Jump to content

Trboske

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik heb het excessief Prive gebruik doorgelezen. Dat geldt alleen voor de ib? Maar dat gaat toch nergens over? Ze zeggen eerst dat je maximaal 89% Prive mag rijden, maar vervolgens zeggen ze ook dat wanneer je maar 75% Prive rijdt ze de bijtelling kunnen verhogen? En moet dit voor alle auto's die op je balans staan? Daarnaast las ik dat er werd gezegd dat de bijtelling ongeveer 3000 euro is. De bijtelling ib wordt toch bij je inkomen opgeteld, en daar betaal je dan toch ib over? Mijn laatste punt is of ik ook met excessief Prive gebruik te maken kan hebben wanneer de aut
 2. En wanneer ik het voor meer dan 90 % Prive gebruik dan moet het voor de ib dus verplicht Prive. Hoe controleren ze dat? Ik hou geen km administratie bij.
 3. De bijtelling tel ik bij mijn winst op. De winst is nooit echt hoog, dus dat valt erg mee. Voor de btw doe ik het ook volgens de regels. Maar dat was niet mijn vraag......
 4. Leden, Ik heb de volgende vraag: Op dit moment heb ik een auto op de balans staan. Ik las dat de wet zegt dat deze auto minimaal voor 10% gebruikt moet worden voor het bedrijf. Ik heb een eenmanszaak. Geldt dit voor zowel de inkomstenbelasting en de omzetbelasting? Is het mogelijk om nog een auto op de balans te zetten? Ik wil een oldtimer erbij kopen. Wanneer dit mag, geldt dan ook de regel van 10%? Het gaat om een tweede auto. Handig om te weten is dat ik geen personeel heb. Ik lees nergens dat je niet meer dan een auto op de balans mag zetten als zzper. is hi
 5. Moment van betaling de winst zien? Dat gebeurd nu. Alleen is ze wel ondernemer. Als ondernemer mag dat toch niet? Anders heb ik het haar dus verkeerd gezegd!! Ik las over het kasstelsel dat wanneer je alleen met particulieren werkt, je het kasstelsel moet toepassen. http://www.uwadministratiekangoedkoper.nl/belastingen/omzetbelasting/kasstelsel-factuurstelsel.htm Ook staat daar dat je het kasstelsel moet toepassen wanneer je iets betaald. Is dit juist?? Groetjes!
 6. Bedankt! Wat n opluchting:) Het laatste wat ik graag wil weten is waarom ze het kasstelsel niet mag toepassen. Ze werkt toch alleen met particulieren?
 7. Bedankt voor je uitleg. Ik kom er alleen niet uit. Is het zo goed: Factuur verstuurd 09-12-2013, direct betaald: 1000 excl Bank 1210 Aan overlopende passiva 1000 Aan btw 210 Op 01-01-2014: Overlopende passiva 1000 Aan omzet 1000 Factuur gestuurd 09-12-2013, op 02-01-2014 betaald, 1000 excl Debiteur 1210 Aan overlopende passiva 1210 Op 02-01-2014: Overlopende passiva 1210 Aan btw 210 Aan omzet 210 Bank 1210 Aan debiteuren 1210 Goed????? En graag wil ze weten of ze wel het kasstelsel mag gebruiken.
 8. Bedankt. En mijn vriendin? Dat is echt een voorschot op volgend jaar. Ze hanteer dus het kasstelsel als pianolerares maar stuurt wel facturen. Mag dit wel vraag ik me af. Wanneer er op 09-12-2013 een factuur wordt gestuurd over het 1e kwartaal 2014. Het wordt direct betaald. De btw is dan 4e kwartaal 2013. Omzet is 2014. Hoe moet dit ooit op een balans staan? De regel dat je vermogen niet mag groeien wanneer er geen omzet is gemaakt ken ik, maar de oplossing niet. En wat als de factuur in 2014 betaald wordt? Ingewikkelde zaken!!
 9. Ik snap het niet. In mijn geval mag ik omzet meenemen op het moment dat ik factureer, het realisatiemoment. Zij mag dit dus niet. Wanneer ik nu al weet dat ik werk ga doen in 2014, ik stuur nu een factuur dan mocht ik toch ook de omzet meenemen in 2013? Hoe verwerkt zij dit in de boekhouding dan? Ze factureert op 09-12-2013 de klant betaald meteen. De btw is dan 2013 en de omzet 2014. Dit is een lastige verwerking. We komen er niet uit. Kan iemand ons helpen Ook hoor ik graag mijn eerste vraag. Wellicht is het al uitgelegd maar snap ik het niet goed.
 10. Super, dan klopt mijn boeking. Hoe bedoel je beperkt weet vanaf hebt? Je moet als ondernemer toch weten in welk jaar je de inkomsten en uitgaven moet verantwoorden. Met al die beginselen wordt het wel wat duidelijker. En zoals de belastingdienst vrijdag aangaf is het vooral belangrijk dat ik me opstel als een goede koopman. En daar zijn die principes voor. Wat me echter nog niet duidelijk is of je ook van meerdere principes gebruik mag maken. Zo stuurt een vriendin van me altijd een voorschotfactuur van een kwartaal. Ze geeft pianoles en factureert nu al ( 2013) ove
 11. Wederom bedankt. De journaalpost van 01-01-2014 klopt niet in mijn boekhoudprogramma. Op 31-12-2013 heb ik dus gedaan Onderhanden werk ( klopt het dat dit ook kan als nog te factureren? Zo heet het in mijn programma) Aan omzet Is het niet dat ik op 01-01-2014 dit moet doen Debiteur Aan btw Aan onderhanden werk Bij betaling door debiteur Bank Aan debiteur Zo staat het ook in mijn boek. ( boekhouden voor dummies) Naast dit forum heb ik ook info via een andere site. Deze gaven aan dat je als ondernemer altijd je inkomsten en uitgaven moet kunnen verantw
 12. Het wordt steeds duidelijker, en ik hoop dat het kwartje is gevallen. Jij geeft aan; Jouw realisatiemoment is de periode waarover jij factureert. Het realisatiemoment, dat is toch het moment/ periode wanneer je de winst moet meenemen voor de aangifte inkomstenbelasting? Ik stuur een factuur over de maand januari op 01-01-2014. Dan is dat inkomen over de maand januari 2014. Ik stuur een factuur over december 2013 op 01-01-2014. Dat is dus inkomen over de maand december 2013. Hoe verwerk ik dit in de boekhouding van 2013? De btw geef ik aan ov
 13. Wat jij aangeeft snap ik niet. Ik snap wel dat ik de factuurdatum voor zowel de btw als omzet kan aanhouden. Het meerwerk moet ik wel op de datum van uitvoering meenemen voor de inkomstenbelasting Nu zeg jij dat wanneer ik in december factureer voor de maanden Jan t/m maart ik dit als omzet voor december kan zien. Ten eerste werk ik niet zo, per maand stuur ik een factuur over de desbetreffende maand. Ten tweede lijkt mij dit niet goed. Dit moet dan toch als omzet voor 2014 meegenomen worden. Wat bedoel je met minder werk? Dat ik een creditnota stuur?
 14. Hun heb er nog nooit over gehoord. Ik lees op de site dat je moet zeggen wanneer je de dienst heb gedaan. En dat doe ik niet, nog nooit gedaan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept