Jump to content

dennisbos1982

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 1. Wij zijn verhuurder van units in een bedrijfsverzamelgebouw. In een deel van dit gebouw zijn bedrijfjes gevestigd die zich bezighouden met lichaamsverzorging. Zij hebben allen een inschrijving bij de kvk met een eigen handelsnaam. Wij willen boven de ingang een bord hangen met Beauty Centrum (eventueel plaatsnaam). Niet als merk, maar als verzamelnaam voor de gevestigde bedrijven. Mag dit zomaar?
 2. Bedankt voor uw reactie. Helaas heeft de verzekeraar mij hier destijds niet op gewezen. Ik heb de vraag indentiek ook bij hen voorgelegd. Het antwoord: "U mag de verzekering gewoon aanhouden zolang de BV bestaat". Bedankt, wat een eer. Alsof ik blij mag zijn om voor een dure verzekering te betalen voor een klein risico. Wat is het risico als wij de verzekeringen direct opzeggen? Aangezien het een BV/rechtspersoon betreft: kan een claim na de opzegging op mij prive kan worden verhaald?
 3. Via een BV hebben wij mediaspelers verkocht. Wij gaan stoppen met de verkoop van de mediaspelers. Op het moment vinden geen andere activiteiten plaats in deze BV. Wij overwegen de BV slapend te maken en misschien in een later stadium weer nieuwe activiteiten te ontplooien. Nu blijken wij qua verzekering (aansprakelijkheid en rechtsbijstand) niet over een uitlooprisico te beschikken. Het lijkt me niet dat ik de verzekering eeuwig moet aanhouden in geval iemand bijvoorbeeld brand claimt door een adapter van één van de mediaspelers. Hoe kunnen wij hier het best mee omgaan?
 4. Enkele honderden euro's. En nu moet een heel forum zich buigen over de vraag of dat kan, om jou 100 euro al dan niet te laten besparen. Wat denk je dat de tijd kost van al die mensen die je vraag lezen, laat staan van de mensen die nadenken over een antwoord? Denk liever zelf nog even na, over sop en kool en zo. Je voelt je schijnbaar iets te goed om startende ondernemers te helpen met een vraag over enkele honderden euro's. Ik probeer hier slecht van te leren. Dit voorkomt vragen in de toekomst.
 5. Wij hebben sinds een jaar een webshop in mediaspelers. Omzet ongeveer 20K Potentiele klanten vragen wekelijks of zij een demo kunnen krijgen bij mij thuis. Mijn TV is verouderd en laat de volle potentie van mijn product niet zien. Dit is dus niet erg representatief. Nu wil ik een nieuwe TV aanschaffen. Kosten: ongeveer 1200-1700 ex BTW. Zakelijk aanschaffen scheelt enkele honderden euro's. Natuurlijk gebruik ik de TV ook privé. Kan ik deze TV zakelijk aanschaffen? Ik wil niets doen wat wettelijk verboden is. Wat is hier de regelgeving voor en waar ligt de grens?
 6. Ik verkoop mediaspelers, verschillende netwerk/hdmi kabels en accessoires via een webshop. De voorraad is erg overzichtelijk. Wanneer ik zie dat er nog slechts een bepaald aantal van de kabels beschikbaar zijn, bestel ik nieuwe. Ben ik verplicht om een administratie bij te houden van bijvoorbeeld deze kabels en accessoires? De inkoopwaarde van de voorraad is eenvoudig te bepalen via fifo en de laatste rekening. Waar ligt de grens voor het bijhouden? Verpakkingsmateriaal hoeft bijvoorbeeld niet bijgehouden te worden. Mod edit: verwijzing naar eigen domein verwijderd
 7. Beste heer Bakker, Bedankt voor uw reactie. De BV heb ik opgezet omdat ik niet hoofdelijk aansprakelijk wilde zijn. Ik moest weer even denken, maar ik voldoe inderdaad niet aan het urencriterium. Heeft het voor mij dan helemaal geen voordelen om over te gaan op een eenmanszaak? Ook bijvoorbeeld geen belastingvrijstelling onder een bepaald bedrag?
 8. Ik ben vorig jaar als beginnend ondernemer een BV gestart. Hiermee wilde ik een diversiteit aan producten en diensten aanbieden. Met de webshop van 1 product ben ik al dusdanig veel tijd kwijt (naast mijn fulltime baan), dat het voorlopig niet gaat lukken om andere diensten en producten aan te bieden. Voor deze webshop is een BV overkill. Een eenmanszaak zou veel beter passen door de verschillende belastingvoordelen. Kan ik de webshop eenvoudig overhevelen naar een nieuwe eenmanszaak? Door de opstartkosten is het zou ik de BV liever niet opheffen. Hoe is een BV slapend te maken, zodat hier geen kosten meer aan verbonden zijn?
 9. Sinds een half jaar heb ik BV waarmee ik mediaspelers verkoop via een webshop. Na een online bestellingen kan betaald worden met iDeal of PayPal. Het administratieve proces wordt hierbij grotendeels automatisch afgehandeld en de klant ontvangt een factuur. Probleem zit hem in de contante verkopen. Bij een verkoop waarbij geen gegevens worden ingevuld op de site en de klant cash betaald, wordt het automatisch administratieve proces overgeslagen. Hoe kan ik hiermee omgaan? Mag ik de contante verkoop bv. zelf invoeren op de site en de betaling via priverekening voldoen? De klant kan ook de gegevens invullen op de site en cash betalen. Mag ik dit bedrag vanuit priverekening storen naar de zakelijke rekening, zodat ik geen kas hoef aan te houden?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept