Jump to content

Dalida83

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Het gaat hier voornamelijk om de kosten voor een catering bedrijf, dus de materialen, maar ook de inkoop voor mijn cateringen. Daarbij heb ik ook regelamtig bij cateringen, proef exemplaren gemaakt van mijn catering, waarbij ik de inkoop hiervan ook heb afgeschreven, omdat deze een zakelijk karakter hebben. Het is niet zo dat ik geen winst heb gemaakt, ik heb voornamelijk weinig winst gemaakt, maar wel veel uitgegeven aan de opzet van mijn bedrijf. Met de BTW val ik ook onder de kleine ondernemersregeling, maar wat heeft dit te maken met mijn aangifte inkomstenbelasting 2014?
 2. Bedankt voor je tips, als medecollega ;) Heb je zelf extra betaald, om bij Google bovenaan de lijst te komen?
 3. Wat een goede tips, dank je wel. Ik zal daar zeker mee aan de slag gaan. Super.
 4. Dag Wouter, Bedankt voor je antwoord, als dit het geval is, dan is het zelfs zo dat ik helemaal geen inkomstenbelasting hoef te betalen, want als ik alle kosten eraf trek heb ik zelfs verlies gemaakt. Het punt waar ik tegenaan loop is of dit wel reeel is voor de belastingdienst. Omdat ik door al de verhalen om me heen altijd het gevoel krijg dat je als ondernemer altijd inkomstenbelasting moet betalen, dus ook als je verlies maakt.
 5. Wellicht ten overvloede, maar investeringen zijn niet hetzelfde als kosten Het zijn in ieder geval kosten en in enkele gevallen investeringen, maar wel bijna allemaal onder een bedrag van €450;
 6. Dag allen, Ik heb een vraag over de inkomstenbelasting die je aan de fiscus moet betalen over het jaar 2014, ik had namelijk alvast even mijn overzicht bekeken over mijn winst en verlies rekening. Dit jaar heb ik mijn onderneming opgezet, waardoor ik veel geinvesteerd heb, dus veel kosten heb gemaakt, maar weinig omzet heb als je naar de verhoudingen kijkt. Even een simpel rekenvoorbeeld. 8000 verdiend, en kosten gemaakt van 7000,(dus winst van 1000) waar moet ik dan inkomstenbelasting over betalen? Over 8000; of 1000;? Ik kan geen gebruik maken van de zelfstandigenaftrek, omdat ik simpelweg niet zoveel uur aan mijn onderneming had besteed.
 7. Dag Mikky, Bedankt voor je uitgebreide advies, ik ga daar zeker mee aan de slag, ik moet alleen eerst even goed een plan bedenken hoe ik dit zo efficient mogelijk kan aanpakken. Groetjes,
 8. Dag Richard, Ten eerste mijn excuses voor mijn late reactie, maar ik heb je adviezen erg serieus genomen, en heb mij voor volgende week al aangemeld voor een netwerkontbijt, waar ook 50 andere mensen met verschillende bedrijven aanwezig zijn, ik zal hierbij dan een korte pitch moeten geven over mijn eigen bedrijf, en die tijd zal ik ook zeker benutten om duidelijk te maken op wie ik mijn richt, en waarin ik mijzelf onderscheid van andere ondernemers. Dus nogmaals, dank je wel!
 9. Dag Richard, Mijn doelgroep is heel breed, van bedrijven tot particulieren. Om even terug te komen op je snack, ik zou zelf graag langs willen gaan bij bedrijven met een proefsnack, maar heb vaak het gevoel dat je dan iemand al moet kennen om langs te komen met etenswaren. Het lijkt me namelijk ingewikkeld, om plots met een snack bij zomaar een bedrijf aan te bellen. Is er misschien een andere manier hoe ik dat subtieler kan aanpakken, zonder dat ik al een contactpersoon heb, in het bedrijf zelf?
 10. Dag allemaal, Ik ben sinds een half jaar een cateringbedrijf begonnen, middels heb ik al een website opgezet, actieve Facebook, en heb ik al succesvolle samenwerkingen gehad met bemiddelaars, om opdrachtgevers voor mijn catering te krijgen. Helaas is het vaak zo, met catering dat je wordt ingehuurd voor een feestje en/of dergelijke, dus weer een volgende opdrachtgever(s) moet krijgen, Kan iemand mij tips geven hoe ik aan nieuwe opdrachtgevers kan komen? Wat kan ik allemaal doen om mijn bedrijf meer onder de aandacht te brengen? Zijn er misschien andere cateraars die mij daarover advies kunnen geven? Ik hoor het graag
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept