Jump to content

Sannev10

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Company info

 • Branch
  Groothandel
 1. Hmm... Toch gek dat ik hier op het forum lees dat je het wel degelijk moet activeren en weg moet boeken tegen de kosten. Maar bedankt!
 2. Beste, Volgens mij is een BBZ uitkering gewoon een zakelijke uitkering. Je moet namelijk ook aan bepaalde eisen voldoen als ondernemer om dit te ontvangen. Groet.
 3. Beste alle, Ik zou graag willen weten hoe je een BBZ uitkering verwerk in de boekhouding van een zzp'er. Als de BBZ niet terug betaald hoeft te worden. Ik zou graag willen weten hoe ik dit terug moet laten komen in de administratie en hoe je deze verwerkt tijdens de inkomstenbelasting aangifte. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet
 4. Peter bedankt voor je antwoord. De BTW ben ik nu uit gebruiksvoorwerpen zijn namelijk 21%, dus dat klopt wel wat je opnoemt. Ja ik snap wel dat ik geen een twee drie een antwoord heb. Maar deze illustrator heeft geen geld voor een dure boekhouder. Dus vandaar dat ik het via een forum probeer. Ik ga mijn leraren dit ook nog wel even voorleggen. Hun zullen er vast weer een andere kijk op hebben dan ik. Groet.
 5. Ze heeft een webshop, waarop je producten als schilderijen en mokken en kaarten kunt kopen. Het lijkt mij dat ik deze wel op de balans moet vermelden als voorraad. Groet.
 6. Dankje Roel. Het is mij nu een stuk duidelijker. Bedankt voor je duidelijke uitleg. Ik ga er verder mee aan de slag. Er is hier dan wel sprake van voorraad grondstoffen? Maar is natuurlijk wel een verschil tussen voorraad grondstoffen en voorraad eind product hoe moet ik dat dan zien? Groet.
 7. Dus ik heb een schilderij die verkoop voor €35,- inclusief 6% BTW. Hoe waardeer ik deze dan als voorraad en wat doe ik dan als ik het verkoop? Inkoopwaarde verkopen €....? aan voorraad €....? Bank €35,- aan te betalen OB €1,98 aan opbrengst verkopen €33,01 Dit is het probleem zeg maar en hoe bepaal ik dan, hoeveel kosten ik heb per gemaakt product? Dit is dan toch nooit controleerbaar? Groet.
 8. Het is mij enig sinds nog steeds een beetje onduidelijk. Dat onderhanden werk snap ik wel. Maar dat van het waarderen van mijn voorraad en dan is er bij winst ook geen sprake van inkoopwaarde van de omzet of toch wel gewoon? Groet.
 9. Nou ja klant, een goede vriend. Ik ben studerende voor de opleiding accountancy, maar zit pas in mijn eerste jaar. Ik hou voor haar de zaakjes een beetje op orde en zo kan ik mijn lesstof in de praktijk ook gelijk wat meer toepassen. Maar ik loop toch tegen wat dingen aan, en aangezien zij er helemaal niks van weet help ik haar een handje. groet.
 10. Nou ik wil de balans opstellen, en daar gewoon de voorraad op. Alleen ik weet dus niet voor welk bedrag ik voorraad weg moet zetten. Deze kunstwerken zijn zelf getekend door de kunstenaar en die verkoopt zij zelf. Dus er is geen sprake van inkoop van kunst. Hoe bepaal je de waarde van een eigen gemaakt kunstwerk is meer de vraag. In ieder geval bedankt voor een antwoord op het BTW tarief. Alvast bedankt.
 11. Hallo, Ik heb een vraag over kunst. Ik ben bezig met de administratie van een illustrator alleen lopen we tegen een probleem aan. Tegen welk bedrag we de voorraad moeten waarderen? Hoe bereken je dit? En welk BTW tarief is er van toepassing op Kunst? Ik las iets over 6% op de belastingdienst site. Maar vond het toch nog een beetje onduidelijk, want op andere websites stond er weer iets anders. Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept