. Situatie: Ik heb een eenmanszaak opgericht om een VOF (althans de activiteiten daaruit) over te nemen. De vraagprijs is 100.000, globaal opgesplitst als volgt: 40.000 activa en 60.000 goodwill. Van de koopprijs staat 50.000 euro vast, en 50.000 wordt eventueel in vijf jaarlijkse termijnen nog betaald, als een bepaalde omzet/winst wordt behaald. Ik noem het in topicstart een earn-out, dat is feitelijk natuurlijk niet helemaal juist denk ik, maar hoop dat het zo duidelijk is wat ik bedoel. Het heeft veel van een earn out regeling zeg maar. Voor een stukje financiering (ik weet hoe moeilijk dat is, maar gaat positief) heb ik een openingsbalans nodig. Nu is dat verder niet zo ingewikkeld, maar mijn vraag is hoe ik dat moet verwerken met de "earn-out". Normaal zou het natuurlijk simpel zijn, koopprijs een ton, activa 40.000 en goodwill 60.000. Het gaat dus niet om fiscaal, maar puur naar de bank ter ondersteuning van mijn aanvraag. - Zet ik dan nu koopprijs op 50.000 en dus 40.000 aan activa en 10.000 aan goodwill? - En neem ik daarnaast een voorziening of zo op voor die overige 50.000? En zo ja wat staat er tegenover die voorziening aan de andere kant van de balans? - Of moet het heel anders? :-\ Ik hoor heel graag. Dank vast!
  4. Mensen, bedankt voor de reacties zover! Maar bij mij gaat een en ander toch echt wat langer duren/ingewikkelder zijn, dus toch opnieuw even de vraag wat ik het beste kan doen. Ik wil een nieuwe onderneming oprichten, waarbij ik hier voorlopig niet de juridische eigenaar van moet zijn ivm een scheiding en ik wil niet dat deze onderneming straks ook verdeeld wordt. Hoe dat het beste te doen? Eigen idee dacht ik misschien aan een Trust of aan een BV eerst op iemand anders naam? Iemand tips/ervaring hiermee?
  5. Beste mensen, Heb wel eens wat rondgesnuffeld op het forum, maar ben verder nieuw hier. Dus corrigeer me gerust als ik me niet aan de regels hou of iets dergelijks ;) Het probleem. Ik zit in de laten we zeggen startfase van een scheiding. We gaan scheiden, maar er is nog niets geregeld zeg maar. Allemaal natuurlijk niet zo leuk, maar het is niet anders. Gelukkig geen kinderen bij betrokken, dus de te regelen zaken zijn voornamelijk financieel. Nu heb ik een vastgoedbedrijf, en voordat we dat allemaal uitgezocht hebben en verdeeld en verrekend zijn we vrees ik wel even een poosje verder. Mijn nu nog wederhelft is niet de gemakkelijkste die er rond loopt, maar dat vermeldt ik puur voor de context van de vraag. Nu heb ik een nieuw idee wat ver genoeg is uitgewerkt om daarvoor een bedrijf te starten. De overige randvoorwaarden daarvoor heb ik allemaal op orde, maar kort gezegd, ik heb niet zo'n zin om als onze scheiding over twee jaar of weet ik hoelang een keer definitief is, ook dat nieuwe bedrijf nog door 2-en te delen. Kortom, heeft iemand ooit zoiets bij de hand gehad of kan iemand me van advies dienen hoe ik het beste dit nieuwe bedrijf op kan zetten, misschien zonder dat het in de beginfase van mij is, maar van een vertrouwenspersoon of iets dergelijks? Of andere tips wat ik zou kunnen doen? Let wel, ik ben niet op zoek naar fiscale ontsnappingsroutes ofzo. Ik hou niet zo van belasting betalen, maar ben altijd blij als ik genoeg verdien om dat te kunnen doen, dus daar gaat dit niet om. Het gaat me puur om het bedrijf voorlopig zo af te kunnen schermen dat het niet bij de scheiding betrokken wordt. Alvast bij voorbaat bedankt voor jullie reacties!
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké