Jump to content

Johan29

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Juist. Betekent dit dus dat jij zegt weer op bellen en aangeven; graag een afspraak maken omdat ik als zelfstandige aan de slag wil en gebruik wil maken van de starters regeling. Nogmaals is hier weer de vraag of ik WEL of NIET mijn WW uitkering moet aanvragen?
  2. Beste Marjolein, Bedankt voor jou advies. Echter is het zo dat ik vandaag heb gebeld met de UWV, met de vraag om een afspraak te maken met een werk adviseur. Hierin heb ik duidelijk aangegeven dat ik en nog geen WW uitkering heb aangevraagd, en dat ik graag iemand wilde met ervaring van startende ondernemers. Haar antwoord was hierop: Nee, je moet eerst je WW uitkering aanvragen daarna kan je pas een afspraak maken. Wat is nu wijsheid? Zij gaf aan als Advies op NEE te klikken gezien ik geen betalende ondernemers activiteiten doe. Groet, Johan
  3. Dat klopt Norbert, momenteel werk ik niet als zelfstandige. Goed verhaal heb ik eigenlijk niet. Ben toen gaan inschrijven met de gedachte dat ik het ging doen naast mijn toenmalige werkgever. Roel J, bedankt voor de heldere uitgebreide uitleg. Je zegt werk adviseur met ervaring van startende ondernemers? Moet ik hier specifiek naar vragen? Ik vind dit een bos van onduidelijke en aannemende regels vanuit de UWV. Niet verwacht dat er zoveel regels bij zouden komen. Is het dus verstandiger mijn WW aanvraag te doen na het gesprek bij de werk adviseur, of is het advies hier om alvast de WW aanvraag in te dienen, met antwoord op NEE geen verdiensten als zelfstandige ( wat dus de huidige situatie is ). Heren mijn dank nogmaals.
  4. @Norbert Bakker Bedankt voor de ontvangst en uitleg. Vanuit jou begrijp ik dat het dus wel mogelijk is een WW uitkering te ontvangen MET starters regeling? @uwv_webcare Monica jij ook bedankt voor de uitleg. Echter zit ik nu wel in verwarring. Want ik keek net tijdens het aanvragen van WW online, zie ik staan ; en vervolgens ; Begrijp ik het goed dat als ik nu dus aangeef JA, dat de starters regeling al vervalt? Volgens jou Monica, is het dus verstandig een afspraak te doen met een Adviseur werk. Kan dit, ook als ik nog geen WW uitkering heb aangevraagd? Ik wil namelijk niet bijv. aangeven NEE geen betaalde werkzaamheden terwijl dat na een gesprek JA moet zijn, begrijp je wat ik bedoel? Ik wil dus het juiste doen en voorkomen dat ik mij zelf benadeel en graag gebruik van een starters regeling. Als jij bevestigd Monica, dat een afspraak te maken is zonder WW uitkering te hebben aangevraagd dan ga ik dat Maandag doen. Als laatste per 7-6-2019 is mijn einddatum, ik begrijp goed dat je dus een week voor en max een week erna de vraag MOET doen. Bedankt voor de moeite alvast, wordt gewaardeerd. Groet, Johan
  5. Beste leden, Ik ben nu werkzaam in loondienst. Sinds april de 16e van dit jaar had ik me ingeschreven bij KVK. Momenteel is mijn contract 40 uur per week. Per 7-6-2019 wordt mijn contract beëindigd wegens niet verlengen contract. Tot nu toe heb ik niks gedaan met mijn inschrijving KVK, ben een ZZPer die sales opdrachten wilt gaan doen. Heb alleen een informatie bijeenkomst bijgewoond en voor de rest dus niks gedaan , geen omzet, geen andere zaken. Nu komt de vraag natuurlijk; wat gaat dit inhouden voor mijn WW uitkering. Ik ken het verhaal wel van als je WEL uren hebt gespendeerd eraan afgelopen 26 weken, maar niet het verhaal als je nog NIKS hebt gedaan. Als ik het goed bekijk heb ik nu geen vrijgestelde uren toch? Dat betekent dus 0 uur wat heb ik besteed aan mijn onderneming of hoe zie ik dit?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept