Jump to content

fabian-b

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. @Sabra Je hebt zeker een punt. Maar aangezien pannenkoeken toch nog wel wat tijd in beslag neemt om te maken (zeker voor een heel gezin) dan willen mensen misschien toch liever pannenkoeken dan weer wat halen bij de snackbar. Ik denk dat pannenkoeken over het algemeen als iets gezonder wordt beschouwd door de consumenten. Ook zijn het opwarm-pannenkoeken waar u het over heeft, ik zelf vind dat maar plastic lapjes en niet te vergelijken met een echt versgebakken pannenkoek. Zoals ik al wel aangaf kunnen we ze ook koud bezorgen, voor ons makkelijker en een redelijk groot deel van de consumenten vindt ze koud net zo lekker. @kok 2013 Bedankt voor je reactie als eerst en dat je al jouw problemen deelt! Ik heb ondertussen inderdaad maar een email naar mijn gemeente gestuurd. Krijg volgende week antwoord, kreeg ik terug. We wonen niet in een huurhuis dus problemen met een huurcontract heb ik dan niet, lijkt mij. Voor het voedsel vervoeren moet ik inderdaad wel wat hebben eigenlijk. Een soort voedselbox lijkt mij een prima idee, ik zal eens kijken wat er voor betaalbaars te halen is. Om aan klanten te komen had ik al een paar ideetjes, sowieso natuurlijk mond op mond (al gaat dat eigenlijk vanzelf), maar ook flyers uitdelen of in de brievenbussen doen. Het geld accepteren moet ik me ook nog verder in verdiepen. Waarschijnlijk gaat dit dan via de website. Kunt u me ook vertellen waarom cash problemen zou kunnen geven? De prijs wordt inderdaad ook nog een puntje die we even moeten berekenen, al proberen we die zo laag mogelijk te houden. Al willen we natuurlijk nog wel een beetje winst hebben. Concurrentie is zeker waar. Mocht er toch te weinig animo voor zijn dan kunnen we gewoon stoppen. We hebben geen dure uitgaven die we terug hoeven te verdienen (behalve de eventuele voedselbox). Onszelf verhuren op feestjes en andere gelegenheden zou altijd nog kunnen komen natuurlijk. Al hebben we nou eenmaal nog niet de benodigde spullen hiervoor. Toch een leuk idee! Bedankt! @Grenziooz Dat is ook zeker waar, gewoon lekker beginnen leer je vaak wel het meest van. Het enige wat ik het liefst wel wil voorkomen zijn eventuele boetes als iets niet mag, dat wil ik graag voorkomen. Vandaar onder andere ook dit topic zodat we niet voor grote verassingen komen te staan.
  2. Ik had dat topic inderdaad al doorgelezen. Alleen word ik er niet heel veel wijzer van. Om even je vragen te beantwoorden: - Het wordt inderdaad meer een 'heitje voor een karweitje' dan een professionele business. We gaan het tenslotte ook vanuit huis doen. Mocht het nou zó goed lopen, dan zien we wel weer verder. - Ik denk wel dat er animo voor is ja. Dat klopt, iedereen kan ze in principe bakken. Maar dan heb je er wel tijd voor nodig, net zoals bij patat frituren. - buiten de inkoop van ingredienten hebben we weinig kosten, los van de benzine (auto). Ik heb al uitgerekend dat de kosten van benzine mee valt aangezien het kleine ritjes zijn. Tenzij ik iets over het hoofd zie (daarvoor ben ik hier onder andere). - Ik ben er nog niet over uit of we ze warm gaan bezorgen. Aangezien mensen pannenkoeken ook koud prima vinden te eten zou dit een stuk makkelijker zijn. - Over de webwinkel maak ik me nog het minst druk. Ik doe een creatieve opleiding en heb al een aantal websites en apps gemaakt en gepromoot. Het bestellen op de website moet ook goedkomen. Het enige waar ik me in moet verdiepen hoe het betalen via iDeal gaat etc. - Alleen onze eigen plaats hebben we op het oog, dus korte ritjes (weinig benzine). - Dat zou niet echt een ramp zijn. We kunnen in principe bezorgen wanneer het ons uit komt (lees dit niet verkeerd, ik bedoel hiermee dat we niet echte dag 'open' hoeven te zijn). We hoeven ook niet elke week minimaal zoveel omzet te hebben aangezien we geen kosten hebben als we niet open zijn. We willen in principe per week bekijken wanneer we kunnen bezorgen, we zijn tenslotte ook maar studenten en geen volledig bezorg restaurant. Bedankt nog voor je reactie! :)
  3. Beste forum leden, ik ben al een tijdje op zoek naar een bijbaan en kwam op het idee om pannenkoeken te gaan rondbezorgen (tsja je moet creatief zijn als je nog wat wilt verdienen). Nu wil ik dit samen met een vriend gaan doen. We zijn beiden 19 jaar, student en thuiswonend. We kunnen beiden bakken en rondbezorgen. In hoeverre zou dit mogen? Heb je een vergunning nodig? Als iemand hier iets meer duidelijkheid over zou kunnen geven ben ik een blij persoon. Met vriendelijke groet, Fabian.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept