Jump to content

Adviesgezocht

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt Roel en Paul voor jullie advies. Neem ik zeker mee in mijn herstelplan. De marges worden al steeds beter door betere inkoop etc. Alleen heb ik het gevoel dat ik adem tekort heb om de boel echt draaiend te krijgen. vanmorgen in elk geval om 11uur een afspraak met een schuldhulpverlener, ben benieuwd wat daar uit komt. Ook naar aanleiding van de berichten dat inkomen boven bijstandniveau niet bepalend is voor aanvraag bbz bedrijfskrediet de gemeente weer gebeld. Die beste man zei dat dit absoluut NIET waar is! In al die jaren dat hij dit werk deed was dat nog nooit voorgekomen gaf die aan! Ik heb in elk geval een redelijk plan van aanpak, en ben benieuwd wat de schuldhulpverlening kan betekenen voor mij.
 2. In 2011 ben ik begonnen met mijn onderneming en kosten gemaakt. in 2012 had ik een winst van 3.000 en inderdaad meer privé opgenomen dan er verdient werd. Met als gevolg een negatief eigen vermogen, In die tijd wist ik dat niet omdat ik geen jaarcijfers e.d. had. in 2013 heb ik de winst van 20.000 gedeelte hiervan privé opgenomen. en een gedeelte mijn negatief eigen vermogen omlaag gebracht. In 2014 is elke euro gebruikt om negatief eigen vermogen te drukken. Nu is er nog een negatief eigen vermogen in de zaak, maar dit gaat heel rap omlaag omdat er geld verdient wordt, ik heb eigenlijk het gevoel dat mijn adem net niet lang genoeg is om de jaren 2011 tot halverwege 2013 recht te trekken.
 3. Ik heb hier weinig verstand van wat dit precies inhoudt. Mijn prioriteiten zijn nu als eerste de zaak in rustig vaarwater te brengen en de schulden terugbrengen, door voorraad en bezittingen te verkopen e.d. Ik wil ook zeker gaan kijken of een BV een optie is om dan privé beter beschermd te zijn. Ik heb het in het verleden wel eens met mijn boekhouder hierover gehad, maar die gaf aan dat de winst dan boven de €100.000 moet zijn wil dit rendabel zijn.
 4. Bedankt voor je reactie, ik heb het artikel gelezen en afgelopen dagen contact gehad met de juiste persoon in mijn gemeente. Mijn partner verdient al enkele honderden euro´s meer als de bijstandsnorm en mijn zaak genereert wel winst, dus als dat er bij opgeteld wordt zitten wij niet op bijstandsniveau, de desbetreffende persoon van de gemeente was naar mijn idee goed van de zaken op de hoogte, maar ons inkomen kon onmogelijk naar bijstandsniveau gerekend worden. En hij gaf aan dat het dan onmogelijk was om in aanmerking te komen voor bedrijfskrediet. Mijn conclusie: Te slecht voor de bank en te goed voor de gemeente. In het artikel wat je aangeeft staat inderdaad wel dat als er behoefte is aan bedrijfskrediet, en het inkomen toch boven bijstandsniveau is er wel aanspraak gemaakt kan worden. Ik ga morgen maar weer eens bellen tussen 9-12 (bijzondere openingstijden hebben die ambtenaren toch!!) Het is natuurlijk ook vreemd om iemand met een inkomen onder de bijstandsniveau wel tot €190.000 euro te lenen. Wij zitten erboven dan moet de aflossing toch makkelijker zijn??? BTW aangifte is inmiddels juist berekend, dit is misgegaan door mijn vorige boekhouder. Waardoor er meer betaald moest worden. De belastingdienst heeft onlangs ook de boel gecontroleerd en alles was goed dus daar kan niets aan verandert worden. Ik heb voor mijzelf nu goed inzichtelijk wat er aan vorderingen en schulden staan. En ook een strak plan gemaakt waardoor ik binnen 2 jaar de boel weer recht kan hebben. Nu een instantie vinden die daarin professioneel kan adviseren en helpen.
 5. Oke duidelijk, als ik 2 a 3 jaar met weinig rond moet komen daar zal ik niet moeilijk over doen. Waar het mij voornamelijk om gaat als ik dan maar zie dat ik weer aan het opbouwen ben. Al moet ik privé op de centen letten maak ik me niet druk om. Dat gebeurt nu ook al, en het is nog een sport ook ;)! Zolang dat maar niet via de WSNP hoeft. Ik begin volgende week met het verhuren zoals gezegd, dus vanaf dat moment is er 'zekerheid' wat de 'vaste' inkomsten betreft
 6. Daar ben ik inmiddels ook achter... ik heb in totaal z'n € 35.000 naast de fiscus, ik kan z'n €15.000 tot €20.000 aan bezittingen verkopen wat ik ook wil gaan doen, en wat al te koop staat. Er ligt 1 vordering bij een incassobureau waar een regeling mee getroffen is. Vaste Afloscapaciteit is of beter gezegd komt er. Wat ik nu wil gaan doen is mijzelf op urenbasis 4 dagen per week (40uur) weer gaan verhuren wat €5000 ex btw. per maand oplevert en dan houd ik nog 2 dagen per week over om mijn business verder en minder versneld uit te bouwen, wat natuurlijk ook inkomsten oplevert maar dit even buiten de €5000 gehouden.
 7. Word al aan gewerkt. Wat de belasting betreft heb ik contact met de juiste mensen. Eind augustus moet ik met ze in onderhandeling. Een maand terug heb ik controle van de belasting gehad, omdat de belastingdienst de hoge btw aanslagen etc niet konden plaatsen. Conclusie na de hele boekencontrole: Geen enkele fout en een serieus groeiend bedrijf. Wat is redelijke termijn? als ik ergens 125.000 vandaan haal en daar een redelijke rente en aflossingstermijn 5-10 jaar moet dat prima te doen zijn denk ik.
 8. Bij inkoop uit buitenland binnen EU, betaal je geen BTW maar dit wordt afgedragen aan het eind van elk kwartaal. Deze BTW is in 2012 en begin 2013 een aantal keer misgegaan, waardoor er te weinig btw is berekend en aangegeven. Dit was z'n €15.000 en in eind 2013 kon ik doordat het misliep een kwartaalaangifte van €30.000 niet voldoen. Ja die gedachte is ook wel bij me opgekomen. Als het veel geld kost en langs een randje faillissement is dit een wijze les, wat ik echt niet wil is failliet gaan en in de WSNP terechtkomen!!! Je stelling over een brandend huis ben ik met je eens. Al wil ik wel aangeven dat het eerste halfjaar van 2014 de winst hetzelfde is van in totaal 2013. Als ik deze lijn maar goed kan doorzetten dan ben ik wat dat aan gaat al aan het blussen ;)
 9. Brutomarge in 2013 is 14 a 15% en vaste kosten zijn z'n 11.5%. Netto winst in 2013 was 3.6%. Ik zit in een business met weinig marge en waar een hoge omzet van belang is. Nu krijg ik de bruto en netto winst steeds verder omhoog. in 2014 is de brutomarge z'n 18% en vaste kosten 10%. Vandaar dat ik de omzet op 1 miljoen wil hebben om 80K winst schoon te hebben. Deze doelstelling wat de winst betreft haal ik nu al, alleen met een veel kleinere omzet van tot nu toe € 200.000. Met als gevolg een kleinere winst die eigenlijk niet voldoende is. Stel dat ik dit jaar € 350.000 omzet is mijn winst te laag om de achterstallige posten weg te werken. Ik word nu goed fiscaal geadviseerd. Ik snap alleen niet goed met wat je bedoelt dat ik op een vreemde manier tegen lenen aankijk? Ik moet 75% van mijn opdrachten direct zelf financieren, de klant betaalt een gedeelte vooraf, wat ik ook gebruik voor de financiering van de opdracht, dat er met vreemd geld gefinancierd moet worden is nodig. Het vermogen om zelf te financieren zelf opbouwen zou te lang duren. Ik hoop dat het duidelijk is.
 10. Actuele voorraad is € 48.500, dit wil ik dan ook versneld gaan afbouwen. Dat is prio 1. Gewerkt wordt er aan om zo snel mogelijk te saneren. En als ik de tijd krijg van mijn schuldeisers moet dat lukken om zonder WSNP de boel recht te trekken. Ik had begin van het jaar een tekort van ruim € 115.000. Nu z'n € 85.000, op het moment dat ik mijn voorraad e.d. afbouw kom ik heel ver. Ik heb hier ook nog een auto staan die z'n € 10.000 moet opbrengen en die staat inmiddels ook al te koop. Dus als er nog iemand op zoek is naar een andere auto?:) En als ik de tijd krijg van mijn schuldeisers moet dat lukken om zonder WSNP de boel recht te trekken. Ik moet er niet denken om een bewindvoerder o.i.d. te krijgen. Ik heb besloten om ook weer de verhuur in te gaan, 4 dagen per week ga ik 40 uur (10 uur per dag) verhuren tegen een goed tarief. De overige 2 dagen ga ik dan verder met mijn eigen business. Een flinke stap terug maar dan kan ik wel weer gaan opbouwen, en als ik in de WSNP terecht kom zie ik die mogelijkheid niet. Het mooiste was natuurlijk geweest als ik € 75.000 ergens kon lenen, dan zou ik geen stap terug hoeven doen wat mijn business betreft. Maar ik vrees dat dat echt niet gaat lukken.... of heeft iemand een idee van een instantie, maar als ik daar 10% rente moet gaan betalen is het ook dweilen met de kraan open...
 11. klopt, zojuist met gemeente gebeld. Zeer goed te woord gestaan!!! Ik zit volgens mij enkel het inkomen van m'n partner al 5 a 600 euro boven bijstand, en dan moet die mijn inkomen er nog bij optellen... De gemeente kan niets voor me doen....
 12. Ik heb een eenmanszaak dus zal zij ook meegetrokken worden. Stel zij kan een persoonlijke lening krijgen, dan zal de bank toch ook naar mijn zaak kijken?
 13. Oke, duidelijk dat snap ik! Maar ik krijg geen financiering. Zal mijn vrouw waarmee ik in gemeenschap van goederen getrouwd ben dan wel de financiering verkrijgen?
 14. Bedankt voor je reactie. Klopt helemaal. Ik moet groot inkopen dus werkkapitaal heb ik gewoon nodig. Stel dat ik 75K krijg dan zal 50K naar schuldeisers gaan en 25K als werkkapitaal. Klopt, Doordat ik een boekhouder gehad heb die verkeerde BTW berekeningen gemaakt heeft. I.v.m. inkopen in buitenland e.d. En doordat ik in 2013 een kwartaalaanslag a 30.000 euro niet kon betalen. Dit is ontstaan in 2012 en 2013. In 2014 loop ik helemaal bij met het betalen van mijn belastingen dankzij een goede boekhouder. De bank zegt letterlijk dat de deur voor mij dichtzit. En een privélening is dat niet hetzelfde als wat ik al geprobeerd heb. De bank accepteert geen lening. De bank zegt: Mooie cijfers, leuke groei, maar negatief eigen vermogen. Zorg dat je negatief eigen vermogen eruit is en dan willen we alles voor je doen. Je stelt voor om via mijn vriendin op haar salaris 50k te lenen? Ik weet niet wat ik daarvan moet vinden. Mijn voornemen is om financiering te krijgen voor de zaak en dan privé en zakelijk gescheiden te maken door het risico e.d.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept