Jump to content

denben

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. ik heb de hele handel meegenomen naar het belastingkantoor, het blijkt dat alles prima is geboekt met als uitzondering de opmerking van prinsrachid betreffende het afschrijvingsbedrag, ik heb na de verkoop in 2014 zitten rommelen in de afschrijvingspercentages om die naar 0 terug te brengen, omdat acumulus geen boekjaren afsluit verander je direct voorgaande jaren ook, de aangiftes over 2012 en 2013 waren wel correct ingediend met juiste bedragen, maar vanaf moment verkoop ben ik de mist ingegaan door bedragen te gaan veranderen in het systeem. dank voor je bijdrage
 2. prima, geen probleem met je antwoord, bedankt tot zover maar wil het zelf begrijpen dus kan er weinig mee, wil het graag verder uitzoeken.
 3. nee de afschrijving volgens aculumus is 3100 op jaarbasis , ik begin er echt werkelijk niets meer van te begrijpen zie hier de boekingen: 31-12-2012 1e afschrijving 3100.00 AF 31-12-2013 2e afschrijving 3100.00 AF 31-12-2014 3e afschrijving 9300.00 AF Totaal 15500.00
 4. ik zat niet op een locatie waar ik mijn boekhouding kon openen ik ga even terug in de tijd, ik ben nu sinds die tijd 3 auto's verder, niet uit luxe maar slijtage en mankementen, ik neem de auto uit 2012 als voorbeeld , dat geld dan ook voor 2014 en 2015. ik koop op 01-09-2012 een auto voor 26.500 ik schrijf deze voor 5 jaar af en voer als restwaarde 11000 in, het programma gaat zelf aan de slag met de afschrijvingen, in de activa staat het als volgt 31-12-2012 Boekwaarde na 1e afschrijving 12400.00 - 31-12-2013 Boekwaarde na 2e afschrijving 9300.00 - 31-12-2014 Boekwaarde na 3e afschrijving 0.00 - de laatste 9300 heb ik zelf handmatig afgeschreven naar 0 ik ruil deze auto in op 31-12-2014 in voor een auto van 22.794 ( inruil+ financiering) ik heb een verkoopfactuur ex btw gemaakt van 11000 euro ( zelfde bedrag als restwaarde auto) ik voer een aankoop in van 22794 met afschrijving voor wederom 5 jaar en een restwaarde van 12500, echter gaat door een groot defect binnen een jaar deze auto er weer uit met verlies. mijn concrete vraag is dan , klopt het als ik wederom een verkoop factuur maak van het inruil bedrag, resterende afschrijvingen ineens afschrijf naar 0, en opnieuw een aankoop inboek met wederom afschrijvingen 5 jaar en restwaarde. het klinkt inderdaad ontzettend verwarrend, ik heb een doodsimpele boekhouding van inkomsten en uitgaven die ik zelf makkelijk kan doen ( via Acumulus) , alleen de auto's maken het zeer verwarrend.
 5. ik verkoop de auto terug aan de garage als inruil waar ik ook de nieuwere koop
 6. helemaal goed dat je reageert, ik probeer ook fouten te voorkomen en niet dat ik na een aantal jaren controle krijg en om mijn oren geslagen word omdat ik dit niet juist geboekt heb. - ik maak een verkoop factuur voor de in te ruilen auto aan (hier heb ik nooit winst op) - ik schrijf de auto versneld naar 0 terug( dit vind ik een lastig punt en de reden dat ik hier de vraag stel, want je ziet ineens een groot bedrag van je winst afgaan, ideaal natuurlijk, maar vraag me dus af dit wel de juiste manier is) - ik boek de nieuwe auto in en schrijf wederom voor 5 jaar af - de auto's staan altijd op financiering maar aan die balanspost verander ik niet zoveel behalve de aflossingen die ik maandelijks boek. - ik koop ze als marge auto en vraag geen btw terug bij aankoop, ik maak ook geen btw factuur bij verkoop of inruil. hoop dat je het enigszins begrijpt en kan helpen met de juiste boekingen
 7. juist dit is ook zoals ik het bedoelde, dank hiervoor
 8. ik heb een onderneming in consultancy, ben veel onderweg en rijd graag een goede auto. hierdoor koop ik vrijwel iedere 2 jaar een andere auto koop, deze auto boek ik dan na 2 jaar afschrijven weer van de balans af naar 0. maar wat ik me begin af te vragen is of ik dit wel volgens de wet zo mag doen, mag ik ieder jaar of iedere 2 jaar een andere auto kopen, deze vervolgens weer op de balans zetten, afschrijven, inruilen of verkopen ( altijd zonder winst) en deze weer afboeken. ik doe mijn boekhouding zelf.
 9. helemaal duidelijk, mijn dank
 10. bedankt voor de snelle reactie, het kwam zo vreemd over, ik heb namelijk geen btw terug kunnen vorderen maar moet nu dus wel btw afdragen. maar het is inderdaad 0% levering geweest. wat mij overigens ook nog bevreemd is dat wanneer ik de wagen verkoop deze bij mijn winst word opgeteld terwijl dit met eigen geld betaald is(spaargeld) , ik ga nu dus eigenlijk inkomstenbelasting betalen over de verkoop van de wagen wat mijn eigen geld is?
 11. ik heb een eenmanszaak en 3 jaar geleden een verkoopwagen gekocht in België, btw vrij want deze werd al door de verkoper afgedragen in België. Nu ben van voornemens om de verkoopwagen te verkopen, alleen loop ik even vast in de administratie of ik nu btw bij de verkoopprijs moet berekenen of niet. ik heb gegoogeld maar krijg geen vergelijkbare situaties met uitzondering van privé situaties.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept