Jump to content

Bedrijfscounsellor

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  ik zou kunnen begeleiden bij hun hulpvraag met een psychisch en/of psychosociaal karakter. Een bedrijf zou bijvoorbeeld zijn werknemer(s) bij mij kunnen aanmelden voor een persoonlijk begeleidingstraject waardoor de persoon in kwestie geholpen wordt, maar hierdoor indirect ook de (bedrijfs)omgeving.

  Daarnaast sta ik open voor eventuele vormen van samenwerking waarbij er bijvoorbeeld aanvullende diensten kunnen worden verstrekt waardoor de klant een groter pakket aan diensten binnen zijn/haar bereik kan weten te verkrijgen. Ik denk dan voornamelijk aan diensten binnen de gebieden Gezondheid, Welzijn en Ontwikkeling.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is naar mijn mening kansen zien, de durf om processen in gang te zetten en het aanwenden van de creativiteit.
  Het draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is een must binnen het kader van doorontwikkeling van techniek, industrie en economie.
 1. Wanneer je als ondernemer een aanvraag doet voor een BBZ regeling, kun je deze lening/uitkering dan alleen ontvangen wanneer je een VAR wuo hebt of kun je deze ook ontvangen bij een VAR row? Er is een kans dat de belastingdienst mijn werkzaamheden en inkomsten zal gaan herzien waardoor ik niet meer als ondernemer wordt aangemerkt voor de IB maar wel voor de betaling van BTW. (VAR wuo kan dan VAR row worden) Ik vraag mij af of de BBZ regeling dan nog kan worden toegepast of moet ik dit los zien van elkaar?
 2. Fijn, nu begrijp ik wel wat er bedoeld wordt, bedankt voor de toelichting!
 3. Dank je wel voor het antwoord Peter, maar ik snap er eerlijk gezegd helemaal niets van ??? Ten laste van de winst en komt in het resultaat? Sorry, maar ik ben niet fiscaal onderlegd en dit is echt hocus pocus voor mij.
 4. Hallo, Ik heb voor mijn eenmanszaak een privé auto die ik wil gaan gebruiken voor zakelijke kilometers. Ik heb gelezen dat de km vergoeding 0,19 cent p/km is. Maar hoe wordt dit verrekend? Ik wil dit graag weten zodat ik kan inschatten of het voor mij zinvol is relatief veel kilometers te maken voor een opdracht. Als ik bijvoorbeeld op één dag 200 kilometers heb verreden, hoe verhoudt zich dat dan tot wat ik er netto van terug kan vorderen via de belastingdienst? Is dat simpelweg het aantal kilometers x 0,19 cent of moet ik daar een andere formule op toepassen? Alvast bedankt voor de antwoorden!
 5. Dat wist ik inderdaad nog niet. Bedankt dan ook voor deze aanvullende tip. Hoewel ik niet verwacht dat het percentage aan zakelijk verkeer hoog zal zijn is iedere Euro er één en ik zal vanaf nu dan ook de btw bonnen gaan bewaren. Hartelijk dank! Groet, Richard.
 6. Dank jullie wel voor de antwoorden. Roel, door jouw uitleg weet ik nu precies hoe ik hier tegenaan moet kijken en wat ik er dus verder mee kan doen qua belastingaangifte/aftrek. Hartelijk bedankt dan ook voor de duidelijke uitleg, dat stel ik zeer op prijs!
 7. Als ik met mijn privé auto zakelijke kilometers maak, zijn deze dan altijd aftrekbaar of is de rit naar en van een opdracht (als ZZP'er) dan te zien als woon-werk verkeer door de bealstingdienst?
 8. Het was zeker niet de bedoeling om reclame te maken. Ik heb de handtekening dan ook meteen aangepast om zodoende de regels te respecteren (welke mij dus niet geheel duidelijk waren) en misverstanden te voorkomen. Excuses aanvaard!
 9. Dank je wel voor jullie snelle reacties! Het antwoord is duidelijk :)
 10. Goedemorgen, Even de volgende vraag; Als ik in mijn privé auto een rit maak naar een (intervisie)bijeenkomst van mijn beroepsvereniging, zijn deze kilometers dan aftrekbaar? Ik vind het persoonlijk lastig om in te schatten of dit zakelijke kilometers zijn. Misschien niet direct, maar zeker wel indirect. Op de website van de belastingdienst zie ik alleen de omschrijving 'zakelijke' kilometers staan. Dat vind ik zelf nogal een breed en rekbaar begrip. Wellicht is er iemand van jullie die hierin meer duidelijkheid kan verschaffen? Bij voorbaat dank hiervoor!
 11. Hallo mede-ondernemers, Mijn naam is Richard Scheurwater-Donker, 39 jaar, woonachtig in Dordrecht. In 2013 ben ik als ondernemer gestart en hoewel ik al een aantal keren een blik op dit forum had geworpen vond ik het nu dan maar eens tijd worden om mijzelf ook bij deze groep aan te sluiten. Mijn onderneming "Orde op de zaak" is gericht op psychische en psychosociale hulpverlening aan (met name) werknemers binnen bedrijven. Psychosociale problemen zijn er in vele vormen en gradaties. Denk maar eens aan; stress, werkdruk, conflicten, motivatieproblemen, communicatieproblemen, angst en onzekerheid. Ook privé omstandigheden kunnen zogen voor problemen op de werkvloer; relationele problemen, verlies en rouw, financiële problemen, piekeren en onrust zijn daar wat voorbeelden van. Uiteindelijk kunnen psychosociale problemen voor veel schade zorgen, voor zowel de persoon in kwestie als voor de betrokkenen, maar ook materieel en financieel vlak. Bedrijven zullen, ook ingegeven door de erkenning en het recent geformuleerde plan van aanpak door de overheid, steeds meer deze groeiende problematiek gaan erkennen. In mijn rol als bedrijfscounsellor kan ik bijdragen aan het bevorderen van persoonlijk welzijn, collegialiteit, sfeer en bedrijfsprocessen. Dit werkt motivatie-,inspiratie- en prestatieverhogend waar iedere betrokkene bij gebaat is, maar ook het bedrijfsresultaat. Denk maar eens aan de kosten van langdurig ziekteverzuim (burnout), conflicten op de werkvloer, gebrekkige onderlinge communicatie en begrip en gedemotiveerd personeel. Met bedrijfscounselling worden tal van menselijke maar ook zakelijke processen gunstig beïnvloedt en worden de kosten die voortkomen uit psychische en psychosociale problemen tot een minimum beperkt. Ik hoop hier op het forum inspiratie te vinden, antwoorden op mijn vragen en op een prettige wijze nieuwe connecties te maken. Natuurlijk wil ik ook graag mijn collega-ondernemers voorzien van kennis wanneer deze ingezet kan worden bij de beantwoording van bepaalde vragen. Iedereen heeft zijn eigen vakkennis en feeling voor bepaalde zaken en zo kunnen wij elkaar mooi aanvullen (denk ik en hoop ik) ! Hartelijke groet! Richard Scheurwater-Donker.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept