Jump to content

denise230487

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Female
 1. Logo is inmiddels gelukt. Oh die tip van de website is wel en goede. Nee, ik woon niet in de buurt van Deurne. Mijn website moet sowieso nog veel beter vindbaar worden in google. Ben ik mee bezig, maar moet me er nog erg in verdiepen, want ik heb er geen verstand van.
 2. Het mag nog aangepast worden, alleen moet ik het dan ook in mijn administratie weer aanpassen. Er zit niet echt een verhaal achter de bol. Het betreft een eenmanszaak, logo is niet heel specifiek.
 3. Dit is het logo. Eventueel heb ik ook een gif of png.
 4. Ja, ik ben daar inderdaad al naar opzoek, maar dacht; als het een simpel klusje is, kan ik vandaag ook gelijk verder.
 5. Ik ben gestart met mijn bedrijf en heb daarvoor een logo. Echter nu loop ik er tegenaan dat dit logo geen vector bestand is en de achtergrond niet spierwit. Ik heb op allerlei wijzen geprobeerd hoe ik dit kan aanpassen, maar het lukt me niet. Iemand tips of iemand die dit misschien eenvoudig in orde kan maken?
 6. Ja, dat is zeker iets waar ik op moet letten. Ik denk dat ik via via wel aan een goed person kan komen.
 7. http://www.dezaak.nl/btw-en-prive-gebruik-auto-van-de-zaak-2583251.html
 8. Haha, ik snap het gewoon echt niet.... Ga wel even naar een boekhouder denk ik
 9. Oké, meest eenvoudig en waarschijnlijk ook voordelig is dus waarschijnlijk om een nieuw klein autootje zakelijk aan te schaffen. Ik heb gelezen dat de regeling voor auto's ouder dan 15 jaar niet meer geldt?! Voor zolang ik nu dus nog in mijn huidige auto rijd is het waarschijnlijk het handigste om alleen BTW af te trekken over het percentage onderhoud dat ik zakelijk rijd en dus de zakelijke km bij te houden en 19 cent per zakelijke km bij de inkomstenbelasting te verrekenen.
 10. Toch weer even op de belastingsite gesnuffeld. Het volgende staat onder het kopje "Zakelijk gebruik van de privéauto" http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/btw_en_de_auto/zakelijk_gebruik_van_de_priveauto/zakelijk_gebruik_van_de_priveauto Geen kilometeradministratie "Houdt u geen kilometeradministratie bij? Lees dan hieronder hoe u de aftrekbare btw op het onderhoud en gebruik uitrekent. Geen kilometeradministratie Hebt u geen kilometeradministratie? Dan mag u alle btw over het onderhoud en gebruik aftrekken. Vervolgens moet u aan het einde van het jaar de afgetrokken btw corrigeren wegens het privégebruik. Dit doet u door 1,5% van de catalogusprijs (inclusief btw en bpm) aan te geven als verschuldigde btw. Voorbeeld U hebt een auto gekocht met een catalogusprijs van € 45.000, inclusief btw en bpm. U hebt de btw op het onderhoud en gebruik van deze auto volledig afgetrokken. U gebruikt de auto ook zakelijk, maar u hebt geen sluitende kilometeradministratie. Voor het privégebruik moet u dan 1,5% x € 45.000 = € 675 btw betalen. Gebruikt u de auto ook voor vrijgestelde omzet? Dan kunt u het bedrag evenredig verlagen. Als u de auto bijvoorbeeld voor 50% gebruikt voor vrijgestelde omzet, wordt het bedrag 50% van € 675 = € 337. U hebt in zo’n geval namelijk de btw op het onderhoud en gebruik ook maar voor de helft afgetrokken. U betaalt de btw bij de laatste aangifte van het boekjaar."
 11. Ik begrijp het dus echt niet. Ik heb nu een excel gemaakt, maar ik denk dan dat deze niet klopt. Misschien wil iemand er voor mij naar kijken zodat het duidelijker wordt? Ik ben er even vanuit gegaan dat ik inkomstenbelasting betaal over 42%
 12. Dus zoals ik dan begrijp is het: - Bij privé aanschaffen 1,5% btw (vanuit prive zakelijk ingebrachte auto) én daarnaast bijtelling á bijv. 20% over de inkomstenbelasting. Of; - Zakelijk aanschaffen, BTW over aanschaf aftrekken en daarnaast 20% bijtelling over inkomstenbelasting. Dan is een nieuwe auto zakelijk aanschaffen dus altijd voordeliger, want vanuit privé heb je én geen btw aftrek over aanschafprijs en daarnaast nog jaarlijks extra BTW (1,5%) wat je moet betalen naast de bijtelling?
 13. Maar dat is wat anders dan wat Marc aangeeft en lijkt me ook er dubbel om en bijtelling en extra btw te betalen?
 14. Hoi Marc, Top dank je. Voor mijn volledig begrip: BTW: deze doe ik per kwartaal. Alles benzine en onderhoud (en parkeervergunning?) voor zover aan btw betaald, verreken ik in de btw. Bij mijn laatste aangifte btw tel ik 1,5% van de cataloguswaarde en die betaal ik. Inkomstenbelasting eind van het jaar: ik haal 19 cent per zakelijk gereden km van de inkomsten af en betaal hierover dus geen inkomstenbelasting. Heb ik het zo goed?
 15. Ik begrijp het eigenlijk nog steeds niet. Ik lees het kopje 'uw rijdt in uw eigen auto' "Gevolgen voor de btw Gebruikt u een auto die tot uw privévermogen behoort, ook voor zakelijke doeleinden? Of gebruikt een werknemer deze auto voor zakelijke doeleinden? Dan kunt u de btw over het onderhoud en gebruik aftrekken, voor zover de auto wordt gebruikt voor belaste omzet. Voor zover de auto wordt gebruikt voor privédoeleinden is geen aftrek mogelijk. Voor het bepalen van het privégebruik maakt het uit of u een kilometeradministratie bijhoudt." Ik wil mijn prive aangeschafte auto ook zakelijk rijden en alles (ook privé km en volledig onderhoud) aftrekken van de belasting, maar geen km registratie of zakelijke ritten bijhouden. Is dat mogelijk en wat betkent het dan voor mij?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept