Jump to content

zm

Junior
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Beste Marco, Wij zijn inderdaad een administratiekantoor. Wij hebben helaas geen contract opgesteld, aangezien wij goede vriendinnen zijn/waren en in goed vertrouwen hiermee zijn begonnen. Daarbij wil ik graag nog het volgende vragen: Als wij besluiten om te stoppen per 31/12/2015 wat is dan de procedure? Dus onder andere wat betreft de investeringen, de vooruitbetaalde kosten, de omzetbelasting en de bank? En als mijn vennoot besluit om eruit te stappen, is zij dan verantwoordelijk voor de schulden of alsnog beiden? Ik hoor het heel graag van u.
  2. Geachte heer/mevrouw, Samen met mijn vennoot heb ik een Administratiekantoor (VOF). Mijn vennoot is nooit aanwezig en ze komt nooit haar afspraken na. Van beide kanten is het duidelijk dat ik degene ben die alles voor het bedrijf heeft gedaan. Wij zijn nu 2 jaar verder en hebben maar 4 klanten gehad die inmiddels alweer geen klanten zijn of zijn gestopt. Wij hebben nooit geld geleend van de bank. Wij betaalden alles vanuit privé. Ik heb veel van mijn uren, energie en geld in het bedrijf gestopt. Mijn vennoot stopte ook af en toe geld in het bedrijf. Nu heeft mijn venoot twee weken niets van zich laten horen. Daarom heb ik haar vandaag een bericht gestuurd, waarop zij heel kortaf reageerde dat zij te druk was met andere werkzaamheden en dus geen werkzaamheden voor ons bedrijf kan verrichten. Hier schrok ik natuurlijk van. Nu heb ik de volgende vragen aan u; als wij nu stoppen met de VOF, hoe zit het dan met de schulden van het bedrijf? Wie is er aansprakelijk voor deze schulden? Degene die eruit stapt of beiden? De schulden die wij nu hebben zijn als volgt: € 165,- aan ReedBusiness (belastingpakket) en € 544,50 + € 834,50 aan een advies van een kantoor. Ook hebben wij een verlies in 2013 van € 1.072,- en in 2014 van € 4.379,-. Wat dient hiermee te gebeuren? Het boekjaar 2015 moet nog worden geboekt. Wij hebben ook investeringen van € 4.698,- in 2014 (software afschrijving 2e jaar, nog 3 jaar af te schrijven). Vooruitbetaalde bedrag € 37,- 2014. In het boekjaar 2015 (de jaarrekening 2015 moet nog worden opgesteld) krijgen we meer kosten en meer verlies en nog meer investeringen. Alvast heel erg bedankt voor uw hulp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept