Jump to content

metalmeijer

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Ik heb een aangifte OB ingediend over december 2019. De online tax software heeft de nare eigenschap dat als je te snel tikt de cijfers niet altijd verwerkt worden. Ook nu blijkt dat het geval te zijn. Hierdoor is de voorbelasting helaas 3 cijfers lager uitgevallen, met als gevolg dat ik (we) ipv 800k meer dan 2 miljoen moeten betalen. Ik heb direct een suppletie ingediend met de correcte bedragen. Mijn vraag is wat nu? Moet ik het lagere bedrag betalen op de eerste aangifte en dan wachten?. Waarschijnlijk krijg ik dan een briefje van de ontvanger dat ik alsnog moet betalen. Of is het handiger om bezwaar te maken tegen mijn eigen aangifte, te verwijzen naar de suppletie en voor het verschil uitstel van betaling te vragen? En zo ja, waar stuur ik dat bezwaarschrift dan naartoe? Volgens de website van de belastingdienst is bezwaar maken niet nodig als je een suppletie kunt indienen. Dat snap ik, maar uit ervaring weet ik dat het soms maanden duurt voordat er een aanslag volgt op de ingediende suppletie. Het bedrag van 2 miljoen overmaken en dan wachten is niet echt een optie...
  2. Bedankt voor de reactie. Ja, dat weet ik. Ik heb ook alle smaakjes al geprobeerd. Moet iedere keer een uur wachten en dan mag ik weer 3x. Het meest vreemde is dat het originele wachtwoord dat op de brief staat als antwoord op de controlevraag ook fout is. En de capslock staat echt niet aan. Vrees dat er niets anders opzit dan verzoek belastingdienst. Of kijken of ik ergens intermediair kan vinden die het wil doen via software. Stelt niets voor, dus een factuur heb ik er ook niet echt voor over.
  3. Ik moet voor het eerst aangifte omzetbelasting doen over 2e kwartaal 2014. Ik heb ergens in juni al ingelogd op de belastingdienst-site en heb daarbij mijn wachtwoord gewijzigd. Daarbij keurig de controlevraag ingevuld. Nu wilde ik inloggen, maar volgens de site een fout wachtwoord. Controlevraag: vul uw initiele wachtwoord in dat op de brief stond. Ook fout!#@>>?? Ofwel, ik kan mijn wachtwoord niet via de mail meer ontvangen. Belastingdienst gebeld en die gaf aan dat ik nog wel een paar pogingen had om direct in te loggen. Na 3x fout moet ik een uur wachten. Ik weet wat mijn wachtwoord ongeveer moet zijn. Ik heb een aantal varianten op een thema. Weet iemand wat de karakter-eisen zijn van dit wachtwoord (dus niet de eisen van het digid-wachtwoord, want dat is iets anders). Als ik dat weet, moet het lukken. Anders moet ik 10 dagen wachten en mis ik de 1 augustus deadline. Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept