sam.m

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door sam.m

  1. Ron, ik ben druk aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om deze business op een verantwoorde, voor mijn gevoel risicoloze manier voort te zetten. Over de LLC lees ik heel veel verhalen en ik kan er geen touw meer aan vastknopen, vandaar dat ik hier toch weer terug kom om het van de experts te horen. Hopelijk kan mij iemand hier in sturen.
  2. Heb momenteel een eenmanszaak die een webshop heeft in dropshipping van producten van China rechtstreeks naar particulieren wereldwijd. Momenteel ben ik volledig prive aansprakelijk en ben op zoek naar een beter inrichting hiervan. 90% van mijn verkopen vinden plaats in de US en 10% overige landen. Een verzekering afsluiten voor producten uit China is uitermate lastig voor product aansprakelijkheid, omdat ik per stuk koop en geen overzicht/bevestiging heb van de kwaliteit. In eerste instantie dacht ik eraan om het beste een BV op te richten, maar nu heb ik van diverse mensen gehoord, waarom geen LLC oprichten in Amerika. Ik blijf gewoon in NL wonen en dan een LLC Delaware aanvragen. 1. Is een LLC oprichten in Amerika een oplossing voor een stuk risico dekking? 2. Met een LLC wordt ik een betrouwbare partner in de US en kan ik volgens mij ook makkelijker een lokale verzekering afsluiten? 3. Ben ik bij een LLC prive aansprakelijk? 4. Betaal ik belasting in Amerika of in Nederland als ik een LLC opricht? 5. Paypal en Strip (creditcard) betalingen komen nu binnen op de rekening van mijn eenmanszaak, moeten die in dat geval bij de LLC binnen komen? 6. Mocht dit niet de oplossing zijn, welke andere mogelijkheden zouden er dan zijn om niet prive meer volledig aansprakelijk te zijn. Helaas krijg ik geen testrapporten voor de diverse producten die ik verkoop. Het zijn voornamelijk sierraden, kleding, zonnebrillen en overige accessoires en het aanbod wisselt regelmatig en er is dus geen vaste collectie. Hoop iets te horen.
  3. Momenteel heb ik een eenmanszaak waar ik diverse webshop in run en tevens diverse marketing activiteiten doe. Nu wil ik graag dingen gaan splitsen en ga ik mijn vrouw mijn lopende webshops verkopen. De structuur waar ik aan zat te denken is dat we de webshop onder gaan brengen in een BV op naam van mijn vrouw, mijn vrouw gaat deze shop voornamelijk verder voortzetten naast haar ban. Ikzelf zal de eenmanszaak blijven voortzetten, waar ik me meer ga concentreren op mijn marketing activiteiten. Voor de webshop zal ik wel de marketing activiteiten gaan doen en zal dan ook een factuur sturen naar de BV voor deze marketing werkzaamheden. Het is me niet duidelijk of hier problemen met de fiscus van kunnen komen, omdat ik eerst deze webshops binnen de eenmanszaak deed, maar nu ze groter worden wil ik me weer meer gaan toeleggen op mijn core. Deze webshops worden overigens voor het grootste gedeelte gerund door een buitenlandse freelancer. Mijn vrouw zal de DGA worden van de BV en ik heb daar verder geen werkzaamheden meer in, maar doe dus nog wel de marketing voor die webshops vanuit mijn eenmanszaak. Mijn vrouw zal waarschijnlijk extra shops gaan opzetten naast haar fulltime job. Is er een risico dat de fiscus mij ook als onderdeel ziet van de nieuwe BV?
  4. Hetgene wat ik dropship vanuit china zijn vaak sieraden, zonnebrillen, accessoires etc dat soort dingen. Dit wordt allemaal per stuk rechtstreeks naar de particulier gestuurd of via een US warehouse verscheept en deze producten zijn helaas niet allemaal getest door ons. Aangezien het gaat om stuks verkoop via het dropshipping model hebben we geen certificaten etc die afgegeven worden. We verkopen veel, maar geen grote aantallen tegelijk en alleen aan particulieren. Het zijn over het algemeen lage risico producten, dus geen accu's etc die uit elkaar kunnen knallen en dat soort dingen. Toch wil ik me uiteraard zo goed mogelijk dekken tegen eventuele problemen nu of in de toekomst en ook om verder te bouwen naar een betere business. Een verzekering is lastig te vinden in NL die het dropshipping model vanuit China of op Ebay / Amazon dekt. Ik wil zeker niet alleen een BV starten voor de aansprakelijkheid, en weet wat het belastingtechnisch voor verschillen gaat opleveren. Het allemaal helemaal afdekken zal nooit gaan, maar ik dacht dat met het starten van een BV een goed eerste zet te maken en daarna te gaan kijken naar een verzekering die daarbij past.
  5. Momenteel heb ik een eenmanszaak en doe ik veel aan dropshipping vanuit China rechtstreeks naar mijn klanten in de US. Aangezien ik nogal vaak verhalen hoor van aansprakelijkheid bij problemen met producten etc wil ik mij hiervoor indekken. Ik zou in eerste instantie zeggen, neem hiervoor een verzekering voor aansprakelijkheid, maar het is volgens mij bijna niet mogelijk om een verzekering te krijgen die dekking verleend aan de US en Canada. Daarom zit ik eraan te denken om mijn eenmanszaak om te zetten naar een BV, zodat ik in ieders geval niet meer prive aansprakelijk ben. Vragen: 1. Als ik mijn eenmanszaak omzet naar een BV, ben ik dan inderdaad niet meer prive aansprakelijk voor bijvoorbeeld problemen in de US? 2. Kan ik midden in het jaar makkelijk omschakelen van Eenmanszaak naar BV, of allen per begin van het boekjaar? 3. Mocht ik aansprakelijk worden gesteld voor een product uit het verleden toen ik nog een eenmanszaak had, maar nu een BV, is dan de BV aansprakelijk of de eenmanszaak? 4. Kent iemand een "betaalbare" verzekering die mij kan dekken en waardoor ik misschien niet om hoef te zetten naar een BV? 5. Wat zijn de nadelen / voordelen van een BV tov een eenmanszaak? Alvast bedankt.
  6. Ik kom er niet uit waar en welke omzetbelasting ik moet aangeven. Ik lees overal verschillende berichten omtrent dropshipping. De consument waar ik aan verkoop zal over het algemeen opdraaien voor importkosten etc.
  7. Heb een webshop waarbij ik rechtstreeks door mijn leveranciers uit China mijn goederen laat versturen naar de US/Canada (80%), Europa(15%) en rest van de wereld (5%). De producten hebben over het algemeen een lage waarde <50 euro, klanten betalen daardoor geen invoerrechten of andere kosten. Deze producten worden allemaal rechtstreeks via dropshipping aan mijn klanten wereldwijd geleverd. Ik ontvang het geld van mijn klanten en ik zorg er voor dat mijn leverancier in China / Hong Kong de producten rechtstreeks naar de klant verstuurd. Moet ik aangifte doen voor de omzetbelasting? Waar moet ik rekening mee houden voor de omzetbelasting? Ik wil meer gaan leveren aan Europa, dus rechtstreeks vanuit China naar mijn klanten in Europa laten sturen, komen er dan nog speciale regels om de hoek kijken? [verandering: titel]
  8. Moet ik ergens specifiek rekening mee houden als ik dropshipping doe naar voornamlijk de US. 80% van mijn verkopen is aan US 10% van mijn verkopen is aan UK 10% van mijn verkopen is rest van wereld Heb een leverancier in Azie die rechtstreeks naar mijn klanten stuur, dit zijn allemaal consumenten die iets kopen in mijn webshop. Hoe zit het met aangifte BTW? Moet ik ook BTW registreren / betalen in land van de consument?
  9. Wil wat producten kopen voor mijn shop in China om die te verkopen, maar ik vraag me af of het niet allemaal trademark schending producten zijn in China. Ik kwam bijvoorbeeld schoenen tegen die ik graag wil importeren, maar ik vraag me af of deze niet in conflict zijn met Nike Cortez schoenen, de zool is namelijk hetzelfde lijkt wel en het uiterlijk van de schoenen ook. Weet iemand of dit mag? Hoe kan ik er achter komen of iets in strijd is met origineel? Zijn er plekken waar je zoiets kunt navragen of zo, of weet hier op dit forum hier meer van. Alvast bedankt. Bijgevoegd een voorbeeld van schoenen waar ik interesse in heb...
  10. Is het mogelijk om een handelsnaam met terugwerkende kracht te registeren?
  11. Ik heb een aantal vragen, ik verkoop voor 98% aan particulieren en het betreft in 98% van de gevallen gebruikte producten. Op deze gebruikte producten geef ik echter wel een bepaalde periode garantie. Ik ben bezig met een webshop, maar dit is nog niet af, maar daarnaast ook verkopen via mond op mond, marktplaats etc. Sommige betalen contant, sommige betalen via bank. Hetgene wat ik er nu al op heb staan: - mijn gegevens incl. KVK / BTW nr/ Bankgegevens - productgegevens incl. hoeveel maanden garantie - melding "bijzondere regeling - gebruikte goederen" Ik zit echter met een paar vragen: Ik heb in veel gevallen niet de gegevens van de koper, mag ik een factuur aanmaken met de naam Onbekend of Directe verkoop of iets dergelijks en zonder adres / postcode/ woonplaats? Aangezien het marge BTW betreft, moet ik dan de 0% code gebruiken op mijn facturen? Hoop dat iemand mij iets kan vertellen, ik snap dat ik bij directe verkoop , contante verkoop etc ook gewoon de verkoop kan registreren, dat deed ik voorheen ook , maar aangezien ik nu ook garantie wil geven op de aankoop van het gebruikte product moet ik ze wel iets van een bewijs overhandigen en aangezien ik een webshop aan het inrichten ben waar ik dit probleem waarschijnlijk niet zal tegenkomen.
  12. Niemand een idee verder hoe anderen dit doen? Heb toch het idee dat de markt zo verziekt wordt.
  13. Graag wil ik info hebben van een expert. Ik zit zelf in de telecom, en nu merk ik dat een hoop con-collega's telefoons aanbieden tegen de margeregeling. Het gaat hier om nieuwe gesealde toestellen. Mijn weten geld marge regeling alleen bij gebruikte toestellen en niet bij nieuwe toestellen. Hierdoor kunnen zij toestellen aanbieden voor een prijs waar ik bijna excl. voor moet inkopen. Kan iemand mij hier duidelijkheid in geven? Gaat het hier om een truukje of is er een duidelijk reden? Zelf heb ik het idee dat het met import buiten de EU te maken heeft, kan het dan met marge regeling worden verkocht?
  14. Bedankt voor je reactie, maar een aantal zaken zijn volgens mij niet helder. Ik ben een webshop met normale producten, ik ga me dus niet registreren als merk. Het is voor mij niet de bedoeling om in de US te ondernemen, dus ook die US trademark ga ik verder niks mee doen. Ik wil alleen weten of een bedrijf uit de US met een US Trademark over enige tijd stampei kan maken op een webwinkel die ik in Nederland run en die later misschien uitbreidt naar Duitsland , Belgie , Frankrijk etc. ? Ben ik niet verplicht om een handelsnaam in te schrijven? Mag ik dan wel marketing doen op die naam? Facturen aan ondernemers die ik uitschrijf, bevatten die dan mijn niet ingeschreven "handelsnaam" of mijn daadwerkelijke bedrijfsnaam?
  15. Sinds 2 maanden heb ik een nieuwe website online, het NL domein heb ik ook geregistreerd. De naam heb ik echter als handelsnaam nog niet laten bijschrijven bij mijn bedrijfsnaam. Dat wil ik nu wel laten doen, maar mag dit wel. Zie namelijk dat er ook een zelfde naam in de US is met het .com domein en die heeft het ook laten vastleggen bij US trademark. Via de links om een merk te checken kom ik ze niet tegen in benelux / internationaal/ europe registratie. Kan ik gewoon doorgaan met mijn domeinnaam.nl en deze ook als handelsnaam laten bijschrijven zonder problemen te krijgen in de toekomst. Het .com domein richt zich op de amerikaanse markt. Vragen: Mag ik mijn domeinnaam als handelsnaam registreren ongeacht dat deze al op US markt actief is? Ga ik hier in de toekomst problemen mee krijgen? Moet ik het ook als merk registreren, ik zie het meer als handelsnaam / domainnaam? Als ik zo'n handelsnaam inschrijf, wordt die bijgeschreven bij mijn bedrijfsnaam of krijg ik dan een nieuwe inschrijving?
  16. Het gaat om gebruikte electronica (telefoon, tablets, camera's, spelcomputers) die 100% werken en dus in aanmerking komen voor een 2e leven. Landen Kenya, Tanzania en Oeganda zijn de plekken waar we serieuze contacten hebben. Mijn lokale partners kan mij verder te weinig vertellen, mijn export en import daar. Bij voorkeur wil ik zelf nauw samenwerken met mijn lokale agent. Aantallen verschllen heel erg, soms kan het inderdaad een container zijn, maar soms zijn de aantallen enkele duizenden stuks tot 10000 stuks. Aangezien we regelmatig zelf ook gaan is het de vraag wat goedkoper is, zeker omdat afrika niet altijd even betrouwbaar is in er echt lokaal zijn een voordeel. Ben voornamelijk geintresseerd hoe het financieel zit met uitvoerkosten , invoerrechten daar, verzendkosten, overige nodige kosten. En hoe ik dit hier in NL moet verwantwoorden in mijn administratie.
  17. Goedemiddag, Wij beschikken over veel gebruikte electronica (telefoon, tablets, camera's, spelcomputers) etc. Dit wordt normaal gesproken door een opkoper opgekocht, echter hebben we nu plannen om dit met lokale partners in Oost-Afrika te gaan doen. Echter krijgen we dan te maken met een gehele nieuwe manier van ondernemen, namelijk de export van deze goederen naar Afrika. Vragen die bij ons opspelen zijn: - Moet er invoerrechten worden betaald over gebruikte goederen? - Hoe hoog zijn deze invoerrechten? - Hoe zit het met belastingen, aangezien we nu gebruik maken van de margeregeling? - Kunnen wij deze goederen ok zelf mee nemen richting Afrika, aangezien we daar zelf ook regelmatig komen? - Wat voor soort verzending kunnen we gebruiken? etc etc. Een hoop vragen en hopelijk kan iemand wat duidelijkheid scheppen in de chaos. Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.