Jump to content

RoscoeBonvanie

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ten eerste nogmaals bedankt voor de reacties. De bloemenwinkel in de DEKA gaat er sowieso komen is gisteren bekend geworden tijdens de winkeliersvergadering. De bedrijfsleider gaf aan dat dit tegenwoordig het nieuwe concept is voor de supermarkten. Wel is ons duidelijk geworden dat hun geen bruids- en rouwwerk gaan doen, dus wat dat betreft kunnen wij ons onderscheiden. Met de beheerder contact gehad en er gaat gekeken worden als er dermate een omzetdaling is om eventueel de huurprijs naar beneden bij te stellen, aangezien wij het pand huren voor 5 jaar. Jullie berichten hebben in ieder geval goed gedaan en we gaan gewoon knallen. Bedankt. Groet, Bonrosa
 2. Ten eerste bedankt voor de reacties. Dat een supermarkt bloemen/plantjes verkoopt is algemeen bekend. Wij kunnen ons wat dat betreft wel onderscheiden door de creativiteit die wij leveren en natuurlijk rouw- en bruidsarrangementen. Maar het geval is dat de DEKA echt een fikse uitbreiding gaat realiseren dus niet alleen dat je er een bloemetje/plantje mee kunt nemen, maar ook iets kunt laten maken door bindsters en waarschijnlijk eventueel zelfs bruids-rouwwerk. Maar wat jullie zeggen, veel particulieren zouden eerder met een bloemetje op visite gaan wat afkomstig is van een bloemist dan een bloemetje met een sticker van de Deka. Bedankt voor jullie opbeurende woorden. Fijne dag.
 3. Beste lezers, Sinds afgelopen september hebben wij een bloemenwinkel op een winkelcentrum geopend. Destijds is mondeling afgesproken met de beheerder van het pand dat er geen andere bloemenwinkels bij zouden komen. Nu is het geval dat de DEKA-markt, die als nevenactiviteit al redelijk wat bloemen verkoopt de winkel gaat verbouwen en daar dus een complete bloemenwinkel (inclusief bindsters) in hun huidige pand gaat vestigen. Nu weten wij dat wij van onze eigen kracht uit moeten gaan, maar qua inkoop e.d. kunnen wij prijstechnisch natuurlijk nooit concurreren met z'n grote supermarkt. Of heeft iemand tips? Zelf zat ik te denken om gewoon bij beide ingangen van de Deka te gaan flyeren met 10%/20% korting bonnen elke vrijdag en zaterdag. Aangezien wij nog in de opbouw fase zitten en nog de naamsbekendheid aan het creëren zijn is het van ons natuurlijk wel van belang dat wij onze omzet behalen, dit mede doordat wij een huurcontract van 5 jaar zijn aangegaan. Er is inmiddels contact geweest de bedrijfsleider van de Deka, een oneerlijke man die zei al meer dan een jaar er mee bezig te zijn geweest en dat hij hier niks in kan doen aangezien het van het hoofdkantoor uit geregeld wordt. Maar dan wel dood leuk bij de opening van onze winkel langs te komen en te zeggen dat wij een aanwinst voor het winkelcentrum zijn. De beheerder waar wij normaal gesproken contact mee hebben en ons voor de start zei dat wij de enige bloemenwinkel in het centrum zouden worden, schuift alles weer af naar een ander dus daar hebben wij ook niks aan. Kunnen wij hier iets mee? tips? Zou een Gemeente wat voor ons kunnen betekenen? Jullie vraag is hier überhaupt wat aan te doen? of is het gewoon verstand op 0 en knallen met acties en proberen het hoofd boven water te houden? Tips voor leuke acties of om op een juiste manier te concurreren zijn welkom. Bedankt alvast. Groet, Bonrosa
 4. Bedankt alvast voor de reacties! Nu wordt het nog mooier, want in principe betalen wij al via de servicekosten BUMA/SENA voor muziek buiten bij het winkelcentrum waar wij zitten. Dus nu moeten wij voor de muziek binnen in de winkel ook nog weer een keer betalen ;) Ik heb inmiddels contact met de beheerder gehad en hij gaat e.e.a. uitzoeken. Groet, Roscoe
 5. Dus ik moet aan beide geld afdragen?
 6. Goedemorgen Mensen, Ik heb een vraag met betrekking tot Buma Stemra. Sinds een aantal maanden zijn wij een nieuwe bloemenwinkel begonnen en nu spelen wij onze muziek af via een laptop (internetradio). Weet iemand of je nu wel of niet verplicht bent kosten af te dragen aan Buma? Waar basseren ze deze kosten op? aantal m2 ? aantal FTE? Hoop dat jullie mij meer info kunnen verschaffen. Alvast bedankt.
 7. Wij zijn als in het bezit van geurzakjes en geurkaarzen e.d. (Little hotties) :)
 8. Decomateriaal behoort ook tot ons assortiment, tassen/sjaals/sieraden hebben wij nu al in onze eerste winkel dit is een leuke bijkomstigheid :)
 9. bijv. een hekje waar klanten hun hond even aan kunnen binden met drinkbak erbij eventueel, heeft ook nog als voordeel dat je in je winkel geen last hebt van kwispelende (of pissende ) bloemenmoordenaars Haha top idee ;0 die neem ik mee :)
 10. Was van mijn kant ook als gein bedoeld en geen serieuze optie op diervoeders te gaan verkopen ;) Wij gaan gewoon onze exclusiviteit waarborgen en dan moet het goedkomen, het gaat een combinatie winkel worden. Core-business is bloemen, daarnaast gaan wij mee in huidige trends qua woonaccessoires en sieraden/sjaals/tassen. Ik neem aan dat ook alles samen hangt met een juiste manier van reclame maken van je winkel.
 11. De optie van kattenvoer zaten wij ook al aan te denken? concurreren gewoon terug met dierenartikelen :) Hij gaat waarschijnlijk niet de bloemen verkopen vanuit zijn winkel, maar hij heeft nog een ruimte tegenover zijn pand leeg staan wat hij wil gebruiken als verkooppand voor bloemen. Wij gaan er gewoon voor! Daarbij mijn zusje heeft gelukkig met haar huidige winkel al aardig wat naamsbekendheid gekregen. Bedankt voor jullie reacties, stelt ons weer gerust. Top!
 12. Bedankt voor uw reactie. Het nadeel is dat onze verhuurder niet de zijne is, wat dat betreft is er dus weinig aan te doen. Enige mogelijkheid is dus het te spelen via de winkelliersvereniging. Vervelende in dit verhaal is dat mijn zusje een prive-bericht via Facebook moet krijgen, waarin staat wij zaten hier al eerder en jullie komen nieuw hier. (beetje flauw) De combinatie dierenwinkel en verkoop bloemen is dus gewoon toegestaan? ook al sta je ingeschreven bij de KvK als zijnde verkoper van dierenartikelen? Met vriendelijke groet, Roscoe Bonvanie
 13. Beste Lezers, Wij (broer en zus) zijn in een ver gevorderd stadium om een 2e bloemenwinkel te openen op een winkelcentrum. (huur overeenkomst nog niet getekend). Nu is ons ten gehore gekomen dat een dierenspeciaalzaak die daar al zit opeens ook bloemen wil gaan verkopen. Weten jullie of dit zomaar mag? is dit een zaak voor een Gemeente (bestemmingsplan) of voor bijvoorbeeld de winkelliersvereniging? Het zou natuurlijk zonde zijn om tegen elkaar te gaan concurreren. Ik hoop van jullie te horen, alle tips zijn welkom.
 14. Bedankt voor jullie reacties, zo komen wij elke keer een stukje verder. TOP!
 15. Hallo René, Bedankt voor uw reactie. Trends and Trade wel aangedacht, maar is het niet hetzelfde idee als Tica? en liggen de prijzen niet op een zelfde niveau? Groet, Roscoe
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept