Jump to content

jeff83

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Bedankt voor jullie reacties. Ik had het inderdaad zelf niet goed gelezen op het formulier. Ik ga nu per direct mijn BTW weer factureren. De Belastingdienst zal dus een aangifteformulier gaan klaarzetten. Aangezien we pas vanaf het 2e kwartaal meededen aan de nieuwe KOR (te laat ingeschreven) en ik altijd 1x per jaar een jaarlijkse btw aangifte deed moet ik dus alleen aangifte doen over het volledige 1e kwartaal en het 4e kwartaal vanaf het moment wij de 20k zijn overschreden?
  2. Per 2e kwartaal 2020 doen wij mee met de nieuwe KOR. Wij hebben ons hiervoor aangemeld aangezien onze omzet de afgelopen jaren net onder de 20k valt. Nu gaat het dit jaar beter, eind 3e kwartaal kwamen we boven de grens van 20k. Nu lees ik overal dat ik vanaf dit moment weer BTW moet gaan factureren en mijzelf moet afmelden voor de KOR, op zich duidelijk. Echter wat mij niet helemaal duidelijk is, de afmelding gaat in 4 weken na meldingsdatum. Dit zal dus begin November 2020 zijn. Zal de eerstvolgende aangifte omzetbelasting dan over 4e kwartaal 2020 zijn of pas vanaf 1e kwartaal 2021? Per wa
  3. Beste forumleden, Ik ben sinds januari actief als parttime ondernemer in de ICT sector. Aangezien ik dit eerste jaar waarschijnlijk geen winst ga maken i.v.m. hoge opstartkosten zoals aanschaf computers, reclamedrukwerk etc etc.. vroeg ik mezelf af of ik het negatieve resultaat zo kan verrekenen met mijn andere inkomsten in box1 zoals loon. Ik heb hier namelijk al verschillende verhalen over gehoord, de een zegt van wel en de ander weer niet. Graag uitsluitsel. Ik ben voor de belastingdienst niet aangemerkt als Ondernemer voor de inkomstenbelasting. Wel voor de omzetbelasting.
  4. Erik, Bedankt voor je antwoord. Het is me allemaal behoorlijk duidelijk nu. Wel heb ik nog een vraagje. Het is dus interessant als ik mezelf nu nog inschrijf bij de kvk, ivm de laptop btw en de opnieuw ingevoerde inschrijf kosten kvk per 2014. Hoe zit het dan met mijn IB over 2013, geef ik deze gewoon als particulier op? Of moet ik een zakelijke aangifte doen omdat ik in 2013 2 weken een onderneming heb gehad? Ik zelf denk gewoon particuliere aangifte met eventueel "inkomsten uit overige werkzaamheden" (betreffende de onderneming als ik nog wat omzet in 2013) Graag een bevesti
  5. Beste forumleden Na jarenlange hobby in de computerbusiness, zowel reparaties, installaties en aanleggen netwerk infrastructuur wil ik per 1jan. beginnen als zelfstandige. Dit in de vorm van een eenmanszaak (in eigen privewoning). Kernactiviteit zal computerhulp aan huis zijn, daarnaast ook webdesign en verkoop computers en onderdelen. Aangezien ik mijn huidige vaste baan wil aanhouden heb ik een aantal vragen over het urencriterium wat benodigd is voor de ondernemerskorting en starterskorting. In mijn huidige baan werk ik 33,6uur per week als procesoperator in ploegendienst.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept