Jump to content

blauwie123

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hoi Ik heb een vraag m.b.t. de globalisatieregeling. Ik ben net met mijn bedrijf begonnen. Echter, daarvoor had ik al goederen ingekocht. Nu moet ik mijn eerste BTW tijdvak bijhouden, te weten ik moet de globalisatieregling toepassen. Ik voer namelijk gebruikte producten uit naar landen buiten de EU. Nu weet ik niet hoe ik de reeds ingekochte producten moet boeken. Ik heb geen bewijs dat ze in mijn eerste BTW tijdvak zijn gekocht. De ingekochte goederen toch opgeven, dan krijg je volgens mij ook een scheef beeld over mijn winstmarge. Ik zou dan meer hebben ingekocht dan dat ik heb gedaan over dit tijdvak. Ik weet niet hoe andere startende bedrijven dit oplossen. Weten jullie een oplossing voor mij. Ik wil namelijk achteraf geen problemen, dus ben op zoek naar de beste oplossing voor dit probleem. Alvast bedankt. [titel verduidelijkt - mod]
 2. Momenteel koop ik tweedehandsspullen op in Nederland. Deze verkoop ik weer aan particulieren buiten de EU. Mijn probleem is hoe ik de BTW bereken. De globalisatieregeling is van toepassing op mijn onderneming (voldoe aan alle voorwaarden). Echter, voor de uitvoer van goederen buiten de EU geldt het nultarief. Wat ik niet snap is dat bij 'normale' ondernemingen, je de btw van je inkoop afzet tegen de btw op de goederen die verkoopt. Het verschil kun je terugkrijgen van belasting of moet je in de meeste bijbetalen. Maar in mijn geval heb ik het volgende gelezen: Als u gebruikte goederen uitvoert, dan is onder de normale voorwaarden het 0%-tarief van toepassing. Als u de margeregeling met globalisatie toepast, moet u de goederen die u tegen het 0% tarief uitvoert, aftrekken van het totaalbedrag aan marge-inkopen over dat tijdvak. Dus wat is precies hier de bedoeling? Dat ik bijvoorbeeld voor 2000 Eur goederen heb ingekocht en deze voor 5000 euro verkoop = 3000 euro winst en daarover het 21% heen laten gaan? En dat bedrag moet ik dan moet afdragen aan de belastingdienst? Alle hulp is welkom, alvast bedankt
 3. Oke, dank jullie allen voor jullie reacties. Ik wil er wel bij zeggen dat ik wel duidelijk ben ik wat ik precies wil. Ik wil namelijk gewoon paketten versturen van 2 meter bij 80 centimeter bij 80 centimeter. Dit kunnen er twee per maand zijn, maar ook natuurlijk veel meer. Ik wil natuurlijk kijken hoe goed alles loopt. Deze markt van mijn handel moet ik ook nog gewoon ontdekken. Dus wanneer een klant uit China of Chile iets koopt, dan wil ik voor mezelf weten hoeveel me dat uberhaupt gaat kosten en of een expediteur dit van deur tot deur kan brengen. Niet dat iemand uit Argentinië iets bestelt en ik kan geen expediteur vinden die dit tegen een redelijke prijs kan regelen. Ik hoopte dus dat mensen me konden vertellen wat zoiets ongeveer kost en wat een redelijke prijs is. Ik bedoel ik snap ook wel dat als ik rond bel dat ik prijzen te horen krijg, maar of dat redelijke prijzen zijn weet ik natuurlijk niet. Verder geef ik China aan als voorbeeld omdat dat redelijk ver is. Dat er een verschil qua west of oost Amerika is qua prijs is mij ook duidelijk. Ik hoopte gewoon op een raming van deur tot deur.
 4. Dank voor jullie reacties. Zo'n meubelvervoerder dat is idd een goed idee voor binnen Europa. Echter, ik wil het een en ander verkopen aan klanten in de VS en China. Dus ik ben het er mee eens dat luchtvervoer duur is en dat zeevracht beter is. Dus ik zou graag willen weten hoeveel kost het van deur tot deur in China of VS middels zeevracht? Dus er hoeft niet snel geleverd te worden, alleen dat ik een pakket van 2 meter bij 80 centimeter zo goedkoop mogelijk kan leveren. Alvast bedankt voor jullie antwoorden!
 5. Ik kreeg nog een tip van DHL, omdat zij ook zeiden dat er betere opties waren in mijn geval. Dus ik heb gebeld naar twee van die bedrijven en het kwam op het volgende neer. Voor 600 euro kon ik mijn pakket van 2 meter bij hun in Rotterdam afleveren en dan zouden zij het naar bijvoorbeeld een haven in China vervoeren. dus ik moest dan nog zelf een vervoerder vanuit hier in China vinden/of de ontvanger van het product. Dat is dus onzin, geen goede service en in verhouding nog steeds belachelijk duur. Dus heeft iemand nog tips?
 6. Hallo mensen, Deze vraag is denk ik al vaak gesteld, maar ik hoop echt dat mensen mij kunnen helpen met het in kaart brengen van concrete kosten en het geven van goedkope expediteurs voor het vervoer buiten de EU. Ik handel in meubels, alleen is dit blijkbaar niet zo goedkoop om bijvoorbeeld dit soort producten te laten vervoeren naar China of de Verenigde Staten. Heb DHL express gebeld en die komen met een offerte (voor luchtvracht) van 3400 euro voor een pakket van 2 meter bij 80 centimeter. Dat is niet normaal. En als ik verder zoek op het internet word je echt niet vrolijk van deze 'vage' wereld van vervoerders. Dus heel simpel, wie kan mij een goede vervoerder aanwijzen en kan iemand mij ook een indicatie geven van wat dat zou kosten. Ik zou graag in staat willen zijn om op elk moment een dergelijk 'pakket' te kunnen versturen naar alle uithoeken van de wereld. Het liefst ook van deur tot deur. alvast hartelijk dank voor jullie moeite.
 7. En bij een verzuimverzekering kun je behalve de module arbo ook de module reïntegratie kiezen. Is dat reïntegratiegedeelte nodig en/of verplicht? En stel je hier dat er eigenlijk weinig financiële winst valt te behalen door het niet via payroll te doen?
 8. kan ik ook doen, naar het KVK lopen. Maar ik dacht misschien weten ze hier meer. Maar goed, is het dus mogelijk om uiteenlopende activiteiten onder één eenmanszaak in te schrijven bij het KVK?
 9. Ik heb een 'probleempje' Mijn activiteiten zijn momenteel het handelen in antiek. Dus tijd voor de kvk. Echter, naast antiek wil ik me op zeer korte termijn richten op kunst, maar ook op bijvoorbeeld iets compleet anders, namelijk tweedehands auto-onderdelen (als dat kan). Op welke manier schrijf je je dan in bij de KVK. Je moet je namelijk aanmelden bij een productschap of iets dergelijks. Terwijl ik eigenlijk een soort algemene handelaar import export ben, die van alles zou kunnen verhandelen. Wat moet ik doen? En wat zijn mijn mogelijkheden, om me zo breed mogelijk in te schrijven met één eenmanszaak.
 10. Hey Norbert, Bedankt voor de info. Dit vind ik interessante materie. Ik ga me er meer in verdiepen.
 11. En een verzuimverzekering houdt in dat wanneer iemand ziek wordt voor bijvoorbeeld 1 jaar lang, dat je dan gedekt bent? Dus een verzuimverzekering, arbodienst etc zorgen ervoor dat je gedekt bent tegen zaken die je flink financieel kunnen raken? Ik ben een newbie dus ik vraag het maar even.
 12. Dus payroll is de beste optie als ik het goed begrijp. Hebben misschien andere mensen nog ideeën?
 13. Hoi allemaal, Ik heb een vraag als het gaat om een werknemer in dienst nemen. Aangezien payrol nogal een dure optie is, dacht ik kan ik dat niet meer naar mezelf toetrekken. In die zin, is het mogelijk dat ik de salarisadministratie door een of ander kantoor laat doen. Dus het maken van de loonstroken, tot en met het doorgeven van de premies die ik moet betalen. In de praktijk dat ik er zo min mogelijk omkijken naar heb, behalve dat ik mezelf inschrijf bij de belastindienst als werkgever. Kan iemand mij hier iets over uitleggen. En mocht dat kunnen via een salarisadministratie-kantoor, hoe zit het dan als een werknemer ziek wordt. Ben ik daar dan ook tegen verzekerd? [titel aangepast - mod]
 14. Gaat om ongeveer 20 uur per week. Maar dat ik alles bepaal is ook een groot woord. Veel zaken gaan gewoon ook in samenspraak. Ik snap dat de grens moeilijk te bepalen is. Is dus een vof écht geen optie?? Met een verdeelsleutel waarbij je kijkt wat ik en mijn collega qua uren per maand hebben gewerkt. En dan de winst evenredig verdelen.
 15. Dank voor uw reactie. Ik heb idd gedacht aan optie 3 en 4. Echter, bij payroll zijn de kosten natuurlijk hoger. Op zich wel een goede optie. En als ik hem in dienst neem, moet ik dan niet voldoen aan talloze regelgeving?? En als ik het zo lees, dan is de optie hem als zzp'er inhuren gewoon niet haalbaar. En een verdeelsleutel mbt de VOF. Hoe kan deze er dan uitzien in mijn situatie? Dus het is niet mogelijk om een verdeelsleutel op te stellen gebaseerd op het aantal uren? Ik dacht echt dat ik dat ergens heb gelezen. En als het gaat om payroll. Moet ik dan nog aan bepaalde regelgeving voldoen. Of kan hij gewoon bij mij werken en neemt het payroll bedrijf alle zaken over? Arbeidsovereenkomsten, premies etc.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept