Jump to content

nyez

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Goede tip. Misschien dan inderdaad het beste om even het naast me neer te leggen en er volgende week weer naar te kijken.
 2. Ook jij bedankt voor je reactie :) Zal contact opnemen met de gemeente.
 3. Even een update: Gesproken met de makelaar. Er mag een fitnesscentrum in. Mag de sleutel voor een weekend hebben. Dan wil ik er even doorheen met een aannemer, installateur en dakdekker. Kijken wat er allemaal moet gebeuren en tevens probeer ik een kostenoverzicht te maken van de verwachten in- en uitgaven zodat deze helder zijn. Alvast bedankt voor alle reacties.
 4. Alles leuk en aardig, maar je vader kan natuurlijk die 600k ook steken in iets wat wel rendement oplevert. Normaliter hou je bij je berekeningen dan ook rekening met het rendement op vermogen en bereken je aldus hoe lang het duurt voordat die 600k weer is terugverdiend. Klopt. 300k omzet in het jaar ga ik de kosten echt makkelijk van betalen. Voor de groepslessen huur ik een ZZP'er in. Ik kan zelf de hele dag daar rond lopen om mensen te begeleiden en adviseren. Bij 1000 leden komt er ongeveer op een avond zo'n 250 man binnen lopen. Dan komt de investering snel weer op je terug. Je moet je niet vergissen dat de meeste sportschooleigenaren schathemel rijk zijn. Nu doe ik het echt niet voor het geld. Het is ook mijn passie om met sport bezig te zijn.
 5. Bedankt voor je reactie. Verdient geen fluit, geen eigen inbreng - ruimte voor creativiteit en slechte reputatie.
 6. Ik probeer juist door deze scherpe prijs, genoeg faciliteiten en service een verschil te maken met huidige fitnesscentra's. Als de huidige sportscholen goedkoper waren geweest dan had ik nooit aan dit idee gedacht. Er doet zich nu gewoon een goede situatie voor in mijn ogen. Ik denk ook niet dat iemand anders voor deze prijs kan concurreren zonder ook met zo'n startkapitaal te beginnen (op uitzondering van een basic fit / fir for free, maar daar is het hier denk ik net wat te klein voor(stad)).
 7. Volgens cijfers uit 2012 is ongeveer 15% van de totale bevolking (ouder dan 4 jaar) lid van een fitnesscentrum. Extrapolerend: met een inwonersaantal van 22.000 inwoners kan je concluderen dat er ca. 3.300 personen (ouder dan 4 jaar) actief aan fitness zouden doen. Van deze 3300 personen is ca. 15% <16 jaar oud. Dus jouw doelgroep zou 2800 sporters binnen de gemeente zijn, die bij jouw 2 concurrenten sporten? Je geeft aan 1.000 abo's nodig te hebben om uit de kosten te komen, en er zijn 2 concurrenten. In het meest gunstige geval (12x20euro) 240 euro/jaar x 1.000 = 240.000 euro abo omzet, excl. food&beverage. De kosten zijn onbekend (huur, energie, personeel, inventaris, afschrijving, overige kosten) Ik zou nog wel even gaan nadenken en goed calculeren voordat je deze beslissing wilt doorzetten... Bedankt voor je reactie. Sorry ik ben misschien niet helemaal duidelijk geweest. Het pand wordt gewoon gekocht en hiervoor is geen financiering nodig. Mijn vaste kosten bedragen dan g/w/e/ systeem software, personeel en overige kosten. Ik weet dat er momenteel bij de ene sportschool 1300 leden zijn. De andere heeft ongeveer 600 leden. Beide vragen 48 euro per maand (dit hebben ze onderling afgesproken | dit weet ik want ik heb veel contact met de medewerkers daar). De sportschool van 600 leden staat op het puntje van faillissement (paar jaar terug compleet nieuw pand laten bouwen, inboedel, zwembad erbij... veel kosten en buiten de stad etc). Bij beide sportscholen zijn omlaag gegaan met honderden. Mensen rijden liever 15 km verder om daar bij een sportschool 29 euro te betalen (Klinkt raar, maar mensen voelen zich ook gewoon genaaid omdat ze op TV genoeg reclame zien voor goedkopere bedragen). Maar serieus, als ik 1000 leden te pakken krijg dan teken ik daar vandaag nog voor.
 8. Het kan natuurlijk nooit kwaad bij de gemeente langs te gaan en je verder te laten informeren. Als de gemeente akkoord gaat, kun je dit het beste op papier laten bevestigen. Dan komt nog een stukje veiligheid om de hoek kijken, luchtverversing, ontruimings- en brandmeldinstallatie, vluchtwegaanduiding en noodverlichting, minimale toezicht op sportende mensen. EHBO voorzieningen, opgeleid bedrijfshulpverlener. m.i. komt er nog wel wat meer bij kijken dan het huren van een pand alleen. In de plaats waar ik woon, Leiden, staat de sportscholen op een afstand van 500mtr. uit elkaar. Een gemeente zal het bevorderen van sport en tevens het bieden van werkgelegenheid alleen aanmoedigen. Bedankt voor je reactie. Ga volgende week langs bij de gemeente om te horen hoe en wat. Voor zover ik weet zit er al een vluchtwegplan, noodverlichting, airco en luchtverversing in. Ga hier bij de volgende bezichting even extra op letten! Nu is de gemeente waar ik woon niet zo groot volgens wikipedia een ~22.000 inwoners. Ik zal dan ook afhankelijk zijn van de klanten die nu bij de andere sportscholen zitten. EHBO en BHV heb ik niet dus hier ga ik zeker nog even extra naar kijken. Bedankt voor het meedenken!
 9. Goedemorgen, Allereerst ook jij bedankt voor je reactie. Het liefste heb ik machines van TechnoGym. Nieuw kopen en leasen ga ik zeker niet doen. Dus ergens een mooie stapel opkopen voor een schappelijke prijs zal mijn voorkeur hebben. 25 euro per maand is voor nu de richtprijs. Ik vind dit ook een eerlijke prijs en geeft een mooi voordeel ten opzichte van de concurrentie die hier zit. Wellicht dat het nog gaat naar een 22.50 voor 6 maanden en 19.99 euro voor een jaar. Aan het pand zal pand zal nog wel het een en ander moeten worden geïnvesteerd. Zo moeten er nieuwe douches, kleedruimtes en zal er nog een bar inkopen waar alleen non-alcoholische dranken worden geschonken. Maar ook een sauna en later misschien een zonnestudio. Ruimte is er genoeg, dus dat is niet het probleem. Voor de rest moeten de ruimtes afgewerkt en ingericht worden.
 10. En heb je een idee hoeveel klanten je moet hebben om je maandelijkse kosten kwijt te kunnen? In groepslessen gaat imho het (abonnements)geld niet zitten, dus die 48 euro zal niet uit de lucht gegrepen zijn. Voor 25 euro per maand heb je een hoop klanten nodig...waardoor het weer druk wordt...wat jij weer niet wil.. Bedankt voor je reactie. Dit bedrag is ook niet uit de lucht gegrepen. Financiering hebben we voor dit plan niet nodig. Dan trekken wij hier ongeveer 600.000 euro voor uit. Een hoop geld uiteraard. Ik ga toch uit van een 1000 klanten in het eerste jaar. Daar kan ik de kosten wel van betalen.
 11. Aan de ene kant denk ik: Waarom zou ik niet iets mogen beginnen? Ik heb toch het recht om te ondernemen. Ook al zit er een fitnesscentrum naast (bij wijze van). Of ligt dit hier anders? Als de gemeente geen toestemming geeft omdat er al 2 andere in de omgeving zitten lijkt me dit zeer apart...
 12. Zelf ben ik zo'n 7 jaar fanatiek bezig met fitness. De Sportscholen in de omgeving vragen 48 euro per maand (onbeperkt fitness + groepslessen). Veel mensen willen alleen fitnessen en voor de rest niks. Ik hoor iedereen dan ook klagen over de huidige prijzen, te kleine ruimtes, te veel mensen etc. Mijn interesse ligt hier dan ook uiteraard en daarom heb ik ook besloten om niet door te gaan met het assurantiekantoor. Mijn idee is dan ook om onbeperkt fitness aan te bieden voor 25 euro.
 13. Bedankt voor je reactie. Studie is inmiddels afgerond. En heb inmiddels nu ook een baan. Het assurantiekantoor is inmiddels verkocht en nu dus aan het kijken voor een nieuwe uitdaging!
 14. Beste, Samen met mijn vader hebben wij het idee om een fitnesscentrum te beginnen op een A2 locatie. We hebben al een pand bezichtigd (1700m2) mooie grote hallen voor fitnessapparatuur en groepslessen. Het pand was een voormalig industriepand. Van de Makelaar hebben wij diverse documenten gekregen alleen raak ik het een beetje kwijt op het gebied van vergunningen en bestemmingslocatie. Zo zit er Artikel 9 bedrijfsdoeleinden bij, maar hier staat niks in over een sportschool of fitnesscentrum. Moet ik nu naar de gemeente om te vragen voor toestemming? Ik snap dat er het een en ander geregeld moet worden ivm geluidsoverlast oid. Maar ik ben benieuwd of er iemand is die misschien soortgelijk ervaring hiermee. Als er nog aanvulde informatie nodig is hoor ik dit graag.
 15. Goedemorgen, Bedankt voor je snelle reactie :) Mijn oom moet stoppen wegens medische redenen. Mijn vader wil in principe ook ophouden mits ik verder wil gaan met de zaak. Hij zal dan gewoon nog een aantal jaar doorwerken en mij natuurlijk inwerken. De laatste jaren is de winst wel wat achteruit gegaan. Ook mede door de economische crisis (mensen verkopen hun duurdere auto en kopen een goedkopere auto / van WA casco naar WA etc). Ook vind ik zelf dat het klantcontact te wensen overlaat. Maar goed dit zijn zaken die in de toekomst aangepakt zullen worden, mocht het allemaal doorgaan. Er zal hier en daar nog wel wat moeten gebeuren dus, maar ik hoef niet iets opnieuw op te zetten. Ik krijg er immers meteen al een salaris uit. Ik snap de financiële vragen erg goed. Ik vind het zelf ook lastig om een beeld te schetsen en vanuit een ander perspectief erna te kijken. Het is als volgt: Mijn oom wil voor de helft (zijn deel) van het bedrijf 125k euro. Goodwill en andere zaken zoals materiaal etc hoeft hij niet en is verder niet aan de orde. Mijn vader wil dan best dit voor mij financieren. Hij zal dus die 125k voorschieten en ik betaal hem over 10 jaar terug. Laten we zeggen 12.5k per jaar. Het pand waar ze nu inzitten wil mijn vader ook wel kopen. Daarboven zit nog een woning waar ik in zal gaan wonen. Hier zal ik mijn vader gewoon wat huur voor betalen. Gas/water/elek gaat dan weer via de zaak. In principe zijn mijn kosten dus alleen het terugbetalen van die 125k over 10 jaar, maar mijn salaris/winst ligt ook hoog ~45k per jaar. Dus lijkt mij dat er genoeg overblijft voor privé uitgaven. Tot slot; mijn vader wil niet nog 5 a 10 jaar doorwerken. Hij zal misschien een aantal jaar meedraaien, waarschijnlijk afhankelijk van hoe het mij afgaat, en daarna ook stoppen. Al met al lijk ik wel gek als ik het niet aanpak en gewoon probeer om er wat van te maken. Verhoudingen tussen mijn vader zijn goed en heeft altijd het beste met mij voor. Maar afspraken zwart op wit ben ik altijd een voorstander van.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept