Jump to content

olliebollie

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Ik heb een landcruiser op grijs kenteken gekocht. Deze is van 2002 een joungtimer. Nu is hij vanaf de aankoop voorzien van 2 doorzichtige platen Scheidingswandje van 30 cm en verhoogd dak. de eerste eigenaar heeft er nooit andere ruiten erin gezet. Ik vroeg mij nu dus af ben ik verplicht om een ruit te blinderen? of had hij de auto net voordat de ruiten geblindeerd moesten worden voordat er één ruit doorzichtig mocht zijn.
 2. Update Inmiddels heb ik een halfjaar geleden een procedure gestart om hem uit de zaak te zetten. met hulp van een advocaat. Hij is intussen 2 keer zijn rijbewijs kwijt geraakt en hebt doordat hij verantwoordelijk voor het vervoer was mij daar niet in gekend en mensen zwart zijn werk laten doen. Met veel heen en weer schrijven heeft hij uiteindelijk eieren voor zijn geld gekozen en per 30 november gaat hij weg. Natuurlijk met een uitkoopsom.
 3. Dat is moeilijk, een groot deel zit in de voorraden. Hij zal nooit een exit accepteren en zeker niets tekenen
 4. dat houdt mij op de been. Hij wil mij uitkopen, maar kan dit niet betalen heeft geen geld en kan iet sparen.
 5. ik doe de hele administratie inkoop prijzen maken organisatie, kortom ik ben het bedrijfcompagnon zit op de wagen en probeert klanten te werven. volgens de overeenkomst bestaan mijn werkzaamheden uit wat ik nu doe en zijn werkzaamheden uit het bezorgen van de producten en klanten zoeken. Mijn werk wordt gedaan met hulp van derden die ik zelf van mijn deel betaal. Hij wil zich niet laten uitkopen, Ik weet dat als hij de zaak doorzet hij binnen de kotste keren naar de knoppen gaat.
 6. De motor op de zaak heb ik zelf betaald dus van mijn eigen aandeel, komt voor mijn rekening. Dus daar heeft hij niets mee te maken. Ik krijg 75 % zeker, maar heb een eigen vermogen van 80.000 en hij 15000. van die 75% betaal ik zelf personeel dat mijn werk overneemt. ook dat komt niet voor zijn rekening. daardoor blijft er voor mij dus minder over. daar kies ik voor. Hij spaart niets maar heeft ook een auto van de zaak op zijn naam. Het wederzijds respect is er niet. Geld heeft hij niet om zich verder in te kopen, hij maakt alles op en heeft een gat in zijn hand. Hij is niet een persoon om een bedrijf te besturen. bezit niet de vaardigheden. Ik zoek dus echt een manier om van hem af te komen, we hebben een vof contract met een concurrentie beding voor hem, want alles is mijn idee.
 7. klopt wat je zegt, dat doe ik ook nu mijn werk wordt gedaan door hulptroepen die ik zelf betaal, hij is jaloers dat ik nu niet veel meer doe fysiek.
 8. mijn bezigheden voor de zaak houd me nu wel op de been
 9. ja idd een mediater en hij beloofde beterschap., maar niets daarvan
 10. Ik heb problemen met mijn compagnon. Ik ben 35 jaar eigenaar van een croissanterie en leverde aan de horeca, inmiddels een groot netwerk opgebouwd. 8 jaar geleden ben ik met de bakkerij gestopt en een groothandel begonnen in bakeoff. dit bedrijf groeide zo dat ik personeel nodig had. nu wilde ik niet meer met personeel werken dus heb ik iemand die ik kon als vennoot aangenomen Hij heeft zich ingekocht met 25%. toen met 30000 euro we hebben een vof contract waarin staat dat hij zich verder kan inkopen. Wij hebben de taken verdeeld dat hij het transport doet en klanten zoekt. Mijn werk is producten zoeken en de hele financiele administratie. Wij hebben gezamelijk 1 personeelslid die op woensdag en vrijdag met vervoer helpt. Nu wordt deze hulp te pas en te onpas opgeroepen om te helpen, zodat mijn compagnon vroeg thuis kan zijn.deze kosten komen voor de gezamelijke rekening, dus voor 75% voor mij. Ook gaat hij golven en schakelt ook de hulp in. Hij heeft meerdere keren gezegd dat hij wel weg wil voor 100.000 euro. tja hij heeft zich voor 30000 ingekocht. dus dat doe ik niet. afgelopen 2 1/2 jaar ben ik erg ziek , in deze periode heeft hij niets extra's op zich genomen. totaal geen emphatie voor mijn situatie. als ik ziek was door de chemo vroeg ik hem of hij de bestellingen wilde invoeren, wat 1 uur werk is, dat wilde hij en antwoordde dan laat ik de chauffeur morgen we;l rijden. Een reden om een dag niet te werken. Ik heb hem toen gezegd dat dat niet gaat gebeuren en ben zelf met de bestellingen zo ziek als ik was aan het werk gegaan. Op het ogenblik ben ik door kanker niet meer in staat mijn werk voor de 100% uit te voeren, daarom heb ik de administratie uit handen gegeven en hulptroepen ingeschakeld zodat mijn compagnon niet belast wordt met mijn ziekte. Al deze kosten neem ik voor mijn eigen rekening, worden dus belast op mijn eigen winstaandeel. En is zo geëscaleerd dat ik hem niet meer wens te spreken. en de nodige mededelingen gaam per sms. Ik kan deze stress niet meer aan, temeer ik me op mijn ziekte wil concentreren en kan dit er niet bij hebben.Nu wil hij zich na 7 jaar ineens inkopen. kan dat zomaar als hij al 7 jaar niets heeft gestort? wat moet ik doen. Ik moet van hem af
 11. Ik heb een motor van de zaak, deze heb ik door ziekte niet kunnen gebruiken en na 2 jaar verkocht. nieuwwaarde 17950 incl 21% btw. en bpm Na 2 jaar dus verkocht voor 12500 Incl btw,en natuurlijk de bpm erbuiten gelaten. nu heb ik een andere motor aangeschaft, deze was 17200 incl bpm en btw. Om niet teveel geld iut de zaak te halen heb ik deze motoren van privegeld betaald, dus een privestorting in de zaak gedaan en toen de motor gekocht. Ik heb een vof, bestaande uit 2 vennoten. kan de afschrijving van de motor op conto van 1 vennoot gebeuren of moet het van de totale vof ten laste komen. dit omdat ik de motor zelf prive heb betaald en dan ook het afschrijvings voordeel er van wil hebben.
 12. Die croissanterie heb ik niet,meer dus mijn inkomen komt uit de groothandel en bij verkoop van mijn aandeel blijft er te weinig geld over om van te leven, ik ben nu 60 jaar
 13. Ik heb problemen met mijn compagnon. Ik ben 35 jaar eigenaar van een croissanterie en leverde aan de horeca, inmiddels een groot netwerk opgebouwd. 5 jaar geleden ben ik met de bakkerij gestopt en een groothandel begonnen in bakeoff. dit bedrijf groeide zo dat ik personeel nodig had. nu wilde ik niet meer met persoineel werken dus heb ik iemqnd die ik kon als vennoot aangenomen Hij heeft zich ingekocht met 25%. Dit was een grote fout, na een jaar begonnen er spanningen te ontstaan.Zijn taak is om klanten te werven en om de bestellingen rond te brengen. In de 5 jaar heeft hij slechts 20% aan omzet gegenereerd met klanten die hij heeft aangebracht, en dat zijn alleen klanten in zijn woonplaats zandvoort. Wij hebben ook een chauffeur aow er afgelopen jaar ben ik erg ziek geweest, in deze periode heeft hij niets extra's op zich genomen. totaal geen emphatie voor mijn situatie. als ik ziek was door de chemo vroeg ik hem of hij de bestellingen wilde invoeren, wat 1 uur werk is, dat wilde hij en antwoorde dan laat ik de chauffeur morgen we;l rijden. Een reden om een dag niet te werken. Ik heb hem toen gezegd dat dat niet gaat gebeuren en ben zelf met de bestellingen zo ziek als ik was aan het werk gegaan. Hij is lui, praat met klanten over zakelijke problemen die we onderling hebben. neemt vrij te pas en te onpas dan regelt hij een chauffeur om de bestellingen rond te brengen. die dan uit de vof betaald word. de afspraak was dat op vrijdag hij de hele dag beschikbaar moet zijn. maar word regelmatig gebeld dat hij op de golfbaan staat en als er iets is dan moet ik de chauffeur maar bellen. en zo zijn er legio meer problemen. Ik heb hem al duidelijk gemaakt dat hij zich niet verder kan inkopen omdat hij geen odernemersmentaliteit heeft en omdat ik niet meer met hem verder wil, wij hebben een vof contract met concurrentiebeding Ik moet van hem af, praten met hem wilen kan ik niet., help help
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept