Jump to content

krisd

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik zit met een paar bedrijven, de Nederlandse hebben allemaal een normaal boekjaar tm 3112. De deelneming Amerika en Mexico hebben een boekjaar tm 3103. Dit is wat lastig om de cijfers van de holding te maken. Is het verplicht om een gelijk boekjaar te hebben of moeten de dochters maar 2 keer cijfers maken namelijk 3103 en 3112 zodat ik het resultaat kan verwerken en de r/c kan controleren. Bij voorbaat dank voor de hulp
 2. Kan iemand mij vertellen welk opgeofferd bedrag ik voor een deelneming dien op te geven. In jaar x is een maatschap omgezet in een BV en daarbij kwam gestort vermogen en agio. Aandeel 33% Paar jaar later nog eens extra aandelen gekocht, daarna nog eens aandelen waardoor aandeel nu 79% is. Pak ik voor het opgeofferd vermogen 79% van de huidige gestort kapitaal en agio of 79% van gestort kapitaal plus agio in jaar x. Of geef ik 33% aan van vermogen en agio jaar x plus de betalingen van de twee extra aandelenkopen aan.
 3. Ik weet dat er wat dingen zijn veranderd m.b.t. hypotheekleningen eigen BV. Nu heb ik al enkele jaren een hypotheek tegen 0% rente in de BV. Dit jaar heb ik deze ook wat verhoogd. Nu heb je de nieuwe regel dat bij nieuwe hypotheken in de BV deze niet aftrekbaar is als je deze niet aan de fiscus doorgeeft. Gezien het feit dat het een bestaande lening is hoef ik deze m.i. niet aan te geven. Het is me alleen niet duidelijk of ik het nog steeds tegen 0% rente mag verstrekken of dat ik nu een marktconforme rente moet rekenen. Voor de kwijtschelding eigenwoningforfait moet ik sowieso een fictief marktrente nemen omdat ik anders onterecht de kwijtschelding krijg.
 4. Indien ik al 3 BV's heb en ik richt een nieuwe op. Klopt het dat ik niet verplicht ben managementfee te berekenen, ten ik daar fiscaal voordeel uit haal?
 5. Fiscale economie. Boekhoudkundig gezien zou je dus de activakant een balanstelling 0 moeten krijgen. En in dit geval de r/c Met Holding afboeken op het resultaat. Je zou denken dat dit resultaat tot de deelnemingsvrijstelling behoort maar hoe verwerk je dat in de praktijk?
 6. Ik vroeg me af of iemand mij kan helpen bij de volgende casus. BV dochter staakt per december. Activa staat nog een r/c vordering Moeder ad € 1.200 en overige vordering ad € 20. Bij de passiva staat nog een vermogen van 1.220. Bij BV moeder staat er dus nog een waarde deelneming dochter ad € 1.220 en schuld r/c dochter 1.200. Gezien het feit dat de dochter is opgeheven per december heeft de deelneming geen waarde meer en is de schuld r/c dochter ook niet meer inbaar. Hoe verwerk ik dit dan juist? Indien ik het af zou boeken dan zou het ten laste van resultaat komen en dat lijkt me niet juist.
 7. Bedankt. Dat lijkt alleen meer op een winstprognose. Waarin verschilt dit dan van een rentabiliteitsprognose?
 8. Voor een financieringsaanvraag bij de bank. Het gaat om een BV en handelsagent import/export branche.
 9. Ik kan deze gewoon helemaal nergens vinden op internet, ook niet bij de RB, NVAA of waar dan ook. Kan iemand mij hier aan helpen?
 10. Bedankt Johan. Het is niet in de statuten of ergens anders vastgelegd maar alleen bij de berekening van het nieuwe ak bij het verzoek geruisloze overgang en de daarbij behorende vaststelling verkrijgingsprijs door belastingdienst.. Bij de oprichting van de BV was deze nog niet geruisloos omgezet vandaar dat er een gestort ak stond van € 1.500. De splitsing dien ik dus zelf te maken tussen gestort en de rest agio. Ik dacht ook nog dat de rest misschien een andere reserve zou worden, of eventueel bij het nominaal vermogen. Of dat het een uitgestelde fiscale claim is.
 11. Gegroet forumleden. Ik heb een vraag waar ik zelf niet uit kom. Het gaat om mijn eenmanszaak die ruisend is omgezet in een BV. Daaruit kwam een nieuwe beginbalans en een vastgestelde verkrijgingsprijs van € 88.000. Het geplaatst en gestort ak is volgens akte oprichting en kvk uittreksel € 1.500. Nu is mijn vraag hoe ik het kapitaal in dien te boeken als beginbalans. Is het gewoon nominaal geplaats 1.500 en de overige € 86.500 is agio? Of is alles nu soms gestort kapitaal? Ik zou graag willen weten wat voor aandelenkapitaal het nu is en waarom? Warme groet, Kris
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept