Jump to content

Edwin_85

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • First name
  Edwin

Company info

 • Location
  Amstelveen
 1. Mijn plan is aan de burgermeester voorgelegd en ik ben uitgenodigd voor een gesprek. Moet ik dit gelijk al positief zien of niet te hard van stapel lopen? Wat kan ik verwachten in zo een gesprek en heeft iemand nog tips voor mij ?
 2. Ja maar het punt is dat ik niet vanuit Amsterdam wil gaan verhuren maar vanuit een andere gemeente met de optie om naar Amsterdam te varen. Ik heb geen idee of je Amsterdam mag binnenvaren zonder vergunning. Wij zijn met onze eigen boot jaren lang naar Amsterdam gevaren en we hebben nooit wat gehoord van de waterpolite. Voor het aanmeren van boten als particulier heb je wel een vergunning nodig geloof ik.
 3. Bedankt voor het meedenken :) Ik ben gelukkig niet alleen afhankelijk van de wateren in Amsterdam. Wij hebben prachtig vaarwater waar je diverse kanten op kan met de boot. Ik verwacht dat Waternet mij wat meer duidelijkheid kan geven over de spelregels voor het varen in Amsterdam zonder schipper.
 4. Ik ben momenteel op onderzoek uit welke regels daar aan vasthangen bij Waternet. Maar ik verhuur de boten niet vanuit Amsterdam zelf dus ik weet niet of dat problemen gaat opleveren.
 5. Kleine update. Ik heb mijn ondernemingsplan naar de gemeente verstuurd en deze zal over 2 weken in behandeling worden genomen. Ik hoop dat de gemeente kan meedenken voor een goede plek om mijn bedrijf te exploiteren omdat dat wel een belangrijk punt is voor het verhuren van boten en sloepen. Zodra de gemeente akkoord geeft wil ik gaan praten met de bank of andere mogelijke investeerders om de benodigde inkopen en bedrijfskosten te financieeren. Ik vraag me ook af of ik subsidie kan krijgen als ik me ga richten op het verhuren van elektrische boten en sloepen om zo groen mogelijke bedrijfsvoering te voeren. Het nadeel is dat elektrische sloepen in de aanschaf dubbel zo hoog zijn als die van motorboten en motorsloepen maar ik denk dat elektrisch varen wel de toekomst is. Ik heb gekeken op de verschillende websites van de overheid maar het is me niet helemaal duidelijk. Nu zit ik met de vraag bij wie ik het beste een haalbaarheidsonderzoek kan laten uitvoeren omdat ik zelf met de cijfers in een liquiditeitsbegroting niet zeker van me zaak ben in verband met de onzekere markt waar ik me in ga bewegen. Ik heb een email verstuurd naar ondernemersklankbord en naar het IMK en ik hoop dat ze beide voor goede adviezen kunnen zorgen. Mochten er hier op het forum vrijwilligers zijn dan zou ik dat uiteraard ook zeer op prijs stellen ;) .
 6. Beste Mikky, Bedankt voor je adviesen. De bijproducten zullen in samengestelde pakketen worden aangeboden tijdens het boeken van de boten. Ik heb een e-mail verstuurd naar onze gemeente met mijn idee en die willen pas verder met mij praten nadat ik een goed plan heb gemaakt, er zit al een bootverhuur bedrijf in de gemeente maar die heeft maar 2 luxe boten in de vloot. De gemeente begon wel met vragen zoals, wil je steigers laten bouwen en eventuele horeca erbij etc. Ik weet dat de gemeente toerisme wilt stimuleren volgens een uitgewerkt plan voor de komende jaren en mijn onderneming past daar volgens mij wel in thuis. Ik ga ook de optie met schipper aanbieden omdat ik dat zelf ook ontzettend leuk zou vinden om te doen. Vooral toeristen weten de vaarwateren niet helemaal te vinden. Ik ga in gesprek met verschillende verzekeraars om mijn gehele vloot onder te brengen in 1 verzekering en dit uiteraard oplossen met de verhuurprijs en eigen risico's. Ik ben mij aan het orienteren op welke boten ik zou willen gaan verhuren maar in eerste instantie zou ik beginnen met 4 kleine sloepen met inboardmotors en stuurconsole's geschikt voor 6 personen + 2 aluminium boten met buitenboardmotor en 1 sloep voor 12 personen. Maar welke nou geschikt zijn voor langdurig plezier weet ik nog niet. Het voorbeeld wat je geeft is een heel mooi concept voor een grote stad als Amsterdam maar ik zit in een gemeente net buiten Amsterdam en wil graag ook direct contact met de klanten die in mijn boten willen varen, maar wie weet voor de toekomst. Inschatting aantal huurders blijft lastig ook met de statistieken van het CBS.
 7. Bedankt voor de reacties. De markt is zeer onvoorspelbaar door de weersomstandigheden. Ik heb zelfs bij het KNMI het weer opgevraagd van de afgelopen 30 jaar om enigzins een inzicht te krijgen. ;D Maar ook dat zegt niks over de komende jaren. Bijverkopen zoals zwemvesten,hengels,enz enz heb ik uiteraard ook in mijn plan meegenomen. Het plan is om in de wintermaanden oude boten te gaan opknappen voor de verkoop. Om de bezetting zo goed mogelijk te regelen heb ik een aantal ideeen zoals flyeren,social media,hotels,restaurants,mond op mond. Er rest mij nog een vraag over welke boten ik wil gaan verhuren.
 8. Bedankt voor je reactie, Ik blijf het erg lastig vinden om tot een verwachte gemiddelde omzet te komen. Ik heb het een en ander in excel berekend maar zelfs dan vind ik het moeilijk om een verwachte bezetting per maand in te vullen. Een volledig volgeboekte maand van maandag tot en met Zondag zit je op bijvoorbeeld xx.xxxEUR omzet. De pieken zijn natuurlijk Juli Augustus en in Dec,Jan vrijwel geen boekingen. Openingstijden 09:00 tot 22:00 Misschien moet ik een aantal simulaties erop los laten met weinig boekingen en extreem veel boekingen en daar het gemiddelde uit halen. Mocht dat niet lukken dan zal er een risico zitten bij het aanvragen van een investering en bij het uberhaupt slagen van de onderneming.
 9. Goedemiddag medeondernemers, Ik ben bezig met een ondernemingsplan om Boten,sloepen te gaan verhuren. Nu is dit nogal seizoensgebonden en natuurlijk hangt de omzet af van het aantal dagen met goed weer. Mijn vraag is hoe kom ik tot een gemiddelde omzet per jaar. Ik zal 3 type boten gaan verhuren 1: fluisterboten 4 stuks/ Prijs xx per uur of dag of dagdeel 2: licht metalen boten 2 stuks / prijs per uur of dag of dagdeel 3: polyester sloepen 2 stuks / prijs per uur of of dagdeel Bijverkopen zullen zijn onderanderen reddingsvesten,broodjes,drankjes etc. Markt: 13.000 inwoners directe omgeving en behoorlijk wat bedrijven. 1.000.000 inwoners indirecte omgeving (Amsterdam). Ik ben het gehele jaar door open van 08:00 tot 18:00uur Hoogseizoen is van April tot eind september. Welke formule kan ik hier op los laten of kan ik beter contact opnemen met concurrenten in andere gebieden in Nederland? In deze formule kunnen willekeurige cijfers worden verwerkt. [aanpassing: titel verduidelijkt]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept