Jump to content

franklin-d

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Wie weet welke regels/restricties er bestaan over het exporteren van babymelkpoeder, in het bijzonder naar China?
 2. Zijn hier nog andere/aanvullende regels aan verbonden in vergelijking met bijvoorbeeld een BV?
 3. Geachte heren/dames, Ik ben in gesprek met een eigenaar van een BV die zijn onderneming wil verkopen, omdat hij op leeftijd is en geen tijd heeft voor de volgende fase van groei. De vraagprijs voor de onderneming is €325.000, en heeft aangegeven dat bij de geschikt kandidaat alle opties qua manieren van overnemen open liggen. Ik heb aangegeven dat ik het bedrijf niet kan overnemen, omdat ik geen 3 ton heb liggen. Mijn eigen vermogen wat ik kan inbrengen ligt op 11.5% van de vraagprijs. Wij zijn in gesprek gegaan en dit is van beide kanten goed bevallen, hij zoekt iemand die zijn onderneming op wil pakken en er hart voor heeft. De verkoper heeft aangegeven dat alle opties open liggen en heeft mij gevraagd er rustig over na te denken en een voorstel te doen. We hebben bijvoorbeeld vluchtig gesproken over bijvoorbeeld afkoop of dat ik in eerste instantie zijn producten ga verkopen met een verdeel sleutel qua opbrengsten. Ik zat zelf te denken om die ruim 11% te kopen en de rest op afkoop, een deel van de winst volgens een verdeelsleutel als afbetaling als het ware. Ik ben echter een leek op het gebied van bedrijfsovername, kunnen jullie mij hierin wat op gang helpen over wat slim is om te doen?
 4. Bedankt voor uw reactie, Wij produceren en leveren handgemaakte meubelen
 5. Bedankt voor uw reactie, Ik ben wat betreft nieuw met deze zaken, ik bedoelde vraag inderdaad in de breedste zin. Ik begrijp dat in brede zin je te maken hebt met drie soorten voorwaarden: leveringsvoorwaarden, betalingsvoorwaarden en verkoopvoorwaarden? Wellicht kunt u mij inlichten waar ik hierover meer informatie kan vinden of misschien weet u in grote lijnen wat gangbaar is?
 6. Geachte, Onlangs ben ik een klein productie bedrijf begonnen en ben in onderhandeling met een aantal groothandels om mijn product te gaan leveren. Nu dien ik mijn voorwaarden kenbaar te maken, mijn vraag is aan jullie: wat zijn gangbare voorwaarden van een fabrikant aan de groothandel? Alvast bedankt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept