Jump to content

bfrank1

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hiermee wil ik iedereen bedanken die zich voor mij hebben ingespannen om mijn probleem op te lossen!! Joost, natuurlijk was ik dolblij met het slagen van mijn zoon; laat daar s.v.p. geen twijfel over bestaan!!!! Ik zou de zaak vanaf nu willen afsluiten! Nogmaals: dank!
 2. Daarom wil ik die inkomsten van hem niet in de boeken hebben. Alleen het eigen resultaat maar dan wel boekhoudkundig ok!
 3. Daar doe ik ook niet moeilijk over. Geen inkomsten uit ondernemen; slechts een uitkering en de moed om de draad weer op te pakken met aanwending en toestemming van zoon; zoals: studiefinanciering (helaas in oktober beëindigd omdat hij geslaagd is) en zorgtoeslag en huursubsidie voor ons zelf!
 4. Omdat er in wezen al jarenlang volledig te verwaarlozen activiteiten hebben plaatsgevonden. Al jaren, met toestemming van de belasting, geen balans- winst en verliesrekening moeten opstellen omdat er niets gebeurde. (dus ook geen inkomen, allen op bepaald moment bijstand). Daarom van voren af aan begonnen; alle boekingen verricht allen het resultaat stemt niet overeen met de werkelijkheid.
 5. Overigens zijn alle belastingaangiften t/m nu volledig afgewerkt.
 6. Hoe kan ik zonder tussenkomst van de bank zakelijke transacties van zijn rekening inboeken/overboeken naar mijn zakelijke bankrekening in Exact?
 7. Betalingen aan mijn zoon komen op zijn rekening binnen; deze rekening wordt echter voor een groot gedeelte door mij gebruikt. Ik heb jarenlang een goed lopende handelsonderneming gehad maar vanwege een niet te winnen concurrentie met "Het Verre Oosten" heb ik deze min of meer beëindigd. Er is geen sprake van een faillissement; de schulden probeer ik persoonlijk af te lossen; daarom is o.a. gekozen voor deze constructie.
 8. Bij het begin van de opgezette boekhouding wordt bij Exact Compact 2000 gevraagd om een beginsaldo en een eindsaldo per 01-01-2013. Daarom heb ik klakkeloos de echte saldi ingevuld; daarna kloppen deze saldi 100% met de realiteit op de afschriften. Ik zou ook 0 in kunnen vullen aan beide kanten maar weet niet of dit boekhoukundig wel juist is. In dat geval zou ik inderdaad alleen de zakelijke transacties kunnen boeken. Het wordt in dit geval voor derden toch onmogelijk de juiste bankstanden debet/credit te achterhalen. Vandaar dat ik van de echte bankstanden ben uitgegaan en dus ook privé boekingen heb verricht. In mijn geval gaat het dus vooral om zorgtoeslag en studiefinanciering ontvangsten; betalingen zijn bijna niet aanwezig.
 9. Ik ben met het boeken via zijn bankrekening begonnen met: - beginsaldo - links - boven alle mutaties - eindsaldo - rechts - boven alle mutaties daarna gewoon gaan boeken. Eerlijk gezegd, begrijp ik niet hoe ik "via manupilatie"de rekening boekhoudtechnisch op 0 moet zetten zonder complicaties. Verder is het moeilijk, vanwege eerdere oorzaken, geen boekingen van mijzelf (familie) meer te doen plaatsvinden via zijn rekening; dat is vervelend maar voorlopig wel noodzakelijk! Daarom wil ik een definitieve oplossing creëren voor dit probleem via grootboekrekeningen. Een duidelijke balans- winst- en verliesrekening is voor mij wel van groot belang
 10. Sorry, door het enthousiasme en het snel willen reageren heb ik die vragen over het hoofd gezien. - het banksaldo klopt 100% met het laatste afschrift; niets wordt er weggelaten. - bij de start van mijn administratie werd het banksaldo wat er er op dat moment op zijn rekening stond overgenomen. is dit juist? Wordt er bij de balans- en winst-verliesrekening rekening gehouden dat "privé mutaties zoon" niet met de onderneming van doen hebben? In hoeverre heeft e.e.a. invloed op het resultaat? Na wat googlen vanmiddag kwam ik ook grootboekrekening 0700 uit de exact administratie tegen.
 11. Het probleem is dat alles tot nu toe is geboekt. Uit de balans en winst-verliesrekening blijkt nu dat er een bescheiden winst is geboekt maar dat is daadwerkelijk niet het geval. De oorzaak hiervan is waarschijnlijk dat er foutieve boekingen zijn verricht; ik veronderstel dat dit te maken heeft met ontvangen huursubsidie mijnerzijds en studiefinanciering DUO en zorgverzekering van mijn zoon.
 12. dat er zaken over en weer zijn geboekt i.v.m. tijdelijk verblijf buitenland
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept