Jump to content

stukkie

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik heb al veel gelezen, maar wil het even zeker weten. Ik kwam deze link tegen: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/zakelijke_kosten/zakelijk_of_prive Maar kan ik voor de aftrek van kosten nu ooit aantonen van voor een gedeelte ik Prive gebruik? Ik heb de Comp. Voor 350 euro gekocht. Volledig de kosten afgetrokken en btw teruggevraagd. Het zakelijke karakter overheerst, dus er is wat aftrekbaar. Maar hoeveel, hoe bepaal je dat? En hoe corrigeer ik dat? Moet dit ook voor de bureaustoel? Voor mijn werkzaamheden koop ik ook veel gereedschap. Dit gebruik ik ook wel eens Prive. Moet ik dus voor elk ding bijhouden wat ik Prive en zakelijk gebruik???? Dit vond ik over de btw; http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/privegebruik/gemengd_gebruik/overige_roerende_goederen_en_diensten/overige_roerende_goederen_en_diensten Kan ik dus aan het einde van het jaar een correctie maken van alle producten die ik ook Prive hebt gebruikt? Met andere woorden ik moet gaan bijhouden hoeveel ik zakelijk en Prive op de stoel zit? Mijn twijfel ligt vooral dat ik had gelezen dat er veel bij komt kijken wanneer je vanuit je privewoning werkt. Of is dat alleen zo wanneer je de huurkosten wilt aftrekken?
 2. Ik heb ook een computer gekocht deze volledig op de zaak gezet. Natuurlijk gebruik ik deze wel eens Prive, kijken ze daar echt naar? Eigenlijk is de pc hetzelfde verhaal als mijn stoel. Beide staan ze in mijn woning. Maar ik gebruik ze wel zakelijk. Dus daarom de vraag hoe ik dit moet verwerken voor de btw en de inkomstenbelasting. De bos bloemen is idd een relatiegeschenk.
 3. Beste experts, Wederom een vraag. Dit keer gaat het over de btw en kosten. Wat kan ik doen bij de aanschaf van een bureaustoel? De stoel staat gewoon in huis en niks van die kamer staat op een balans of iets wat met mijn zaak te maken heeft. Voor het maken van facturen moet ik op de stoel zitten, Kan ik wat met de btw doen, en kan ik de stoel als zakelijke kosten zien. Wat kan ik met een bon van een bos bloemen doen? Deze bos is gekocht voor mijn klant. Ik wou deze bedanken voor de klus. Kan hier nog wat mee gedaan worden qua btw en aftrekpost? Gr ron
 4. Ik volg je gedeeltelijk Peter. Maar wanneer je mijn link bekijkt zie je dat er bij 1 e idd de btw doorberekend moet worden wat betekent in mijn geval dat je op 60 euro komt. Bij 5 b staat er niks bij mij. Dan zou je toch zeggen dat ik 60 euro moet betalen. Bij 5 d vul ik de k or in van 60 en ik kom weer op 0 uit. Wat ik nu type is toch geen gekke gedachte?
 5. Ja dat zie ik ook. Waarom geen voorbeeld op de site van mijn situatie. Dat kun je nergens vinden.
 6. Bedankt voor alle reacties Wat me opvalt is dat er veel verschillende oplossingen staan. De een zegt dat ik pech heb en geen kor kan toepassen, de ander zegt dat ik een boekhouder of fiscalist moet zoeken. Ik ben van menig dat je voor een klein bedrijf als ik heb je makkelijk zelf de administratie en aangiftes kunt doen. Om daar nu een fiscalist voor in te huren gaat me te ver. Op het internet is genoeg te vinden, en zo ben ik ook hier gekomen. Zojuist de belastingdienst gebeld. En het komt erop neer dat Peter cv gelijk heeft. Wanneer je op onderstaande link kijkt is dit weer tegenstrijdig met wat de belastingdienst zegt. Hier staat dat je over 1 e de btw ook moet doorbereken als onderaannemer. http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_berekenen_aan_uw_klanten/waarover_btw_berekenen/verleggingsregeling/wanneer_btw_verleggen/bij_onderaanneming_en_personeel_uitlenen/rekenvoorbeeld_kleineondernemersregeling_en_verlegging Dan zou ik weer op 0 uitkomen toch?
 7. OK stel Wij 2 zijn ondernemer Ik factureer in een jaar voor 1060 incl naar een particulier. De btw is 6%. De aangifte is dan 1B 1000 en af te dragen 60 5b staat 0 Te betalen is 60 5 d staat 60 kor Totaal te betalen 0 In totaal heb ik dus 1060 ontvangen. Jij factureert in dat jaar voor 1000 euro waarvan je de btw verlegd. Bij 1e vul je 1000 in. Je hoeft niks af te dragen. Bij 5 b vul je 0 in. Te betalen 0 In totaal heb jij 1000 ontvangen. Het voordeel voor mij is 60 euro. Ben benieuwd of je mij nu snapt
 8. Ik denk niet dat wij elkaar begrijpen. Ik wil graag weten of het klopt dat ik 60 euro misloop. Jouw antwoord gaf mij de indruk dat ik dit niet goed zie en wellicht het anders moet invullen. Het enige wat ik wil is het snappen. Het is gewoon krom dat je wordt benadeeld omdat je btw verlegd.
 9. Wanneer ik het niet verleg krijg ik 1060 op mijn rekening. In de aangifte zet ik bij 1 b neer dat ik 60 moet betalen. Bij 5 d vul ik 60 in, dat is de k o r. Te betalen 0 Bij verlegd krijg ik 1000 op mijn rekening. Ik loop nu 60 mis. Toch? Dit is waar ik niks van begrijp en het daarom vraag. Dennis begreep het wel en zei dat het nu eenmaal zo is. Wellicht heb jij daar een andere mening over.
 10. Wat bedoeld u precies? 1e staat 1000 euro 5 b staat 0 Te betalen 0 Deze 1000 is verlegd aan de hand van 6% Kan ik volgens u bij 5 d nu 60 euro neerzetten Dit is de volledige aangifte over een jaar. Ik begrijp u niet denk ik
 11. Kunt u dit in een voorbeeld uitleggen? Dezelfde situatie Ik factureer voor 1000 euro btw verlegd De aangifte bij 1 e is dan 1000. 5 b is 0 Wat moet ik volgens jouw bij 5 d invullen?
 12. Duidelijk Dennis Bedankt Het verhaal van Rive snap ik niet. Kunt u dit uitleggen?
 13. Vreemd. Ben verplicht de btw te verleggen. Het vervolg is dat ik 210 of 60 euro mis loop.
 14. ;D ik weet nu alleen nog niet hoe het moet. Bij 1e dus 1000 verder niks. Het is dan toch vreemd? Ben je dat met mij eens? De belastingdienst onthoud je geld omdat je de btw verlegd
 15. Oké duidelijk dat ik dus verplicht moet factureren met verlegd. Het voorbeeld van de k o r heb ik ook gezien. Ik kom er alleen niet uit. Ik vul bij 1e 1000 euro in. Bij 5 b vul ik 0 in. Dan kom ik op 0 uit. Wordt dit de aangifte? Zo ja dan is het toch vreemd dat ik wordt benadeeld omdat ik de btw heb verlegd? Voor de 6% regeling op materiaal zoals mijn gips zie deze link: link Hier lees ik toch dat mijn materiaal wel onder het 6% tarief valt?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept