Jump to content

KarelA

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Als er wat fouten in mijn bericht staan wil dat toch niet zeggen dat ik ook onduidelijk ben naar de adviseur toe. Maar goed. Ter verheldering Ik heb nu geen VOF, ik noemde dat per ongeluk zo. Het is nu een eenmanszaak nadat die voorgaande medevennoot uitgetreden is. Het moet dus weer een VOF gaan worden, wanneer de werknemer toetreedt. Ik zit nu dus in de eenmanszaak en er wordt nu gesproken over het opmaken van een VOF met deze werknemer en ikzelf als vennoten. Het gaat om het geld wat ik er in het verleden heb ingestopt, de bedoeling is dat dat terug komt uiteraard. Ik hoop dat hiermee mijn oorspronkelijke vraag dan beantwoord kan worden, na deze verheldering? Karel
 2. Hoi, Ik heb een vraagje. Ik heb een VOF met een slecht financieel verleden, waardoor er jaren lang in in geinvesteerd is door mij. Er is over de jaren enkele tonnen in gestopt en jarenlang verlies gedraaid. Dit was met de toenmalige partner die er nu uit is. Nu is het zo dat ik er met een nieuwe partner in zit, die nu nog in loondienst werkt. Ik heb hem aangeboden vanwege zijn goede inzet en de goede richting waar het bedrijf nu in gaat door dit nieuwe team om ook voor een bepaald percentage in de firma te treden. Nu is het zo dat hij zich heeft laten adviseren door een bekende van hem, die zegt dat dit voor hem gevaarlijk is, omdat als het bedrijf niet goed loopt en hij uit wil stappen hij opgescheept zou kunnen worden met een enorme schuld. Dit zou dan betrekking hebben op alle investeringen die ik in de tijd heb gedaan in het bedrijf. Volgens mij kan dit helemaal niet, omdat als je in een VOF geld stort, dat gewoon een storting is en nooit een schuld kan zijn. Dit is ook niet als zodanig ergens notarieel vastgelegd dat dit een lening is die terug betaald moet worden. En als dit dan toch de schijn heeft van een lening, kan je toch in een VOF contract aangeven wat we nu aan gaan dat dat geen schuld is van de firma zelf aan mij als persoon? Het doel is dat hij mee participeert zodat hij ook kan profiteren van een goed lopend bedrijf en niet alleen een salaris heeft, hij trekt tenslotte mede de kar. Dat kan je dan toch vastleggen in een VOF contract dat hij alleen mede aansprakelijk is voor eventuele nieuwe schulden die ontstaan en niet voor leningen/investeringen die door mij in het verleden zijn gedaan om de firma overeind te houden? Alvast hartelijk dank voor de respons! Karel
 3. Als dat na een jaar gebeurt, dan is er weinig meer over te zeggen lijkt mij. Gebeurt het 2 maanden daarna dan is dat wat anders.
 4. Maar ik zou het dan eerst omzetten in een BV, want dat waren we een half jaar geleden toch al van plan. Dan is hun bedoeling ook om echt met de BV vorm verder te gaan. Stel dat het dan na 1 jaar alsnog moet stoppen, hoe zit het dan? de eventuele schulden die zijn ontstaan na mijn uittreding zijn dan voor hen. Maar het huurcontract dan dus niet?
 5. Het lijkt erop dat mijn compagnon er nog mee door wil gaan, vanwege de vooruitzichen van het aantrekken van de economie. Ik zie er geen brood meer in, dus wij hebben een verschil van mening. Kan ik uit een VOF stappen eigenlijk, als mijn compagnon zo per se wil verder gaan? Ik wil niet meer en wil dus ook van de schulden last af en het huurcontract. Mijn compagnon kan dan zelf verder gaan en heeft ook meer kans van slagen omdat er een last wegvalt (mijn inkomen), er was toch al niet genoeg werk voor ons beiden meer. Karel
 6. Bedankt voor de reacties! In een noodgeval kan ik het inderdaad gaan onder verhuren. Als ik de complete inventaris laat staan dan kan het wellicht ook nog voor het bedrag wat het mij kost. Een alternatief is om het eerst om te zetten in een andere rechtsvorm misschien.
 7. Dus, even over de grootste post: Een huurcontract gaat dus gewoon door als de VOF wordt stopgezet?
 8. Hallo, Ik heb een vraagj. Wij hebben een huurcontract van 5 jaar en zitten daar nu ongeveer anderhalf jaar . Ik zie geen brood meer in de onderneming en ik wil ermee gaan stoppen. Ik heb dan natuurlijk geen zin in nog huur te betalen voor dat pand voor de komende 3,5 jaar. Ik wil het ook niet failliet laten gaan per se, ik zou namelijk gewoon alles af willen ronden. Maar dan ben je niet failliet en dan moet je dus in feite die 3,5 jaar door gaan betalen? Ook andere contracten die lopen zoals verzekering inboedel, cameratoezicht, inname chemisch afval etc. Moet ik het dan misschien toch failliet laten gaan? Wat is het verschil eigenlijk. Karel
 9. Dank voor je reactie. Mijn grote probleem heb ik er niet zo direkt neer gezet, maar dat is dus dat ik niet meer verder kan ondernemen terwijl ik dat toch graag doe. Vanwege wat ik schrijf, moet ik dus het tweede startup project staken. Dat is er dus mee aan het gebeuren: het stopt, want ik moet staken. Ik heb wellicht niet zo'n interessant track record, maar ik denk ook niet direkt aan een super startup, die zullen veel grotere investeerders en dito personen zoeken. Wat ik te bieden heb is geld en de mogelijkheid om mee te ondernemen. Part time vennoot zal zeker interessant zijn, maar ik moet het dan dus gaan zoeken in het startup circruit dan? Zijn daar ook platforms voor of mogelijkheden online voor? Zoveel mensen kom ik er niet in tegen hoor.
 10. Met crowdfunding krijg je volgens mij weinig terug. Dat is meer iets sociaal maatschappelijks toch? Je krijgt het product hoogstens toe gestuurd, of anders bij people funding ideeen 1 procent per jaar van het inkomen van de persoon voor een aantal jaar.
 11. Ik heb geen paar miljoen nee. Maar dat lijkt me ook niet dat je alleen dan mogelijkheden hebt..
 12. Beste lezers, Ik zit al een tijd met een groot probleem. Ik heb de afgelopen jaren 2 startups geprobeerd, de eerste is gewoon niet gelukt. Dat is niet erg, dat kan gebeuren, ik leerde van mijn fouten en ben weer met het volgende idee verder gegaan. Ik heb altijd veel ideeen gehad en vevolgens probeer ik er een van de grond te krijgen. Nu is het zo dat ik 2 kinderen gekregen heb en met mijn huidige baan, wat ik er altijd naast had is het gewoon niet meer te combineren. Mijn startup heeft er onder te leiden en ik overweeg het te stoppen. Er is namelijk geld voor nodig, wat ik kop zich kan financieren met mijn huidige goed betaalde baan, maar ook veel tijd en rust in mijn hoofd, wat momenteel niet meer gaat. De kinderen weg doen is op zich geen optie :) Nu zat ik vanavond op een helder moment eens te denken of ik het niet anders kan gaan doen. Mijn baan is mijn zekerheid en wil ik behouden. Ik hoopte toch altijd wel met een groot idee mijn financiele 'slag' te slaan, dat wil zeggen er goed van te kunnen leven en een flinke spaarcent weg te kunnen zetten. Belangrijker nog, het ondernemen vind ik gewoon erg leuk. Mijn baan is leuk, ik weet goed wat ik moet doen en mijn bedrijf heeft maar weinig van die mensen, dus het is voor mij een makkie en toch erg goed betaald. Ik mis alleen de uitdaging van het ondernemen als ik stop met mijn startup(s). DUS, nu vroeg ik mij af. Kan ik niet als investeerder aan de slag. Investeren in kleine bedrijven, een enkel persoon, met dezelfde financiele vooruitzichten (of iets minder) van een ondernemer die zijn idee start en daar goed in slaagt. Ik kan dan meedenken, financieren, inlezen, vergaderen en actief mee doen, maar de 50 urige werkweken kan ik gewoon niet gaan draaien. Resumerend: Maandelijks houd ik flink over en ik heb overdag prima de tijd om een aantal dingen te gaan doen, maar een complete startup lukt dus niet. Ik zoek wel een leuke uitdaging, die leuk is om je in vast te bijten en waar ook een aardige kans is dat je financieel leuk gaat overhouden. Ik zoek nu een mogelijkheid om toch te kunnen 'ondernemen' en te investeren in geld, maar niet/minder in tijd. Wat zijn mijn mogelijkheden? mijn skills zijn, ICT, ondernemen, business development/marketing, creatief en inventief. Ik dacht zelf aan een vorm van investeren : - in een persoon - aandelen handel - in een opstartend bedrijf - een samenwerking met een geld behoevend bedrijf In welke richting van deze dingen, of andere richtingen die ik hier niet bij heb staan, zou ik het het beste kunnen zoeken. Ik hoop dat jullie mij misschien een goed tip kunnen geven of wellicht kunnen helpen. Ik heb zo'n behoefte aan wat ondernemingspanning en baal enorm dat ik er zelf nu dus niet meer groot mee bezig kan zijn. Karel A.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept