Beste allemaal,
Ik hoop dat iemand mij misschien kan helpen, ik heb al in het forum gezocht maar geen bruikbare informatie kunnen vinden. Ik ben meer een 'lezer' van het forum maar nu toch voor het eerst ook een vraag van mij en dus een account aangemaakt.
Dit voorjaar open ik samen met een vriend van mij een koffiezaak, de vergunningen ed zijn rond en momenteel laten wij aannemers komen voor offertes ivm de verbouwing. Nu lopen wij aan tegen de brandveiligheid, in het pand is momenteel een systeemplafond. Daarboven bevind zich een oud gipsplafond, en daarboven het oude (originele) plafond. Wij willen beide verlaagde plafonds verwijderen en het bestaande plafond spuiten (dit geeft een ''industriële'' look).
Hoe zit het echter met de brandveiligheid, de aannemers weten het niet, evenals de brandweer en de gemeente aangezien dit soort horeca valt onder daghoreca (winkeltijden). Zijn wij verplicht om een brandwerend plafond aan te brengen, of is dit niet nodig. Wij zijn bij een aantal horecazaken langsgeweest met de vraag hoe zij dit gedaan hebben. De 1 heeft het wel, de ander niet. Kortom wij zien door de bomen het bos niet meer.
Heeft iemand hier ervaring mee? Belangrijk te vermelden is dat er niet gekookt gaat worden oid, er rookmelders geplaatst gaan worden, brandblussers, nooduitgang bewijzering enz.Dit alles volgens de checklist brandveiligheid van de provincie Utrecht (waar opnieuw niks word vermeld over brandwerende plafonds ed)
Wij hopen dat iemand hier ons meer informatie kan verschaffen.
Met vriendelijke groet,
Tim
[titel aangepast - mod]