Jump to content

jeffreyshop

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dat klopt, Alleen ben ik niet zo bekend met de termen die ik gekregen heb. Dan misschien toch maar weer door de Nederlandse expediteur laten inklaren en bezorgen. scheelt op zich niet heel veel. Gaat er vooral om dat ik de btw kan terugvragen, Ik ben ervan bewust dat ik de btw weer betaal maar dit pas bij de verkoop.
 2. Hallo, Vraagje wat betreft een ddp levering door de leverancier in china, als je iets DDP laat leveren zijn alle kosten voor de verzender, echter is de btw ook terug te vragen in Nederland? de kosten zijn zo opgebouwd: I just got the price of DDP,pls check the list as following: Delivery charge: 200USD Handling charge: 120USD Customs agency fee:150USD ISF: 93USD FAS: 15USD LCL :55USD D/O fee:160USD Shipping fee by sea :65USD For 600KG and 1.1CMB,The total is about 860USD. Alvast bedank!
 3. Ik vroeg me af hoe ik de btw over de verzendkosten voor eigen rekening kan nemen in een boekhoudprogramma (acumulus) Ik zit met het volgende probleem: € 7,00 € 3,50 Subtotaal inclusief BTW € 10,50 Verzendkosten € 3,84 Betaalmethode € 0,20 Totaal inclusief BTW € 14,54 BTW 21% € 2,52 Ik wil geen btw over de verzendkosten berekenen aan de klant, deze zal ik dus zelf moeten betalen. Hoe kan ik dit in mijn administratie verwerken want je komt altijd op een negatief verschil uit. Ik zou over het bovenstaand bedrag 2,67 BTW moeten afdragen, echter heb ik 2.52 door berekent aan de klant. Iemand enig idee hoe ik dit voor eigen rekening kan nemen zonder problemen bij de fiscus of onduidelijkheid? Alvast bedankt
 4. Goededag, Voor de administratie die ik bij ga houden vroeg ik me af of de exacte datum van betaling relevant is, Ik hou prive en zakelijk voornamelijk gescheiden, echter is dit niet altijd mogelijk IVM creditcard betalingen. stel ik koop op 10-12-14 wat met mijn creditcard en ik stort dit bedrag op 16-12-14 terug op mijn creditcard van mijn zakelijke rekening. Welke datum houd ik aan? en vul ik dan in mijn administratie in dat ik het van mijn zakelijke rekening heb gekocht of creditcard? Met IDeal betalen mensen doorgaans de hele maand, ik laat dit 1 keer per maand uitkeren. Zet ik het totaal bedrag van alle klanten in 1 bedrag in de administratie dat is uitgekeerd door IDeal leverancier? Of moet ik elke aparte betaling van de klant die dan nog niet op mijn rekening staat apart erin zetten? Hopend dat iemand mij wat uitleg kan geven:) Alvast bedankt
 5. ja dat snap ik maar ik weet dus niet of tsi gsi tdi gti enz.. geclaimt is. Seat levert deze producten niet dus hoe kom ik er dan achter of ik een product mag verkopen met TSI erop? tsi staat voor Twincharged Stratified Injection dit kan lijkt mij niet geclaimt worden.. maar zo was er wel een zaak tussen peugeot en volkswagen over de GTI.. maar dat is natuurlijk weer heel wat anders dan dat ik een auto verkoop met gti erop?
 6. Omdat ze dan niet gewild zijn :) maar zoals deze webwinkel ik weet niet of ik het hier mag plaatsen? maar deze verkoopt toch ook gewoon vw logo's? : http://www.vagshop.nl/categories/VOLKSWAGEN-SHOP/%252dLogo%27s-%26-Emblemen/ En wat als het nou een product is wat niet bestaat bij seat maar er staat bijvoorbeeld wel TSI op (motoruitvoering) mag dit ook niet? een product met tsi tdi gsi gti enzz...?
 7. Hoi, Ik kan het nergens vinden, maar ik vroeg mij af of ik instaplijsten van een auto mag verkopen. het gaat dan om instaplijsten met het type auto erop , is dit legaal? of mag dit niet omdat het een merk of logo is? Bijvoorbeeld : http://img.alibaba.com/img/pb/800/976/608/608976800_726.jpg
 8. precies.. dat dacht ik dus ook.. maar mijn domein naam klinkt gewoon lekker en voor mijn gevoel ook een echt goede naam. dus veranderen is niet echt een optie voor mij..In zijn geval zou ik mijn webshop nooit zo noemen. Dus mogelijk zou hij hem willen veranderen. slechte reclame is geen reclame dus daar ben ik niet zo blij mee, maar goed Ik ga kijken of het onderling op te lossen valt. Daarbij komt ook dat het nog niet eens zeker is dat zijn webwinkel wat word, Ik ga sowieso even overleggen!
 9. Oke , bedankt voor het antwoord beide. Ik dacht al dat er weinig aan te doen was, een mailtje zal ik sowieso sturen, om te kijken wat er aan te doen valt. maar slechte reclame is voor mij geen reclame maar misschien inderdaad wel extra bezoekers. Bedankt.
 10. Hoi, Ik heb op 27-10-2014 mijn domeinnaam geregistreerd en online gezet, nou keek ik gister en er bestaat een domein naam die op 29-10-2014 is geregistreerd die bijna hetzelfde is. Dit lijkt er heel veel op maar is niet de naam: zijn domein naam shoppenlekker.nl en mijn domein naar lekkershoppen.nl Ik geef maar een voorbeeld, het klinkt niet goed maar het is bijna hetzelfde.. beide van onze websites zijn nog in de maak.. echter ben ik geregistreerd bij de kvk en belastingdienst onder deze naam en hij niet Ik denk dat er weinig aan te doen valt, maar het is natuurlijk wel vervelend voor de toekomstige klanten. Alvast bedankt.
 11. Het materieel is gemaakt uit PET plastic niks meer niks minder, ik heb het wel even aan de leverancier gevraagd
 12. Dat klopt, het scheelt zo'n 30 dagen. De 210.- vrij op auto is van de nl expediteur De leverancier zegt ook dit: TNT 380 USD is ture,since our many customers chosen by TNT,and i also checked with TNT, you just need pay some customs fees if our products exceed the quota,pls be noted... Bedoelen ze hiermee de invoerrechten? Ik zal inderdaad TNT nog even bellen. De volgende vracht gaat dan wel via de expediteur. Dit is meer om te kijken hoe snel het product loopt. Alvast bedankt
 13. De prijs is vrij op auto ex douane rechten en btw. dus havenkosten zitten hier al bijgerekend. Zelf ophalen was instantie goedkoper dacht ik dan een pakket via de post De leverancier bied aan TNT luchtvracht 380 usd van deur tot deur. Zonder bijkomende kosten.. ex de btw en invoerrechten Ik vraag me af of dit nu wel zo is.. of dat er dan toch nog kosten bijkomen? Ze zegt echt dat er geen onverwachte kosten bijkomen?
 14. Hallo, Ik heb een product gevonden dat ik graag wil importeren, De prijs is rond op het verschepen na. Het gaat hierbij om de FOB prijs.(zeevracht) Ik heb met een Nederlandse expediteur een prijsafspraak van 210.- van hun port naar rotterdam port. maar de leverancier gaat hier niet mee akkoord omdat dit voor hun extra kosten met zich mee zou brengen. Dit omdat het relatief een kleine order voor hun is, waar ze niet veel winst op hebben De leverancier stelt dus voor het via hun forwarder te doen, ook omdat dit goedkoper zou zijn. Echter zie ik dit zelf niet zo zitten omdat toch de inklaring in Nederland gedaan moet worden. Hoe valt zoiets op te lossen? want een forwarder uit China kan toch niet de inklaringskosten en invoerrechten berekenen voor in Nederland ? Alvast bedankt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept